Fenerbahçe Fenerbahçe'nin rakibi Zenit!

Fenerbahçe'nin rakibi Zenit!

12.02.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Rus temsilcisi Zenit karşısına galibiyet için çıkıyor.

Fenerbahçenin rakibi Zenit

Fenerbahçe, Zenit maçı öncesi son yıllardaki Kadıköy performansına güveniyor. Sarı-lacivertli temsilcimiz, Avrupa kupalarında Kadıköy’de oynadığı son 16 maçta tek mağlubiyet yaşadı.

Haberin Devamı

Avrupa arenasında 44. sezonunu geçiren Fenerbahçe, 3 yılı aşkın süredir Ülker Stadı’nda çıktığı 16 Avrupa kupası mücadelesinde 10 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Sarı-lacivertli takım evinde en son UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya temsilcisi Vardar’a 2-1 mağlup olmuştu.

Fenerbahçenin rakibi Zenit

Listede üç yeni oyuncu

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi kadrosunda tam 9 futbolcu yer almıyor. Roberto Soldado, Mehmet Ekici ve Nabil Dirar’ın yanı sıra yeni transferler Serdar Aziz ve Miha Zajc UEFA listesine dahil edilmedi. Teknik Direktör Ersun Yanal yeni transferlerden Sadık Çiftpınar, Victor Moses ve Tolgay Arslan’ı listeye ekledi. Carlos Kameni, Tolga Ciğerci, Berke Özer ve Ferdi Kadıoğlu sezon başında listeye alınmamıştı.
UEFA listesinde yer almayan Soldado, Ekici ve Dirar’ın yokluğunda Slimani, Benzia ve Moses ilk 11’de sahaya çıkacak. Hastalığı yüzünden Kayseri’de görev yapamayan Martin Skrtel de takımdaki yerini alacak.
Slimani ve Benzia sahaya
Fenerbahçe teknik heyeti futbolcuları bugünkü Zenit maçına konsantre etmek için yoğun çaba harcıyor. Sarı-lacivertli takım hala ligdeki durumuyla alakalı sıkıntı yaşıyor. Özellikle Kayserispor karşısında alınan yenilgi ve hakem performansı takımı olumsuz etkiledi.
Zenit maçı öncesi bu durumun gündemde kalması doğal olarak motivasyonu azalttı. Teknik heyet de takımla sürekli toplantı yaparak bu durumu değiştirmeye çalışıyor. Kupaya veda eden, ligde sıkıntılı günler yaşayan sarı-lacivertliler bu sezon en azından Avrupa’da başarılı olarak taraftarı mutlu etmek istiyor. Bu nedenle takımdan tam konsantrasyon istendi.
Duran top çalışması
Rusya’daki rövanş için avantajlı bir skor elde etmek isteyen sarı-lacivertliler mutlak gol bulmanın hesaplarını yapıyor. Bu nedenle özellikle duran ve yan top organizasyonlarına büyük önem veriliyor. Rakibin kontrollü başlayacağını düşünen Teknik Direktör Ersun Yanal bu sayede kilidi açmanın mümkün olacağını düşünüyor.
Yanal’ın kilit isimlerinden Mehmet Ekici, Roberto Soldado ve Nabil Dirar, UEFA listesinde yok. Bu nedenle hem kadroda hem de oyun anlayışında farklılıklar olacak. Bu isimlerin yerine Moses, Benzia ve Slimani ilk 11’e dahil olacak. Bağırsak enfeksiyonu geçirdiği için Kayserispor kadrosundan çıkarılan Skrtel de iyileşti. Slovak stoper takımdaki yerini alabilecek.