Fenerbahçe Fenerbahçe, Frey ve Reyes'le sözleşme imzaladı!

Fenerbahçe, Frey ve Reyes'le sözleşme imzaladı!

29.08.2018 - 11:29 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kulübü, yeni transferler Frey ve Reyes için imza töreni düzenledi. İki futbolcu Sportif Direktör Comolli'nin de katıldığı törende resmi sözleşmeye imza attı. Comolli imza töreninde transfer gelişmeleri ile ilgili birçok soruyu cevaplandırdı.

Fenerbahçe, Frey ve Reyesle sözleşme imzaladı

Fenerbahçe Kulübü, iki yeni transferi Michael Frey ve Diego Reyes için imza töreni düzenledi.

Haberin Devamı

Törende ilk söz alan Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, sarı-lacivertli kulübün transfer gündemini değerlendirdi.

Ülker Stadı'nda yeni transferler Diego Reyes ve Michael Frey'in imza töreninde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Comolli iyi bir transfer dönemi geçirdiklerini belirterek, "Uzun zamandır istediğimiz oyuncuları takıma kattık. İki önemli oyuncuyu da sattık. O yüzden transfer döneminde hala aktifiz. Transferdeki performansımın cevabını iki sene sonra verebilirim. Yapılan transferleri bir gün sonra değerlendiremezsiniz. Gelişmelerine uzun vadede bakabilirsiniz. Bazı transfer dönemlerinde bilinmeyen oyuncuları aldım ama sonra dünya yıldızı oldular." şeklinde konuştu.

Sarı-lacivertli kulüpte 2-3 pozisyon için çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekleyen Comolli, "Çok öncesinden hedeflediğimiz, takıma katmak istediğimiz 7 oyuncuyu aldık. Transfer dönemi devam ediyor. Giuliano ve Josef gibi iki önemli oyuncuyu gönderdik. Halen 2-3 pozisyon için çalışmalarımız devam ediyor. Sol ayaklı futbolcu ihtiyacımız vardı ve Ayew'i getirdik. Sol ayaklı olarak Hasan Ali ve İsmail Köybaşı var. Sol ayaklı oyuncular getirmek hedeflerimiz arasında. Olursa iyi olur ama bir zorunluluk da değil. Diego Reyes'in en büyük avantajı sağ ve sol stoper olarak oynayabilmesi." değerlendirmesinde bulundu.

"Transferlerimizin hiçbiri son anda alınan isimler değil"

Haberin Devamı

Yaptıkları transferlerin hiçbirinin son dakika transferi olmadığını vurgulayan Fransız futbol adamı, "Transferde kendi kurallarımız var. Oyuncuları istediğiniz kadar izleyin ama müsait değillerse, getiremezseniz anlamı yoktur. Bizim şimdiye kadar yapmış olduğumuz transferler keşfe, scouta, aylarca maç izlemeye dayanıyor. Transferlerimizin hiçbiri son anda alınan isimler değil. Oyuncuyu istersiniz, bulursunuz ama anlaşmak zaman alır. Diego Reyes almak istediğimiz bir stoperdi. Diego'yu çok isteyen vardı, o yüzden buraya getirmemiz haftalar sürdü." ifadelerini kullandı.

"Hedeflediğimiz 7 oyuncuyu takıma kattık"

Haberin Devamı

Taraftarların transferlerin geciktiği yönündeki eleştirilerine cevap veren tecrübeli futbol adamı şunları kaydetti: "Transferdeki zamanlama bizden kaynaklanmıyor. Almak isteyen, satmak isteyen ve oyuncu olmak üzere bir transferde üç taraf var. Satmak zorunda olan kulüp işimizi kolaylaştırmıyor. İstediğimiz oyuncular çok teklif alan isimler. O yüzden gecikmeler yaşandı. Giuliano ve Josef'i geç zamanda sattığımız için bir rötar söz konusu oldu. İsteğimiz, Slimani'nin ilk Benfica maçında oynamasıydı ama Leicester Kulübü bırakmadı. O yüzden ilk maçta oynatamadık. İstediğimiz, hedeflediğimiz 7 oyuncuyu takıma kattık. Bence olumlu bir transfer dönemi geçiriyoruz. Benfica maçlarına bakarsak tutku, arzu ve takım ruhunu yansıttık. Mağlubiyeti santrfora bağlamamak gerekiyor."

Comolli'den Cocu ile gerginlik iddialarına cevap

Fenerbahçe Kulübü Teknik Direktörü Phillip Cocu ile gerginlik yaşadığı iddialarını da cevaplayan Comolli bu haberlerin yalan olduğunun altını çizerek, "Bu haberler doğru değil. Uyumlu çalışıyoruz. Kendisiyle günde iki defa birebir görüşüyoruz, aramızda saygıya dayanan bir ilişki var. Böylesine bir hocayla çalıştığım için çok mutluyum." dedi.

Comolli, Bursaspor'un kalecisi Harun Tekin ile ilgilenip ilgilenmediklerine yönelik bir soruyu "Spekülasyonlara cevap vermiyorum." diye yanıtladı.

Sarı-lacivertli kulübün son anda vazgeçtiği Marco Fabian ile ilgili de açıklama yapan Comolli, "Transfer döneminde görüştüğünüz andan imzayı atana kadar belli adımlar vardır. Fabian transferinde kulübün çıkarları nedeniyle belli bir noktada durma kararı aldık." şeklinde görüş belirtti.

Giuliano ve Josef'in satışıyla ekonomik olarak bir rahatlık yaşadıklarına değinen Comolli, "Fenerbahçe ile UEFA arasında imzalanan katı kurallara dayalı bir anlaşma var. Buna uymak zorundayız. İki oyuncunun satışı esneklik sağladı ama UEFA'nın şart koştuğu kurallar var." diye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Frey ve Reyesle sözleşme imzaladı

Reyes: Cocu beni PSV'ye istemişti

Meksikalı stoper Reyes, "Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Cocu, beni PSV'ye istedi, Fenerbahçe'ye kısmet oldu. Benim için en değerli kulübün Fenerbahçe olduğunu biliyordum ve istediğim gerçekleşti. Yanlış haberlerin nereden çıktığını bilmiyorum. Porto ile sözleşme yenilemedim. Çünkü mutlu olacağım yere gelmek istedim. Bu yüzden çok memnunum. Porto'da görev verildiğinde oynuyordum.

Haberin Devamı

"Fiziksel olarak hazırım"

Oynamamamın sebebi teknik direktör tercihi. Avrupa'dan birçok kulübünden ve Meksika'dan çok teklif geldi ancak ben Fenerbahçe'de oynamak istedim. Kendimi şu an iyi hissediyorum. Fiziksel olarak hazırım. İlk 11'de ne zaman yer alacağımı hoca belirleyecek. Hem savunmada hem de defansif orta saha oyuncusu olarak oynayabilirim" diye konuştu.

Fenerbahçe, Frey ve Reyesle sözleşme imzaladı

Frey: Çok koşan, çok savaşan bir santrforum

İsviçreli golcü Frey ise "Takımdaki iki santrfor çok önemli kariyerlere sahip. Onlardan çok şey öğreneceğimi düşünüyorum. Beraber güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Geçen sezon çok gol attım. Çok koşan, çok savaşan ve takım için mücadele eden bir santrforum. İki farklı kişi olduğumu söyleyebilirim. Kupa finali çok önemliydi. Çünkü UEFA'ya gidiyordunuz. Gol attıktan sonra öyle sevindim. O sevinçten sonra hocayla problem oldu. F.Bahçe taraftarı önünde oynamak için sabırsızlanıyorum. Elimden geleni yapacağım. Hangi formasyonda hangi rolde oynayacağımın kararı hocamın. Öncelikle Fenerbahçe çok büyük ve çok güzel bir kulüp. Mücadeleyi seven bir kişiliğe sahibim" ifadelerini kullandı.