Fenerbahçe Fenerbahçe Transfer Haberleri: Hernanes teklifini duyurdular

Fenerbahçe Transfer Haberleri: Hernanes teklifini duyurdular

25.01.2017 - 10:28 | Son Güncellenme:

İtalyanlar, Hernanes için F.Bahçe, Juventus ve oyuncunun menajerinin masaya oturduğunu öne sürdü. Anlaşmanın an meselesi olduğu yazıldı.

Fenerbahçe Transfer Haberleri: Hernanes teklifini duyurdular

F.Bahçe'nin Hernanes teklifini duyurdu!

Haberin Devamı

Sezon başında Beşiktaş, devre arasında da F.Bahçe ile adı sıkça anılan Juventus'lu Hernanes için İtalya'daki iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Orta sahaya takviye arayışlarını sürdüren sarı-lacivertlilerin, bu transferi bitirmek için Torinolu yetkililerle bir araya geldiği belirtildi. İtalyan gazeteci Tancredi Palmeri'nin verdiği bilgiye göre F.Bahçe, 31 yaşındaki Brezilyalı orta sahanın transferini gerçekleştirmek üzere Juventus'lu yöneticiler ve oyuncunun menajeri ile masaya oturdu. Görüşmeler sonucunda tarafların anlaşmaya yakın olduğu öğrenildi. Fenerbahçe'nin Hernanes'e 2 milyon euro teklif ettiği haberin detayında yer aldı.


Son 7 yılını İtalya'da geçirdi

Fenerbahçe’nin 10 numara adayları arasında bir anda ilk sıraya tırmanan Anderson Hernanes, kariyerinin son 7 yılını İtalya Serie A’da geçirdi. Fanatik'te yer alan habere göre; Sao Paulo’da yaşadığı şampiyonluk ve ligin en değerli oyuncusu ödülünü aldıktan sonra birçok Avrupa takımını peşine taktı. Adı o dönem Fenerbahçe ile de anıldı. Transferi bitiren takım ise 6 Ağustos 2010’da 13.5 milyon euro bedelle (54.6 milyon TL) Lazio oldu.
3 devin formasını giydi
Sambacı’nın kendisini kanıtlaması fazla zaman almadı. 36 lig maçında 11 gol atarak, Pavel Nedved’in kırdığı, Lazio’nun bir sezonda en çok gol atan orta saha oyuncusu rekoruna ortak oldu. Özellikle frikiklerden kaydettiği sayılarla kalecilerin korkulu rüyası haline geldi. Hernanes, Lazio’da geçirdiği 3.5 yılın ardından, sözleşme yenilemeyince 2013-14 sezonunun devre arasında 18 milyon Euro’ya (72.7 milyon TL) İnter’e gitti. Hernanes, o sezon eski takımı Lazio’ya karşı oynadığı maçta attığı golle, İnter’in Avrupa Ligi bileti almasında pay sahibi oldu.
Tecrübeli orta saha oyuncusu, 2015-16 sezonunun başında ise 13 milyon Euro’ya (52.5 milyon TL) Juventus’a imza attı. Ancak burada fazla ön plana çıkamadı. Yıldızların gölgesinde kaldı. İlk sezonunda 24 maçta görev yapıp, 1 gol, 1 asistlik katkı sağlayan 31 yaşındaki oyuncu bu sezon ise 13 resmi maçta 1 kez fileleri havalandırdı.
Tam bir frikik ustası
Hernanes, bir 10 numaradan beklenmeyecek kadar yüksek fizik gücüne sahip. Bu özelliği sayesinde birçok maçta defansif orta saha olarak bile görevlendirildi. Sambacı’nın ön plana çıkan bir diğer yönü ise her iki ayağını da kullanması. Frikiklerde çok tehlikeli olan Hernanes, uzaktan attığı jeneriklik gollerle biliniyor. 31 yaşındaki oyuncu mücadeleci bir yapıya sahip ve hırslı. Brezilya Milli Takımı ile çıktığı ilk maçta oyundan atılsa da fazla kart gören bir isim değil. İtalya’da oynadığı 184 lig maçında 29 sarı ve 1 kırmızı kart gördü. (Fotomaç)
Mehmet Ekici’de son dakika!
Trabzon Yönetimi’nin “F.Bahçe’den başka bir takımda oynamam” ısrarını sürdüren M.Ekici konusunda yumuşadığı, transferin her an biteceği öğrenildi.
Yönetimin uzun süredir transfer etmek istediği Mehmet Ekici konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor.
Aatıf’ın takasta ayrılmayı kabul etmemesinin ardından sarı-lacivertli kulüp, Trabzonspor’un 2 milyon euroluk talebine olumlu cevap vermişti. Ancak buna rağmen bordo-mavililer, kararını değiştirmiş ve futbolcunun transferi gerçekleşmemişti.
Bundaki etkenlerden biri de kadro yapısıyla alakalıydı. Mehmet’in ayrılmasından sonra bu boşluğu Aatıf ile doldurmayı planlayan yönetim, orta sahaya iyi bir takviye yapmak zorundaydı. Bu nedenle futbolcu takımda tutuldu. Ancak Ekici’nin takımda kalmak istememesi ve ısrarla Fenerbahçe’de oynayacağını söylemesi üzerine Trabzonspor oyuncusunu kadro dışı bıraktı.
Transferin bitimine sayılı günler kala bordo-mavili yönetimin bu transfere artık sıcak bakmaya başladığı belirtildi. Hem Olcay’ın alınması, hem de Mehmet’in geri adım atmaması sonrası milli oyuncudan yararlanamayacağını anlayan Trabzon’un, 2 milyon euroluk teklifi tekrar değerlendirmeye aldığı ifade edildi.
Fenerbahçe Yönetimi ise hâlâ bordo- mavili kulüpten gelecek haberi bekliyor. Transferin kısa süre içinde sonuçlanma ihtimali olduğu öğrenildi.
(Senad Ok/Milliyet)
F.Bahçe'den Beşiktaş'a yılın çalımı!
Fenerbahçe, Antalyaspor’un ‘dünya yıldızı’ Samuel Eto’o’yu transfer ederek, 25 milyon taraftarını coşturmak için düğmeye bastı. Advocaat’ın da “Eto’o gelirse, bizi şampiyon yapar” yorumunu yaptığı öğrenildi.
Sarı-lacivertli yöneticilerin, Kamerunlu golcü için Antalyaspor'a bir futbolcu + 3 milyon euro bonservis bedeli önerdikleri belirtildi. Yıllık 3.5 milyon euro karşılığında Fenerbahçe'ye gelmeye hazır olan Eto'o'ya 1.5 yıllık sözleşme teklif edilecek.
Mehmet Ekici transferinde bir türlü mutlu sona ulaşamayan Fenerbahçe; hem gücüne güç katıp şampiyon olmak, hem de taraftarlarını coşturmak için müthiş bir ismi gündemine aldı: Samuel Eto'o. Daha önce Beşiktaş'ın, Trabzonspor'un ve Başakşehir'in de transfer etmek için girişimde bulunduğu Eto'o, Antalyaspor'da oynadığı başarılı futbolla şimdi de Fenerbahçe'nin transfer radarına girdi. Sarı-lacivertli yöneticilerin, Hollandalı teknik adama Kamerunlu forvet için 'Görüşün nedir?' dedikleri; Advocaat'ın da "Eto'o gelirse; Fenerbahçe'yi şampiyon yapar. Hem goller atar, hem de saha içinde takımın lideri olur" yorumunu yaptığı öğrenildi.
Advocaat'ın Eto'o konusundaki iddialı sözleri üzerine harekete geçen Fenerbahçeli yöneticilerin, Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ile bir ön görüşme yaparak, tekliflerini sundukları kaydedildi. Sarı-lacivertlilerin, Eto'o için Antalyaspor'a bir futbolcu + 3 milyon euro bonservis bedeli önerdiği ifade edildi. Eto'o'nun da yıllık 3.5 milyon euro karşılığında 1.5 yıllık sözleşme ile Fenerbahçe'ye gelmeye hazır olduğu belirtildi. Antalyaspor yönetiminin, Fenerbahçe'den Eto'o için gelen cazip teklifi düşünmek için birkaç günlük süre istediği vurgulandı. 10 Mart 2017'de 36 yaşına girecek olan Samuel Eto'o'nun Antalyaspor ile 30 Haziran 2018'e kadar sözleşmesi bulunuyor.
(Fotomaç)

Yazarlar