Basketbol Fenerbahçe ligde de süper

Fenerbahçe ligde de süper

25.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Euroleague’de üst üste ikinci kez Final Four biletini alan Fenerbahçe, ligde de Anadolu Efes’i devirdi. Eksik maçını da kazanması durumunda galibiyet sayısında rakibine yakalanacak olan lacivert-beyazlılar ise ikili averaj üstünlüğünü koruduğu için sevindi: 73-69

Fenerbahçe ligde de süper

MAÇIN ÖYKÜSÜ - ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 27. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Anadolu Efes’i 73-69 yenmeyi başardı.

İlk dakikalarda Efes boyalı alanı kullanarak 6-0 öne geçti. Ancak Dunston, önce Ivkovic’in kararı, ikinci girişinde de hemen faul problemi yaşaması nedeniyle kenarda fazla kalınca, Udoh boyalı alanda hakimiyetini artırdı. Çok iyi savunma yapan ve ilk çeyreği 15-10 üstün bitiren Fenerbahçe, kenardan gelen Sloukas’ın asistlerini, Udoh’un sayıya çevirmesiyle arayı hızla açtı, devreyi 44-23 galip tamamladı.

İkinci yarının başında 52-28 ile 24 farkı da yakalayan Fenerbahçe karşısında Efes, savunmada ikili sıkıştırmalara başladı ve üç sayılık atışları riske etti. Özellikle Doğuş-Cedi-Saric üçlüsünün savunma başarısı, hücuma da yansıdı, Efes son çeyreğe girilirken farkı 62-51 ile 11 sayıya çekmeyi başardı.

Haberin Devamı

Doğuş’un guard baskısıyla oyun kurmakta zorlanan Fenerbahçe karşısında Efes, Udoh’un kenarda olduğu bölümde boyalı alanı iyi kullanıp farkı 3 sayıya indirdi. Ancak geri dönüşün mimarlarından Doğuş’un 5 faulle çıkması, Efes’in hızını kesti, Fenerbahçe son dakikaya 8 farkla önde girdi. İlk maçtaki 9 farklı yenilginin üzerinde ikili averajı ele almak isteyen Fenerbahçe, 4 saniye kala Bogdanovic ile üçlükten yararlanamadı, Brown maçın sonucunu belirledi: 73-69.

Ivkovic gitti, görev Çakı’nın

Anadolu Efes’te, Fenerbahçe yenilgisinin ardından taşlar yerinden oynadı, coach Dusan Ivkovic ile yollar ayrılırken, 2. yardımcı Ahmet Çakı, sezon sonuna kadar takımın başına getirildi. Fenerbahçe maçının ardından ilginç açıklamalar yapan Sırp çalıştırıcı, “Başkan Özilhan, Alper Yılmaz’a bu maçı kaybetmemiz durumunda görevime devam edemeyeceğimi söylemiş. Bu mesaj çok ağırdı, bu şekilde devam edemeyeceğimi söyledim. Her şeyi denedim ama Tuncay Bey’in anlaması için en az 10 yıl gerekli” dedi. Efes Kulübü ise Sırp antrenöre teşekkür etti ve görevine devam edemeyeceğini bildirdi. Ivkovic geçtiğimiz sezon başında Efes’in başına geçmişti.