Basketbol 'Fenerbahçe sert oyuna zorlarsa CSKA...'

'Fenerbahçe sert oyuna zorlarsa CSKA...'

15.05.2016 - 11:58 | Son Güncellenme:

Rus basketbol yazarı Philip Prokofyev, CSKA Moskova'yı Skorer'e anlattı; Fenerbahçe'nin dikkat etmesi gereken noktaları işaret etti.

Fenerbahçe sert oyuna zorlarsa CSKA...

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Rusya'nın Sports internet sitesinden Philip Prokofyev, THY Euroleague finali öncesi CSKA Moskova ile ilgili Skorer'e açıklamalarda bulundu. Rus ekibinin artıları ve eksilerini masaya yatıran Prokofyev, Fenerbahçe'nin kazanması için nasıl bir oyun oynaması gerektiğine dair ipuçları verdi.

- Nasıl bir final maçı bekliyorsun?

Bence savunmada fizik gücün öne çıktığı, savunmaların oldukça sert yapılacağı bir karşılaşma olacak. Eğer öyle olmazsa gerçekten çok şaşırırım. Her iki takım da çok kaliteli ekipler. Son dakikaya kadar mücadeleyi elden bırakmayacakları, çetin bir rekabet bekliyorum.

- Maçı kazanmaya yakın olan taraf hangisi ve neden?

Final Four'dan önce buna 'Fenerbahçe' derdim. Çünkü tüm sezonu domine ediyordu. CSKA ise büyük baskı yüzünden turnuvanın başlarında daha silik bir görüntü sergiliyordu. Ancak şu an bence şanslar yüzde 50-50. Sarı-lacivertlilerin Laboral karşısında bu kadar zorlanması benim için sürpriz oldu. CSKA ise Lokomotiv karşısında sırtındaki yükten kurtuldu.

Haberin Devamı

DE COLO VE TEODOSIC OYUNU

- CSKA hakkında neler söylemek istersin? Oyun karakterlerini biraz anlatabilir misin?

Bence Euroleague'deki en iyi hücum takımı. Nando de Colo ve Milos Teodosic gibi üst düzey yıldızları var. İçeri rahatça penetre edebiliyor ve dış şutlarla tehdit oluşturuyorlar. Bu yüzden pick and roll'larla uygun pozisyonu arıyorlar. Bu oyun sonunda içeri drive ediyor ya da dışardan potayı yokluyorlar. Diğer oyuncular da bu iki ismin kurduğu oyunlardan beslenerek etkili oluyor. Boşta kalan şutörler Higgins ve Fridzon'a bu şekilde sayı imkanları yaratılıyor. İki guardın birlikte oynatılması oyun stratejisinde önemli bir yer kaplıyor. Üç sayı yüzdesinin iyi olması içeri de alan açılmasına neden oluyor.

SERT OYUN ZORLAR

- Fenerbahçe rakibi karşısında nasıl başarılı olabilir? CSKA karşısında neler yapması gerekir?

CSKA'nın iki kırılgan yönü var. Birincisi fiziğe dayalı oyunu sevmiyorlar. Fenerbahçe ne kadar sert oynarsa rakibinin işini o kadar zorlaştırır. Bu, CSKA'nın kontrolü kaybetmesine neden olabilir. Kolay sayı bulmak için olur olmaz üçlüklere yönelebilir ve ipin ucunu kaçırabilirler.

Haberin Devamı

POTA ALTINDA ZAYIFLAR

İkinci sıkıntı ise pota altında. Takımın pota altında tek bel bağladığı isim Kyle Hines. Sağlam bir oyuncu ancak 'size' problemi var ve uzun rakiplerine karşı çok sorun yaşıyor. O bölgeden edilecek hücumlar CSKA'ya sıkıntı yaratacaktır. Udoh ve Vesely bu bölgedeki zayıflıktan faydalanacaklardır.

BASKI SIKINTIYA SOKUYOR

Bunların dışında öne geçse de oyunu tutma konusunda sıkıntıları var. Oyun kendilerine döndüğünde süreyi kullanmak konusunda da sorun yaşayabiliyorlar. Türk takımı için bence maçın kilidi Nando de Colo olacaktır. Ona yapılacak iyi savunma, CSKA'nın hücum gücünü bitirir. Bir de Milos Teodosic'in final four'da bildiğimiz Teodosic'ten farklı davranmaya başladığını ve bunun da zaman zaman sıkıntı yaratabildiğini unutmamalıyız. CSKA baskı altına girerse, geçen dönemlerdeki final four'larda olduğu gibi oyunu çevirmekte zorlanabilir.

- Rus basketbolseverler bu maçta hangi takımı favori olarak görüyor? Fenerbahçe hakkında genel olarak ne düşünüyorlar?

Haberin Devamı

Bir çok taraftar CSKA'nın yenilgilerine alıştı ve takımlarına inanmıyor. Fenerbahçe bu maç için bir adım önde görünüyor. En iyi hocaya sahipler, takımın kimyası çok iyi ve başka birçok takımda yıldız olabilecek oyuncu burada takımın bir parçası haline gelmiş durumda.

SAHA AVANTAJI FENER'DE

Fenerbahçe çok dengeli bir takım ve 'işte bu yönleri zayıf, oradan vurabiliriz' denilebilecek açık bir yönleri yok. Jan Vesely sakatlandı ve sahalardan uzak kaldı. Onun yokluğunun bile üstesinden gelmeyi başardılar. Daha da ötesi Berlin'de büyük bir seyirci destekleri olacak ve kendi sahalarında gibi oynayacaklar. İbre onlardan yana, bahis oranları da bunu gösteriyor. Bakalım nasıl bir maç olacak.