Basketbol Fenerbahçe sosyal medyada dünyanın zirvesinde

Fenerbahçe sosyal medyada dünyanın zirvesinde

16.12.2018 - 13:50 | Son Güncellenme:

Basketbolda oldukça başarılı işlere imza atan Fenerbahçe, sosyal medyada da şov yaptı.

Fenerbahçe sosyal medyada dünyanın zirvesinde

Celal Umut Eren / Skorer

Haberin Devamı

Kadın ve Erkek basketbol takımları Instagram ile Twitter üzerinde en fazla etkileşim alan kulüpler arasında yer aldı. Sarı-lacivertliler Avrupa kıtasından tek takım olurken, ABD’nin ünlü kulüpleriyle yarıştı.

Sosyal medyada aktif olan spor kulüpleriyle alakalı yapılan araştırmada Fenerbahçe ilginç bir başarı elde etti. Kasım ayı itibariyle sosyal medyada en fazla etkileşim alan kadın ve erkek basketbol takımları sıralanırken, sarı-lacivertliler hem Twitter hem de Instagram’da en iyiler arasında yer aldı. Fenerbahçe Kadın Basketbol takımı, Twitter’da kasım ayı içerisinde 38 bin 500 etkileşim ile en fazla konuşulan takım oldu. Avrupa’da Fenerbahçe’den başka bir takım yer almazken, diğer 9 takım ABD’den çıktı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe sosyal medyada dünyanın zirvesinde

Benzer durum erkek basketbol takımı için Instagram’da geçerli oldu. Her ne kadar bu platformda Fenerbahçe zirvede olmasa da Avrupa kulüpleri arasında ilk 10’a giren tek kulüp olmayı başardı. Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı tek başına NBA takımlarıyla ilk 10 sırada bulundu. 3 milyon 300 toplam etkileşim ile NBA takımları arasında sadece sarı-lacivertliler yer aldı.

Fenerbahçe sosyal medyada dünyanın zirvesinde