Fenerbahçe Fenerbahçeli Mehmet Topal'a silahlı saldırı!

Fenerbahçeli Mehmet Topal'a silahlı saldırı!

11.08.2015 - 14:35 | Son Güncellenme:

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal, takım arkadaşı Mert Uygar Zeybek ile otomobiliyle seyir halindeyken Sancaktepe gişelerde silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında kurşunlar aracın camlarına isabet etti. İki futbolcu da saldırıyı yara almadan atlattı. Kurşuna dayanlıklı çift cam orjinal üretiminde satışa sunulan Topal'ın G 63 model aracından yola çıkarak Mehmet Topal'ın kişisel mevzusu olduğu yönündeki tahminler de bu sebeple yanlış... Öte yandan Fenerbahçeli iki oyuncuya yapılan saldırı Avrupa basınında hemen yer buldu.

Fenerbahçeli Mehmet Topala silahlı saldırı

Fenerbahçe ve Milli Takım'ın yıldız futbolcusu Mehmet Topal, antrenmandan dönerken çirkin bir saldırıya uğradı.

Haberin Devamı

Samandra'dan çıkıp otoyola baağlanmak için Sancaktepe gişelere geldiği sırada aracına bir araç yaklaştı ve üç el silah sesi duydu. Silah sesleri üzerine Mehmet Topal aracına ateş edildiğini farketti. Büyük bir panikle aracını sağa çekti.

Olay yerine gelen polisler öncelikle saldırının şokunu yaşayan milli futbolcuyu sakinleştirdi. Mehmet Topal ardından karakola götürüldü. Karakolda saldırganlardan şikayetçi oldu ancak saldırıyı kimlerin yaptırdığına dair hiçbir bilgisi olmadığını söyledi. Cinayet masası olaya el koydu. Olay çok yönlü olarak araştırılacak. Güzergahtaki MOBESE kameraları incelemeye alınarak ateş açan araçtaki kişelirin kimleri saptanmaya çalışılacak.

Fenerbahçe Kulübü, Topal'ın aracıyla ilgili bilgi verdi
Saldırıdan hemen sonra aracın 'kurşun geçirmez' olduğu yönündeki söylentilerin ardından Sarı-Lacivertli kulüp, bir açıklama yaptı ve söz konusu tahminlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Fenerbahçe Kulübü, silahlı saldırıya uğrayan Mehmet Topal'ın aracıyla ilgili açıklama yaparak, "Kurşun geçirmez camdan yola çıkarak Mehmet Topal'ın kişisel mevzusu olduğu tahminleri tamamen yanlıştır" ifadelerini kullandı.
Kulüp araç ile ilgili şu bilgileri verdi.
"Mehmet Topal'ın aracı Mercedes'in G 63 modeli. Bu araçlarda kurşuna dayanıklı çift cam orijinal
üretiminde sunuluyor. Özellikle çift cam taktırma söz konusu değil. Kurşun geçirmez camdan yola çıkarak Mehmet Topal'ın kişisel mevzusu olduğu tahminleri tamamen yanlıştır.
Çift cam dışında aracın camlarında en üst derecede karartma ve güvenlik filmi de bulunmaktadır. Bu tür filmler hem şiddeti karşılamakta hem de camın parçalanıp dağılmasını engellemektedir."

Haberin Devamı

Mehmet Topal, Emniyet Müdürlüğü'nde 2 saat ifade verdi

Seyir halindeyken cipi kurşunlanan Fenerbahçeli milli futbolcu Mehmet Topal, saldırı sırasında yanında bulunan takım arkadaşı Uygar Mert Zeybek ile birlikte Sancaktepe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi.
Yaklaşık 2 saat Emniyet Müdürlüğü'nde kalan Mehmet Topal ve Uygar Mert Zeybek'in, Sancaktepe Emniyet Müdürü Mustafa Acıkara'nın makam aracıyla evlerine gönderildiği öğrenildi.
Futbolcular ifade verirken, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve bazı kulüp çalışanları da Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Mosturoğlu, Emniyet'e girişte ve çıkışta herhangi bir açıklama yapmadı.
ARAÇ EMNİYETİN BAHÇESİNE ÇEKİLDİ
Bu arada, saldırının yapıldığı Mehmet Topal'ın cipi Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesine çekildi. Sivil ekipler araç içinde bir süre daha incelemede bulundu.
Futbolcuların ifadelerini verip Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılmasının ardından, Mehmet Topal'ın otomobili bir kulüp görevlisi tarafından Emniyet Müdürlüğü'nden alındı. Kurşunun isabet ettiği yerin kağıtla kapatıldığı görüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

Saldırı dünyanın gündeminde
Fenerbahçeli futbolcular Mehmet Topal ve Uygar Zeybek'e yapılan silahlı saldırı tüm dünyada geniş yankı uyandırdı. Ajanslar ve internet siteleri olaya geniş yer ayırırken, Nisan ayında Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı da hatırlatmaları ve yine Fenerbahçe'ye yönelik yeni bir saldırı yaşandığını belirtmeleri dikkat çekti.
Ukrayna'nın UA internet sitesi, 'Fenerbahce: Oyunculara yine ateş açıldı' başlığıyla duyurduğu haberinde "Mehmet Topal ve Uygar Zeybek bilinmeyen bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı" ifadeleri kullanıldı.
Amerika merkezli AP Haber Ajansı haberi abonelerine 'Fenerbahçeli futbolcu Topal saldırıdan yara almadan kurtuldu' diyerek oyuncuların içinde bulunduğu aracın kurşun geçirmez olduğu bu sayede iki isimin kurtulduğuna dikkat çekildi. Fenerbahçe otobüsünün Trabzon'da uğradığı saldırıda şöförün yaralandığı hatırlatıldı.
Hollanda'nın De Telegraaf gazetesi, haberi internet sitesinin en yukarılarından verdi. Vatandaşı Robin Van Persie sarı-lacivertli formayı giyen Hollandalılar'ın habere geniş yer ayırması dikkatleri çekti. "Fenerbahçe'ye ateş açıldı" başlığını kullanan De Telegraaf, "Van Persie'nin takım arkadaşı Mehmet Topal'a antrenman dönüşünde silahlı saldırı yapıldı. Ne olduğu şu an tam belli değil. Fenerbahçe olayı terörist saldırı olarak niteledi. Geçen Nisan'da da Dirk Kuyt'ın içinde olduğu otobüs kurşunlanmıştı" denildi.

Haberin Devamı

"ARAÇTA GENÇ UYGAR DA VARDI"

Haberin Devamı

FBTV muhabiri Fatih Demirkol, Mehmet Topal'la birlikte aracın içinde genç oyuncu Uygar Mert'in olduğunu belirterek, "Araçta Uygar Mert de varmış. Ormanlık alanı geçerken silah sesi duymuşlar. Mehmet soğukkanlılıkla aracı durdurmuş." ifadelerini kullandı.

Sarı- Lacivertli kulüp, olayı 'Çirkin bir saldırı daha' başlığıyla duyurdu ve sert bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Mehmet Topal evine giderken, Samandıra gişelerine gelmeden hemen önce kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlanmıştır. Oyuncumuz bu silahlı saldırıda aracının camlarının kurşun geçirmez özelliği sayesinde büyük bir şans eseri yara almamıştır. Bu saldırı silahlı bir terör eylemidir" şeklinde ifadeler kullanıldı.

RESMİ SİTEDEN YAPILAN AÇIKLAMANIN TAMAMI ŞÖYLE;

"4 Nisan 2015 tarihinde Rize deplasmanı dönüş yolunda kafilemize yapılan menfur silahlı saldırının ardından, bugün öğlen saatlerinde futbol takımımızın oyuncusu Mehmet Topal’ın aracına, oyuncumuz araç içerisindeyken silahlı saldırı düzenlenmiştir.

Takımımızın Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde yaptığı sabah idmanının ardından, oyuncumuz Mehmet Topal evine giderken, Samandıra gişelerine gelmeden hemen önce kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlanmıştır.

Oyuncumuz bu silahlı saldırada aracının camlarının kurşun geçirmez özelliği sayesinde büyük bir şans eseri yara almamıştır.

Bu saldırı silahlı bir terör eylemidir. Ard arda gelen bu saldırıları şiddet ve esefle kınıyoruz.Fail ya da faillerin en kısa süre içinde bulunup adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz.

Daha önce de faciadan şans eseri kurtulan futbol takımımızın yaşadığı silahlı saldırının aydınlatılmasına yönelik başvurularımızın hala sonuçlanmamasını manidar bulmaktayız.

Tüm devlet birimlerini, yaşadığımız terör saldırılarının aydınlatılması konusunda tekrar göreve davet ediyor, oyuncumuz Mehmet Topal ve Ailesi’ne ve tüm Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"

TFF'DEN AÇIKLAMA

"A Milli Takımımızın ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün oyuncularından Mehmet Topal'a arabasıyla seyir halindeyken yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, tüm Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diliyoruz.

Bu saldırıyı sadece A Milli Takımımızın ve güzide bir kulübümüzün bir oyuncusuna değil, Türk futboluna yapılmış bir saldırı olarak addediyor ve sorumluların yakalanıp bir an önce hak ettikleri cezayı almalarını temenni ediyoruz.
GALATASARAY'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
Geçmiş Olsun Mesajı
Milli Takımımızın ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün oyuncularından Mehmet Topal'ın aracına yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, araçta bulunan Topal ve genç futbolcu Uygar Mert Zeybek'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Galatasaray Spor Kulübü
Türkiye Futbol Federasyonu"
BEŞİKTAŞ'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
"Geçmiş Olsun Mesajı
Bugün otomobilinde hareket halindeyken silahlı saldırıya uğrayan ve yara almadan kurtulan Fenerbahçe Spor Kulübü futbolcusu Mehmet Topal'a geçmiş olsun dileklerimizi iletir, saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmelerini temenni ederiz.
Beşiktaş JK"
TRABZONSPOR'DAN AÇIKLAMA
Trabzonspor Kulübü, seyir halindeyken cipi kurşunlanan Fenerbahçeli milli futbolcu Mehmet Topal için geçmiş olsun mesajı yayınladı.
Kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Mehmet Topal'a yapılan menfur saldırıyı kınıyor, Topal'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

BURSASPOR SALDIRIYI KINADI
Bursaspor Kulübü, A Milli Takımın ve Fenerbahçe futbol takımının oyuncularından Mehmet Topal'a yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Kulübün resmi internet sitesinde yer alan kınama mesajı şöyle:
"Başarılı oyuncu Mehmet Topal'a yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, Mehmet Topal'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu saldırının sorumluların yakalanıp bir an önce hak ettikleri cezayı almalarını temenni ediyoruz."
BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ MEHMET TOPAL’A YÖNELİK SALDIRIYI KINADI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe ve A Milli Takım oyuncusu Mehmet Topal’a yönelik saldırıyı kınayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.
Fenerbahçe ve A Milli Takım oyuncusu Mehmet Topal’a yönelik silahlı saldırıyı kınayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli futbolcuya geçmiş olsun dileklerini iletti.
Bakan Çağatay Kılıç, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe futbol takımı oyuncusu Mehmet Topal'a yapılan menfur saldırıyı kınıyor, futbolcumuza geçmiş olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yazarlar