Basketbol Fenerbahçe Ülker Real Madrid Euroleague maçı ne zaman saat kaçta?

Fenerbahçe Ülker Real Madrid Euroleague maçı ne zaman saat kaçta?

08.05.2015 - 14:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Ülker Real Madrid maçı Avrupa Arenası'nda şampiyon olma yolunda Final Four mücadelesine çıkıyor. Bu sezon Euroleague'de özellikle deplasmanda aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Fenerbahçe Ülker, zorlu Real Madrid deplasmanına konuk oluyor. Peki Fenerbahçe Ülker Real Madird maçı ne zaman saat kaçta hangi kanaldan canlı olarak yayınlanacak? İşte karşılaşma öncesi son dakika gelişmeleri ve tüm istatistikler

Fenerbahçe Ülker Real Madrid Euroleague maçı ne zaman saat kaçta

Dörtlü Final maçlarında Fenerbahçe Ülker Real Madrid karşısında kritik bir deplasman mücadelesine çıkıyor. Fenerbahçe Ülker Real Madrid Euroleague maçı ne zaman sat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? Fenerbahçe Ülker Real Madrid maçı 15 mayıs Cuma günü saat 22:00'da başlayacak.

THY Avrupa Ligi'nin "Yükselen Yıldızı" Bogdanovic
Fenerbahçe Ülker'in Sırp basketbolcusu Bogdan Bogdanovic, THY Avrupa Ligi'nin "Yükselen Yıldızı" seçildi.

Avrupa Ligi'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, turnuvada dörtlü finale yükselme başarısı gösteren sarı lacivertlilerin 22 yaşındaki şutörü Bogdanovic, THY Avrupa Ligi'nde üst üste 2. kez "Yükselen Yıldız" ödülüne layık görüldü. Bogdanovic, organizasyonda mücadele eden takımların başantrenörleri tarafından 22 yaş altı oyuncular arasında yapılan oylamada, Anadolu Efes'ten Dario Saric ve Cedi Osman, Barcelona'dan Mario Hezonja ile EA7 Emporio Armani'den Alessandro Gentile'yi geride bıraktı.

Fenerbahçe Ülker formasıyla bu sezon Avrupa Ligi'nde 27 maça çıkan 22 yaşındaki Bogdanovic, 10,7 sayı, 2,9 ribaunt, 2,7 asist ve 10,1 verimlilik puanı ortalamalarıyla oynadı.

Daha önce Rus ekibi Nizhny'den Taylor Rochestie "Yılın Skoreri", Olympiakos'tan Bryant Dunston "Yılın Savunmacısı" ödülünü kazanmıştı. THY Avrupa Ligi'nde "Yılın En Değerli Oyuncusu", "Yılın Antrenörü" ve "Yılın Yöneticisi" ödülleri de sahiplerini bulacak.

"Dörtlü Final'de şanslar eşit"
Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Oğuz Savaş: "THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'de diğer takımlar kadar şampiyonluk şansımız var" "Bu sene deplasman maçlarındaki performansımızla , rakip sahalarda neler yapabileceğimizi gösterdik. İnşallah aynısını Madrid'te tekrarlarız"

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı oyucusu Oğuz Savaş, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final etabında şampiyonluk şanslarının, diğer takımlarla aynı olduğunu söyledi. Oğuz Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İspanya'nın başkenti Madrid'te, Real Madrid, Barcelona ve CSKA Moskova takımlarıyla birlikte Dörtlü Final oynayacaklarını hatırlatarak, "Diğer takımlar kadar şampiyonluk şansımız var" dedi.

Organizasyonda özellikle son 3 sezonda sürpriz ekiplerin şampiyonluğa ulaştığını dile getiren sarı-lacivertli oyuncu, şöyle konuştu: "Favorilerin kaybettiği sezonlar yaşandı. Herkes Real Madrid veya CSKA Moskova'yı favori gösterirken, Olympiakos ve Maccabi Electra takımları şampiyonluğu elde etti. Bütçesi en yüksek takım şampiyon olamadı. Dörtlü Final'de şanslar eşit. Seri maçlar da yok. O gün hazırsan, istediğini yapabiliyorsan kazanıyorsun. Ne kadar iyi takım olursan ol, o gün oynayamazsan, yapabileceğin hiçbir şey yok."

"En tecrübesiz biziz"
Dörtlü Final'deki diğer takımların gücüne dikkat çeken Oğuz, "Çok güçlü ve bu seviyelerde oynamaya alışık takımlar. Belki de dışarıdan bakıldığında takım olarak en tecrübesiz biziz. Ama bu hiçbir şeyi değiştirmez" diye konuştu.

Dörtlü Final'de elde edilecek bir galibiyetin kendilerini finale taşıyacağını, ikinci bir galibiyetin ise şampiyonluğu getireceğini anlatan sarı-lacivertli oyuncu, "Biz çok iyi bir takımız ve bunu sezon içinde gösterdik. Real Madrid'le ilk maçta karşılaşacağız ve rakibimizin evinde oynayacağız. Bunun avantajını mutlaka kullanmak isteyeceklerdir. Biz bu sene deplasman maçlarındaki performansımızla, rakip sahalarda neler yapabileceğimizi gösterdik. İnşallah aynısını Madrid'te tekrarlarız" ifadelerini kullandı.

"Dörtlü Final'de olmak gurur verici"
Oğuz Savaş, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final etabında mücadele edecek olmanın hissettirdiği duyguları dile getirerek, "Çok güzel bir duygu. Benim THY Avrupa Ligi'nde 11. sezonum ve ilk kez Dörtlü Final göreceğim. Dörtlü Final'de Türkiye'yi temsil etmek, bir Türk takımı olarak orada bulunmak gerçekten çok gurur verici" şeklinde konuştu. Bu kulvarda Dörtlü Final oynamanın kendisi için en büyük hedeflerden biri olduğunu belirten Oğuz, "Daha önce bana hedeflerim sorulduğunda, 'Fenerbahçe Ülker ile Dörtlü Final oynamak' diye söylüyordum. Şu an için bu gerçekleşti ve çok mutluyum. Daha önce bir kez Ülker, bir kez de Fenerbahçe Ülker olarak son 8'de elenmiştik. Bu kez hedefimize ulaşmayı başardık" yorumunda bulundu.