Fenerbahçe Senad Ok: Vedat'ı izlemeye gelenler var

Senad Ok: Vedat'ı izlemeye gelenler var

17.09.2019 - 14:34 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe Muhabiri Senad Ok, sarı lacivertli takımın Alanyaspor mağlubiyetinin ardından yaşanan son gelişmeleri Skorer Tv'den Ezgi Toper ile değerlendirdi. Transfer iddiaları gündemde olan Vedat Muriç hakkında konuşan Ok, "Teklif yok ama izlemeye gelenler var" dedi.

Senad Ok: Vedatı izlemeye gelenler var

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe Muhabiri Senad Ok, sarı lacivertli takımın Alanyaspor mağlubiyetinin ardından yaşanan son gelişmeleri Skorer Tv'den Ezgi Toper ile değerlendirdi. Transfer iddiaları gündemde olan Vedat Muriç hakkında konuşan Ok, "Teklif yok ama izlemeye gelenler var" dedi.

Haberin Devamı

Senad Ok'un açıklamalarından öne çıkanlar:

Benim aldığım bilgi ilk golle alakalı bir itiraz yapılacak. Taç pozisyonuyla alakalı. Yayına yansımayan görüntüleri bulmuş Fenerbahçe yönetimi. 48 saat süresi var. Resmi başvuru yapılacak. Güçlü bir savunma hazırlanıp bir başvuru yapılacak.

Kural hatasıyla yapılan başvurularla ilgili olumlu bir sonuç çıktığını ben hatırlamıyorum. Buradan maçın tekrarlanması bence var. Taraftar istiyor diye değil, somut deliller olduğu için bir başvuru yapılacak ama şahsi fikrim zor görüyorum bu itirazın olumlu sonuçlanacağını.

Çok basit hatalar yaptı Fenerbahçe. Özellikle Altay ama Alanyaspor'un organize ataklarla bulduğu goller değil. Ana faktör Fenerbahçe'nin yaptığı hatalar ama oyun olarak fena değildi diyebiliriz takım. 

Haberin Devamı

Altay için bir özgüven durumu söz konusu. Birden formayı aldı. Fazla özgüven var. Hala daha zamana ihtiyacı var. Aykut Kocaman döneminde bireysel hatalardan çok maç kaybetmişti Fenerbahçe. Her büyük takım böyle hatalar yapıyor. Temel konunun Fenerbahçe'nin hala oturmamış bir savunma hattının olması. İdeal stoper, sol bek değil. Ozan bir hata yapıyor, orta saha olduğu için geri dönme alışkanlığı var. Kadıköy'de kolay kolay maç kaybedeceğini düşünmüyorum. 

Çok fazla yıkıcı olmayı doğru bulmuyorum. Dikkat çeken bir diğer konu ise takımın ikinci yarılarda düşmesi. Genel anlamda skordan bağımsız takımın oynamaya çalıştığı oyun devam edecek gibi. Bence iyi yolda Fenerbahçe.

"Ana sebep Jailson değil, Altay..."

Jailson'un bir dayanıklılık problemi var. Hoca, "Orta sahayı tek başıma kapatamaz" diyor. Tolga daha dirençli o konuda. Jailson'un orta sahada oynamamasının sebebi bu ama bence stoper oynaması gerekiyor. Adil Rami'ye daha yeni sezon başı kampı programı uygulanıyor. Serdar'ın sakatlığı vardı. Jailson'un da tüm stoperlede olmayan bir özelliği var: Topu çok iyi kullanıyor. Dün hata yaptı o ayrı. Bu özelliği cezbediyor. Çok özgüvenli, dikine gidebiliyor. Ben o pozisyonda Jailson'un hatası olduğunu düşünmüyorum. Altay'ın hatası söz konusu. Çevre kontrolü yapmadan topu stopere verirsen hata yapılır. Şöyle bir şey isteniyor, Fenerbaheç kusursuz oynasın. Böyle bir dünya yok. Ben diyorum, Altay biraz daha soğukkanlı olsaydı böyle olmazdı. Ana sebep Jailson değil, Altay...

Haberin Devamı

Rami tecrübeli stoper, ne yapacağı belli. Ekstrası yok. Belli maçlarda 11'e girebilir ama hücum oynamaya çalışan Fenerbahçe'nin stoperde Jailson'dan faydalanmaya çalışması gerektiğini düşünüyorum.

"Şener ve İsmail'i arıyor Fenerbahçe"

Hasan Ali'nin Galatasaray derbisine yetişmesi yönünde bir hedef var. Moses ve Isla'nın durumu daha iyi Hasan'a göre. Mesela Kolarov gelseydi sol bek oynatırdın, stoper oynatırdın. Yönetim biraz zaman kaybetti o konuda. Şener ve İsmail'i arar hale geldi Fenerbahçe.

"Gustavo-Emre iyi bir ikili olurlar"

-Gustavo klasik hemen eleştirilir. Onun gibisini bulursun falan.. Futbolda Gustavo gibi belki gösterişsiz ama bir o kadar faydalı oynayan oyuncu sayısı az. Zorlu bir rakip, ilk maçı. Bence fena değil. Emre ile iyi bir ikili olurlar. 

Haberin Devamı

-Emre Ankaragücü maçına döner gibi. Isla belki ikinci yarı girer. Yine de Jailson ile oynama ihtimali yüksek hocanın. Alanyaspor maçına yüzde 90-95 yakın bir kadroyla çıkacak gibi Ankaragücü'ne.

"Vedat'ı izlemeye gelenler var"

Teklif yok Vedat'a ama ben iki taraftan doğrulattım izlemeye gelenler var oyuncuyu. Teyit ettim, Vedat'ı izlemeye gelenler var. Ben İngiliz scoutlarını duydum. Kosova Milli Takımı çok popüler bir noktada, onun etkisi de var. Vedat'ın hedefi 2 yıl daha Fenerbahçe'de kalmak. Bir kariyer planlaması var. Bu planın içinde kusursuz bir hale gelip öyle gitme hedefi var. 

 

 

Yazarlar