UEFA Avrupa Ligi Fenerbahçe'de Jesus'tan AEK Larnaca maçı öncesi flaş kadro kararı!

Fenerbahçe'de Jesus'tan AEK Larnaca maçı öncesi flaş kadro kararı!

05.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Derbide Beşiktaş'la golsüz berabere kalan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı AEK Larnaca maçına kilitlendi. Teknik direktör Jorge Jesus kritik karşılaşma öncesi kadroyla ilgili flaş karar aldı.

Fenerbahçede Jesustan AEK Larnaca maçı öncesi flaş kadro kararı

Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisi sonrası gözler Avrupa Ligi'ndeki AEK Larnaca maçına çevrildi. Avrupa Ligi'ndeki başarıyı da çok önemseyen Jorge Jesus şimdiden kadro planlaması üzerinde çalışıyor.

Haberin Devamı

EN KRİTİK MAÇ

Avrupa Ligi B Grubu'nda ilk 2 maçtan 4 puan toplayan sarı-lacivertli takım yarın akşam evinde AEK Larnaca'yı yenip liderlik yolunda önemli bir adım atmak istiyor. Portekizli teknik adamın grupta favori gösterdiği Rennes ve Dinamo Kiev birbirleriyle oynayacak olmaları da avantaj olarak görülüyor. Bu nedenle Jorge Jesus Kadıköy'deki bu maçı grubun en kritik virajı olarak değerlendiriyor. AEK Larnaca'nın ise 2 maç sonunda 3 puanı bulunuyor.

Fenerbahçede Jesustan AEK Larnaca maçı öncesi flaş kadro kararı

Fenerbahçe, Larnaca maçının hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde, Can Bartu Tesisleri'nde yapılan antrenman salonda gerçekleştirilen kuvvet ve dayanıklılık çalışmasıyla başladı. Ardından sahaya geçen oyuncular; koşu, ısınma ve koordinasyon hareketlerinin ardından 2 grup halinde 5'e 2 top kapma ve pas çalışması yaptı. İdman taktiksel ve bireysel çalışmalarla sona erdi.

Haberin Devamı

3 OYUNCU FORMA GİYEMEYECEK

Sarı-lacivertli ekipte, Beşiktaş ile oynanan derbi maçta sakatlanan Mert Hakan Yandaş'ın dizinde travma tespit edildi. Tecrübeli futbolcunun tedavisine başlandığı ve AEK Larnaca maçında oynamayacağı öğrenildi. Çalışmalarını özel program dahilinde sürdüren Joshua King ile Luan Peres'in de AEK Larnaca maçında görev alması beklenmiyor.

Fenerbahçede Jesustan AEK Larnaca maçı öncesi flaş kadro kararı

TAKIMDA MECBURİ REVİZYON

Yoğun maç fikstürü sebebiyle takımının dinlenemediğinden farkında olan ancak bundan şikayet etmeyip doğru ilk 11'leri kurmaya çabalayan Jesus, Larnaca maçında da değişiklikler yapacak. Sezon başından beri nerdeyse her maç farklı bir 11 sahaya süren Portekizli teknik direktör bu kez Larnaca maçında biraz da mecburiyetten böyle bir karar verecek.

OYUNCULAR DİNLENME ŞANSI BULAMADI

Zira milli takımlara en fazla futbolcu gönderen kulüplerden olan Fenerbahçe'de bazı oyuncular hiç dinlenme şansı bulamadı. Üstüne Beşiktaş derbisi de yoğun geçti. Enner Valencia Ekvador Milli Takımı'nda, Rossi Uruguay Milli Takımı'nda, Batshuayi Belçika Milli Takımı'nda, Attila Szalai Macaristan Milli Takımı'nda, Zajc Slovenya Milli Takımı'nda, Ferdi, Altay ve İrfan Can Kahveci A Milli Takımımız'da, Arda Güler Ümit Milli Takımımız'da forma giydi.

Haberin Devamı

ÖZEL 11 HAZIRLAYACAK

Hatta Beşiktaş kadrosuna Zajc, milli takımdan geç döndüğü için dahil edilemedi. Rossi de son anlarda oyuna girdi. Valencia da hem seyahatler hem de maçlarla ciddi efor harcadı. Jorge Jesus'un tüm bu durumlar çerçevesinde AEK Larnaca maçına özel bir ilk 11 hazırlaması bekleniyor.