Fenerbahçe Fenerbahçe maçının 11'ini açıkladı!

Fenerbahçe maçının 11'ini açıkladı!

21.10.2015 - 19:55 | Son Güncellenme:

Ajax Teknik Direktörü Frank de Boer, Fenerbahçe maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe maçının 11ini açıkladı

Ajax Teknik Direktörü Frank de Boer, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Fenerbahçe ile yarın (22 Ekim Perşembe) oynayacakları maçı kaybetmeleri durumunda grupta zor duruma düşeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde düzenlenen basın toplantısına futbolcu Viktor Fischer'le katılan De Boer, Fenerbahçe'nin yeni bir takım olduğunu ve bundan faydalanmak istediklerini belirtti.

Hollandalı teknik adam, grupta iki puanlarının olduğunu hatırlatarak, "Yarın yenilirsek grupta zor duruma düşeceğiz. Önümüzdeki maçlar çok zor olacak. Yarın bizi zorlu bir maç bekliyor. Fenerbahçe yeni bir takım. İlk 11'de arayış içerisindeler. Hepsi teker teker çok iyi oyuncular. Arayışta oldukları için bu durumdan faydalanabiliriz. Yarın oynayıp göreceğiz" dedi.

"Van Persie, Barcelona'da oynayabilir"

Frank de Boer, Fenerbahçe'de forma giyen vatandaşı Robin van Persie'nin futbolculuğu döneminde oynadığı Barcelona'ya transfer olması durumunda iyi bir şansı elde edeceğini savundu.

Haberin Devamı

Hollandalı teknik adam, Van Persie'nin çok yetenekli bir oyuncu olduğunu belirterek, "Ona şans vermek lazım. Eğer Barcelona'ya transfer olursa bu onun için iyi bir şans olur. O seviyede oynayabilecek bir oyuncu. Ancak yarın sadece Van Persie'yle oynamayacağız. Çok kaliteli bir takımla karşılaşacağız. Sadece o değil, Fenerbahçe'nin diğer oyuncularını da göz önünde bulundurmak lazım" ifadelerini kullandı.

Frank de Boer, futbolculuk döneminde kısa bir süre Galatasaray'da oynadığının hatırlatılması üzerine, "Buraya yeniden gelmek güzel. Burada olmaktan dolayı eğlenmeliyiz ve bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Güzel bir maç çıkarmalıyız. Fenerbahçe taraftarı çok fanatik. Onları susturabilirsek iyi bir sonuç alırız. Bazı oyuncularım taraftarlardan ekstra motive olabilir. Kısacası burada olmak muhteşem bir duygu. Burada olmaktan çok gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

İlk 11'i paylaştı

Frank de Boer, Fenerbahçe karşısında son oynadıkları maça göre iki değişikli yaparak sahaya çıkacaklarını dile getirdi. Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) deplasmanda 2-0 kazandıkları Heracles maçına göre fazla bir değişiklik yapmayacağını aktaran De Boer, kalede Diederik Boer'in yerine Jasper Cillesen, savunmada ise Kenny Tete'nin yerine Ricardo van Rhijn'i sahaya süreceğini söyledi.

Haberin Devamı

Heracles maçına göre iki değişliklik yapacağını belirten Frank de Boer, takımını şu 11'le sahaya sürecek: Cillesen, Rhijn, Veltman, Riedawald, Dijks, Gudelj, Bazoer, Schöne, Fischer, Klaasen, Ghazi.

Frank de Boer ayrıca, Thulani Serero, Arkadiusz Milik ve Yaya Sanogo'nun sakatlığı bulunduğunu kaydetti. Hollanda temsilcisinin oyuncusu Fischer ise Fenerbahçe'nin çok kaliteli bir takım olduğunu aktardı. Danimarkalı 21 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe'de forma giyen vatandaşı Simon Kjaer ile karşılıklı oynamak için sabırsızlandığını da sözlerine ekledi.