Basketbol Fenerbahçe'den harika başlangıç!

Fenerbahçe'den harika başlangıç!

17.10.2014 - 23:50 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines Euroleague C Grubu ilk maçında Fenerbahçe Ülker sahasında EA7 Emporio Armani Milano'yu 77-74 yendi.

Fenerbahçeden harika başlangıç

Turkish Airlines Euroleague C Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, ilk maçında İtalyan ekibi EA7 Emporio Armani Milano ile karşı karşıya geldi. Ülker Sports Arena'da oynanan mücadeleyi zor da olsa 77-74 kazanan Fenerbahçe Ülker, Euroleague'e iyi bir başlangıç yaptı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Maçta ilk basketi atan İtalya ekibini, savunmadaki etkili oyunuyla durduran Fenerbahçe Ülker, takım halinde hücumda da etkili bir mücadele sergiledi. Sarı-lacivertliler, maçın 5. dakikasında Bogdanovic'in üçlüğüyle 11 sayılık farkla 13-2 öne geçti. İtalyan ekip, Brooks ve Gentile ile skor üreterek farkın açılmaması için çaba sarf ederken, üstünlüğü elinde tutan sarı-lacivertliler, Vesely ve Zoric'in de katkısıyla çeyreğin bitimine 36 saniye kala skoru yine 11 sayı farka (24-13) taşıdı. İlk çeyrek Fenerbahçe Ülker'in 26-15 üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümünde pota altı savunmasında sorun yaşayan sarı-lacivertliler, hücumlardaki isabetli oyunuyla skoru elinde tuttu. EA7 Emporio Armani, 16. dakikadan itibaren hücumda üretken olamayan sarı-lacivertli takım karşısında, Melli ile üst üste bulduğu sayılarla 18. dakikada farkı 2'ye düşürdü: (39-37). Kötü oynayan Fenerbahçe Ülker karşısında son dakikada Melli'nin üçlüğüyle 40-39 öne geçen İtalya temsilcisi, ilk yarıyı da 43-41 önde kapattı.

Savunmaların ön plana çıktığı karşılaşmanın üçüncü çeyreği, dengeli bir mücadeleye sahne oldu. Oğuz Savaş'ın basketleriyle 23. dakikada 47-45, 28. dakikada da 52-51'lik skorlarla öne geçen sarı-lacivertli takım, 29. dakikada Bjelica'nın üçlüğüyle de son dakikaya 55-53 önde girdi. Konuk ekip, Samuels'in attığı basket ve faulden kazandırdığı 3 sayı ile son periyoda da 58-57 üstün girdi.

Son çeyreğe hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Zoric, Goudelock ve Bjelica ile üst üste bulduğu sayılarla 33. dakikada 64-60'lık üstünlük yakaladı. Sarı-lacivertliler, çekişmeye sahne olan mücadelede, bitime 45 saniye kala, günün başarılı ismi Goudelock'un üçlüğüyle 76-71 üstünlüğe ulaştı. Kalan süreyi iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, heyecan dolu maçı 77-74 kazandı.

FENERBAHÇE ÜLKER: 77 - EA7 EMPORIO ARMANI MILANO: 74

Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Christos Christodoulou (Yunanistan), Olegs Latisevs (Letonya), Emilio Perez Pizarro (İspanya)

Fenerbahçe Ülker: Goudelock 19, Can Altıntığ 2, Bogdanovic 8, Vesely 6, Oğuz Savaş 8, Hickman 9, Zoric 8, Preldzic 4, Bjelica 11, Semih Erden 2

EA7 Emporio Armani Milano: Hackett 6, Brooks 9, Gentile 15, Samuels 12, Kleiza 6, Moss 5, James 4, Ragland 5, Melli 12

1. Periyot Sonucu: 26-15 (Fenerbahçe Ülker)
2. Periyot Sonucu: 41-43 (EA7 Emporio Armani Milano)
3. Periyot Sonucu: 57-58 (EA7 Emporio Armani Milano)
4. Periyot Sonucu: 77-74 (Fenerbahçe Ülker)

5 Faul: 38.22 Vesely (Fenerbahçe Ülker)

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi C Grubu'ndaki ilk maçına, İtalya'nın EA7 Emporio Armani karşısında çıktı. Rakibini Ülker Sports Arena'da konuk ettiği mücadelede sarı-lacivertli takımı, taraftarı yalnız bırakmadı. Tribünlerin büyük bölümü dolarken, taraftarlar maç öncesi tezahüratlarla takımlarına destek verdi. Karşılaşmayı, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'nun yanı sıra yönetim kurulu üyeleri İsfendiyar Zülfikari, Selim Kosif, Hakan Dinçay ve Yalçın Haker de izledi.

Andrew Goudelock ve Can Altıntığ'ın ilk heyecanı

Fenerbahçe Ülker'in yeni sezonda kadrosuna kattığı Andrew Goudelock ve Can Altıntığ, kariyerlerinin ilk Avrupa Ligi maçına çıktı. 2013-2014 sezonunda Rusya'nın Unics Kazan takımıyla ULEB Avrupa Kupası'nda 24 maçta 18,8 sayı, 3,1 ribaunt ortalamasıyla mücadele eden Goudelock, ilk kez Avrupa Ligi heyecanını yaşadı. Geçen sezon forma giydiği Pınar Karşıyaka ile ULEB Avrupa Kupası mücadelesinde yer alan Can da ilk kez bu sezon Avrupa Ligi'nde boy gösterdi.

Lenas Kleiza, şampiyonluk madalyasını aldı

Geçen sezon sarı-lacivertli formayı giyen Lenas Kleiza, EA7 Emporio Armani formasıyla eski takımına karşı mücadele etti. Karşılaşma öncesi düzenlenen mini törende, Fenerbahçe Ülker Kaptanı Emir Preldzic, geçen sezonun Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluk madalyasını Kleiza'ya verdi. Kleiza'ya aynı zamanda plaket ve çiçek takdim edilirken, salonun büyük bölümü Litvanyalı oyuncuyu alkışladı. Bir taraftar grubundan ise yuhalama sesleri yükseldi.

Bu arada, Fenerbahçe Ülkerli oyuncular, ısınmak için "Hedef 1 Milyon Üye" tişörtleriyle sahaya çıktı. Karşılaşma öncesi saha içinde yapılan seremonide iki takım oyuncuları yan yana dizildi ve birbirlerine takımlarının renklerini taşıyan basketbol topu verdi.