Fenerbahçe Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

17.08.2013 - 10:36 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe futbol transfer haberleri, transferde son dakika gelişmeleri, futbolda bomba transferler.

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Haberin Devamı

Kaka bombası!

Fenerbahçe'den Tunay'a kanca

Hasan Ali'den Terim'e ret

Jimmy Durmaz Fener’e doğru

Kaka bombası!

Fenerbahçe’de orta sahaya büyük bir takviye yapılması planlanıyor. Başkan Yıldırım’ın gönlünde Kaka olduğu belirtiliyor. Ancak bu transfer için iki şart var: CAS’tan iyi haber gelmeli ve takım Şampiyonlar Ligi’ne kalmalı..

Fenerbahçe büyük düşünüyor. Süper Lig ve Avrupa arenasında büyük düşünen Sarı-Lacivertliler, transferle ilgili olarak önemli bir karar aldı. Bilindiği UEFA 3 Temmuz'da şike skandalında adı geçen kulüplerimizi Avrupa'dan men etmişti. Fenerbahçe 2+1, Beşiktaş da 1 yıl süreyle UEFA'nın organizasyonlardan uzaklaştırılmıştı. Bunun üzerine kulüp konuyu CAS'a taşıyınca, kararlar için yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Sarı-Lacivertliler de CAS'ta çıkacak karara göre bundan sonraki transfer politikasını şekillendirecek.

Haberin Devamı


Birçok seçenek var

Bilindiği gibi bir süre önce Bayern Münih'in Arnavut asıllı yıldızı Shaqiri ve Wolfsburg'un sambacısı Diego'ya yönelen ancak istediği neticeyi çıkartamayan Kanarya, yine ses getirecek bir yıldıza yöneldi. CAS'tan Fenerbahçe lehine bir karar çıkacağına dair güçlü bir inanç besleyen sarı lacivertli yöneticiler, Premier Lig ekibi Arsenal'ı geçip, gruplara kalınması durumunda muhteşem bir transfer yapmayı amaçlıyor. Bu oyuncunun, dünyanın ilk 10 takımının hepsinde rahatlıkla oynayabilecek nitelikte olacağı belirtiliyor.

Bu ismin de bir aralar Galatasaray'ın transfer listesinin belki de en tepesinde yer alan Real Madrid'in dünyaca ünlü Brezilyalı yıldızı Kaka'nın olduğu belirtiliyor. Real Madrid'de eski hocası Carlo Ancelotti'nin döneminde de forma şansı bulama ihtimali düşük gözüken Kaka için, Aziz Yıldırım, Galatasaray'la yaptıkları Şampiyonlar Ligi rövanş maçı öncesinde İstanbul'da, İspanyol takımının başkanı Florentino Perez'le bir görüşme yapmıştı.

Kaka, kanatlarda, ama özellikle de forvet arkasında oynayabilme, gerektiğinde forvet de oynayabilme özelliğiyle, Alex'in gidişiyle doğan boşluğu doldurabilecek en iyi alternatif olarak dikkat çekerken, ortaya koyacağı imaj değerle de hemforma satışı hemde Fenerbahçe'nin tanıtımı için önemli bir etken olacak. Ancak Kaka'nın eşi, futbolcunun Galatasaray'a transferi söz konusuyken Türkiye'de yaşamakla ilgili olumsuz görüşler beyan etmişti.

Haberin Devamı

Kanarya ‘Durmaz’

Sarı lacivertli yönetim, CAS'tan ceza kararı çıkmaması durumunda dünya yıldızı getirme, çıkması durumunda transfer yapmama prensibinin bir istisna haricinde dışına çıkmayı düşünülmüyor. İstisna ise BUGÜN'ün dün duyurduğu Jimmy Durmaz. Gençlerbirliği forması giyen İsveç Milli takımı oyuncusu Jimmy, Aykut Kocaman döneminde bu yana transfer listesinde ilk sırada.

Yerli statüsünde olması, sol kanatta oynuyor olması, Sarı-Lacivertli takıma transferini güçlendiren etkenler. Jimmy için, başkan Aziz Yıldırım, futbolcunun temsilcisi Doğan Ercan'a 3 Eylül'e kadar bu transferin bitirileceği mesajını verdi. Doğan Ercan, "Aziz Bey'le konuştuk. Fenerbahçe Jimmy'yi istiyor. 'İlhan ağabey'le (Cavcav) konuşup bu transferi 3 Eylül'e kadar bitireceğiz' dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ilgileniyor. Kulüpler anlaşırsa bu transfer olur" dedi. Bu arada Eskişehirspor'un İsveç asıllı yıldızı Erkan Zengin ile ilgilenen Fenerbahçe, bu transferi şimdilik askıya aldı.

Fenerbahçe'den Tunay'a kanca

Fenerbahçe'nin, kurtulmaya çalıştığı Krasic'i Stuttgart'a önerdiği, karşılığında ise Tunay Torun'u istediği ileri sürüldü. Alman ekibinin bu teklife olumlu yaklaştığı ancak Krasic'in Türkiye'de kazandığı rakamın pürüz çıkardığı belirtildi. Milli Takımımız'da da forma giyen Tunay konusunda istekli olan Fenerbahçe'nin, mali sorunları ortadan kaldırmaya çalıştığı ifade edildi.

Hasan Ali'den Terim'e ret

"Kafamdaki sol bek sensin. Sana kapımız sonuna kadar açık" diyerek milli oyuncuya mesaj yollayan G.Saray'ın teknik direktörünün aldığı yanıt netti: Sağolun hocam, ben F.Bahçe'de çok mutluyum

Aradığı sol beki bir türlü bulamayan Fatih Terim'in, bundan yaklaşık 1 ay önce Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Hasan Ali Kaldırım'a kanca attığı ancak bu denemesinin başarısızlıkla sonuçlandığı ortaya çıktı. Bugüne kadar gizli kalan flaş transfer girişimi şöyle gelişti: Albert Riera ve Hakan Balta'dan da memnun olmayan Terim, aradığı sol beki bir türlü bulamayınca, Kadlec'in gelmesiyle huzursuz olduğunu düşündüğü Hasan Ali'yi gündeme aldı. Tecrübeli hoca, Fenerbahçe'nin Kadlec transferinin hemen ardından Hasan Ali'ye menajerleri aracılığıyla şu mesajı yolladı: "Kafamdaki sol bek sensin. Eğer istersen Galatasaray'da birlikte çalışabiliriz. Sana kapımız sonuna kadar açık."

Haberin Devamı

YEDEKLİĞİ GÖZE ALMIŞTI
Hasan Ali ise Fenerbahçe'de bazı sorunları bulunsa da, "Ben burada çok mutluyum" diyerek Terim'in teklifi reddetti. Fener'e geçen sezon transfer olan Hasan Ali'ye aynı dönemde G.Saray da talip olmuş, ancak genç futbolcu, "Sen bu takımda işleyen bir çarkın parçası olacaksın. Zaman zaman oynar, zaman zaman yedek kalırsın. Garanti veremeyiz" denmesine rağmen F.Bahçe'yi tercih etmişti. Hasan Ali'nin Fenerbahçe'de milli futbolcuların ortalama maaşından düşük aldığı için kırgınlık yaşadığı, ancak yönetimin bu konuyu birkaç ay içerisinde çözüme kavuşturacağı kaydedildi.

Jimmy Durmaz Fener’e doğru

F.Bahçe, G.Birliği'nin sol kanattaki başarılı ismi Jimmy Durmaz için harekete geçerken, 24 yaşındaki oyuncunun menajeri Doğan Ercan, "Görüşmeler sürüyor. Jimmy'yi Aykut Kocaman da çok istiyordu. Hatta bizzat başkan Aziz Yıldırım, G.Birliği'yle temasa geçecek" dedi

Transferde hız kesen F.Bahçe, G.Birliği'nin sol kanat oyuncusu Jimmy Durmaz konusunda ise girişimlerini sıklaştırdı... İsveç Milli Takımı'nda görev yapmasına karşın Türk pasaportu da taşıyan 24 yaşındaki Jimmy'nin menajeri Doğan Ercan, sarı-lacivertlilerin genç oyuncu ile ciddi bir şekilde ilgilendiğini söyledi. Kanarya'nın eski teknik patronu Aykut Kocaman ile 1 yıldır temasta olduklarını belirten Ercan, "Kocaman, onun için 'Top ayağına yakışıyor. F.Bahçe'nin sistemine de uygun bir oyuncu' diyordu. G.Birliği'ne gitmeden önce de F.Bahçe'nin gündemindeydi"
ifadesini kullandı.

BAŞKAN YILDIRIM DA ALINMASINDAN YANA
Radyospor'a konuşan Ercan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Sezon sona erdikten sonra da Kocaman ile görüşmelerimiz devam etti. Bu transfer konusunda bazı gelişmeler yaşandı. Ancak Kocaman'ın görevi bırakması ve UEFA ile yaşanan sorunlar nedeniyle temaslara ara verdik. Ama onun F.Bahçe formasını giymesini isteyen tek kişi Kocaman değildi. Başkan Aziz Yıldırım da alınmasından yana. Hatta bir görüşmemizde bana Jimmy'nin transferi için başkan İlhan Cavcav ile konuşacağını ve G.Birliği'ni de mağdur etmeyecek bir formül ile Jimmy'nin transferini bitirebileceklerini söylemişti.

YILDIRIM İSTERSE TRANSFERİ BİTİRİR
Jimmy'nin henüz 24 yaşında olduğunu ifade eden menajer Doğan Ercan, "Kapalı savunmaları açabilecek, büyük takımlarda oynayabilecek bir oyuncu. Başkan Aziz Yıldırım, Jimmy'yi çok beğeniyor. O isterse bu iş biter. Çünkü G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav ile araları çok iyi" dedi.

CAVCAV: JİMMY'Yİ SAT-MA-YA-CA-ĞIZ!
Jimmy Durmaz'a kulübünden ise vize çıkmadı. maraton.com.tr'ye konuşan G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav, Jimmy için kendilerine teklif gelmediğini ve bu oyuncuyu satmayacaklarını söyledi. Ancak, kulislerde Cavcav'ın mevkidaşı Aziz Yıldırım tarafından ikna edilebileceği konuşuluyor.