Basketbol Fenerbahçe Laboral Kutxa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fenerbahçe Laboral Kutxa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

20.04.2016 - 10:07 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Final Four'da rakibi İspanyol temsilcisi Laboral Kuxta oldu. Fenerbahçe Laboral Kuxta maçı nefes kesen bir mücadeleye sahne olacak. Fenerbahçe'nin rakibi Laboral Kuxta hakkında merak edilenleri sizin için derledik. Peki Fenerbahçe Laboral Kutxa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe Laboral Kutxa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda

Fenerbahçe Laboral Kutxa Euroleague final-four 1. maçı Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek. THY Avrupa Ligi'nde Final-Four'a yükselen temsilcimiz Fenerbahçe'nin ilk rakibi İspanyol takımı Laboral Kutxa olacak. Çeyrek final serisinde İspanya'nın Real Madrid takımını deplasmanda 75-63 yenerek seride durumu 3-0'a getiren Fenerbahçe, üst üste ikinci kez Dörtlü Final'e yükseldi. Peki Fenerbahçe Laboral Kutxa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Dörtlü Final'de rakip Laboral Kutxa

Son şampiyonu 3-0'la geçen sarı-lacivertliler, Yunanistan'ın ekol takımlardan Panathinaikos'u aynı skorla turnuva dışına iten Laboral Kutxa ile eşleşti. Dörtlü Final'in diğer eşleşmesinde ise Rus takımı CSKA Moskova ile Lokomotiv Kuban-Barcelona Lassa serisinin galibi karşı karşı karşıya gelecek.

Dörtlü Final'deki ilk maç, 13 Mayıs Cuma günü yapılacak.

Başantrenör Zeljko Obradovic'in öğrencileri, Madrid'de son şampiyonu kupanın dışına iterek önemli bir başarıya imza attı. Tarihinde ilk kez geçen sezon Dörtlü Final'e kalan Fenerbahçe, bu sevinci üst üste ikinci kez 13-15 Mayıs'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayacak.

İstanbul'daki ilk iki maçta rakibini 75-69 ve 100-78 yenen sarı-lacivertliler, Madrid'de de salondan 75-63 galip ayrıldı. Fenerbahçe, geçen sezon olduğu gibi çeyrek final serisinde yine maç kaybetmedi ve turu 3-0'la geçti.

Obradovic'in 15. Dörtlü Final'i

Sarı-lacivertlilerin tecrübeli başantrenörü Obradovic, Avrupa Ligi kariyerinde 15. kez Dörtlü Final'de mücadele edecek. Avrupa Ligi'ni 8 defayla en fazla kazanan başantrenör unvanını elinde bulunduran Obradovic, Dörtlü Final heyecanını Fenerbahçe'yle üst üste 2. kez yaşayacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin rakibi Laboral Kutxa'yı tanıyalım

İspanyol basketbolunun tanınmış ve başarılı takımlarından biri

Euroleauge'de 5'inci kez Final-Four'da

THY Euroleauge'de Yunanistan'ın Panathinaikos ekibini deplasmanda 84-75 yenen İspanya'nın Laboral Kutxa takımı, seriyi 3-0'a getirerek Final-Four'a yükseldi ve Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Euroleauge'de 5'inci kez Final-Four'a kalma başarısını gösteren Laboral Kutxa İspanyol basketbolunun tanınmış ve başarılı takımlarından biri olarak bilinir.

TARİHÇE VE BAŞARILARI

İspanya'nın Bask bölgesinin takımı olan Laboral Kutxa 1959 yılında kuruldu. 1971 yılından beri İspanya 1. Ligi olan ACB'de mücadele eden Laboral Kutxa 3 kez bu ligde şampiyonluğa ulaşmıştır. İspanya Ligi şampiyonluğu dışında 6 kez İspanya Kral Kupası, 4 kez de İspanya Süper Kupası şampiyonlukları kazanma başarısı gösteren Laboral Kutxa, maçlarını 15.554 bin kişi kapasiteli Fernando Buesa Arena'da oynamaktadır.

Haberin Devamı

Bu sezon İspanya ACB Ligi'nde 4'üncü sırada yer alan Laboral Kutxa, Euroleague'deki bir başka temsilcimiz Anadolu Efes'in de yer aldığı B Grubu'nda bulunuyordu. Anadolu Efes'in 2. olarak tamamladığı grubu 3. sırada bitiren Laboral Kutxa, 6 galibiyet 4 mağlubiyet ile Top 16'ya yükseldi. Anadlu Efes'e karşı bir galibiyet ve bir de yenilgi alan İspanyol takımı kendi sahasında oynadığı ilk maçı 92-90 kazanırken 2. maçta İstanbul'da 95-86'lık skorla mağlup ayrıldı.

Euroleauge'de Top 16 F Grubu'nda ise 9 galibiyet 5 yenilgi ile 2. sırada tamamalayan Laboral Kutxa kendi sahasında almış olduğu galibiyetler ile dikkat çekti.

Laboral Kutx, Fernando Buesa Arena'da oynadığı 7 maçta sadece Olympiakos'a 82-76 kaybetti.

THY Euroleauge'de çeyrek finalde Yunanistan temsilcisi Panathinaikos ile esleşen Laboral Kutxa, sahasında ki ilk iki maçı 84-68 ve 82-78 skorlarla kazanmasının ardından üçüncü maçı da deplasmanda 84-75 kazanarak toplamda 3-0'la Final Four'a yükseldi.