Galatasaray Fenerbahçe ve Galatasaray, Avrupa'da tur peşinde!

Fenerbahçe ve Galatasaray, Avrupa'da tur peşinde!

21.02.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe, Rusya'da Zenit deplasmanında, Galatasaray ise Portekiz'de Benfica karşısında tur bulmak için sahaya çıkacak.

Fenerbahçe ve Galatasaray, Avrupada tur peşinde

Fenerbahçe, Avrupa’da bugün 230. maçına çıkacak. Avrupa kupalarında 44. sezonunu geçiren sarı-lacivertliler, daha önce oynadığı 229 karşılaşmada 84 galibiyet, 48 beraberlik alırken, 97 maçtan da yenilgiyle ayrıldı. Bu maçlarda rakip filelere 283 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 335 gol gördü.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler, Avrupa’da dış sahada oynadığı son 5 maçı da kazanamadı. Bunların 4’ünü kaybeden Fenerbahçe, bir kez de berabere kaldı. Fener, Avrupa’daki son deplasman galibiyetini 27 Temmuz 2017’de Avusturya’da Sturm Graz karşısında elde etti.

Fenerbahçe, Rusya’da daha önce oynadığı 4 karşılaşmayı da kazanamadı, Krasnodar ve Spartak Moskova’ya kaybederken, Lokomotif Moskova ile CSKA Moskova’yla berabere kaldı.

Fenerbahçe ve Galatasaray, Avrupada tur peşinde

NASIL TUR ATLAR?
İlk maçı 1-0 kazanan Fenerbahçe her türlü galibiyet, beraberlik ve tek farklı yenilgilerde bir üst tura çıkacak. 1-0’lık yenilgi karşılaşmanın uzamasına neden olacak. İki ve daha farklı mağlubiyet ise Zenit’e yarayacak.

CEZALI: Isla (Fenerbahçe)
SAKAT: Mammana (Zenit), Valbuena (Fenerbahçe)
100. galibiyet peşinde
Uluslararası arenada bugün 279. maçına çıkacak olan Galatasaray, Avrupa’daki 100. galibiyetini almak isteyecek. Bugüne kadar oynanan müsabakalarda 99 galibiyeti, 107 mağlubiyeti bulunan sarı-kırmızılı ekip, 72 kez rakipleriyle yenişemedi.
Cim-Bom, Avrupa kupalarındaki son 6 maçında galip gelemedi. Galatasaray bu sezon, Şampiyonlar Ligi grup aşaması ilk maçında Rus ekibi Lokomotiv Moskova karşısında elde ettiği galibiyetten sonra Avrupa arenasında çıktığı 6 müsabakayı da kazanamadı. Bu karşılaşmalarda 3 kez ağları havalandıran sarı-kırmızılı takım, kalesinde 10 gole engel olamadı.
Fenerbahçe ve Galatasaray, Avrupada tur peşinde
NASIL TUR ATLAR?
İlk karşılaşmadan 2-1’lik yenilgiyle ayrılan Galatasaray, mücadeleyi kaybetmesi, berabere kalması veya 1-0 kazanması durumunda bile UEFA Avrupa Ligi’ne veda edecek. Cim-Bom’un 2-1’lik galibiyeti karşılaşmayı uzatacak. Bunun dışındaki her türlü galibiyet sarı-kırmızılıları bir üst tura taşıyacak.
CEZALI: Fernando (G.Saray)
SAKAT: Jardel, Fejsa, Salvio (Benfica), Linnes (G.Saray)