Skorer 'Fener'i bırakıyordum'

'Fener'i bırakıyordum'

04.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yusuf, F.Bahçe'deki ortama ayak uydurmakta sıkıntı çektiğini belirtti, "Az daha Denizli'ye dönüyordum" dedi. Genç futbolcu, şimdi ise mutlu olduğunu söyledi

Feneri bırakıyordum




TRANSFER döneminin yıldızlarındandı... Tercihini Fenerbahçe yönünde kullandı Yusuf...
Sarı - Lacivertli takıma imza atarken iddialı mesajlar vermişti...
Aradan aylar geçti...
Yusuf, önceleri olmasa da artık ilk onbire girdi... Fenerbahçe'nin önemli silahlarından biri haline geldi...
Yusuf, Fenerbahçe'de mutlu mu? Takımına ayak uydurabildi mi? Gelecekten umutlu mu?
"Mutluyum" diyor. Takımına ayak uydurduğuunu söylüyor. Gelecekten umutlu olduğunu du vurguluyor.
"Ama önce böyle değildi" diye konuşuyor Yusuf ve devam ediyor:
"Transfer olduktan sonra Fenerbahçe'deki ortama ayak uydurmakta zorluk çektim. Az daha Fener'i bırakıyor, Denizlispor'a geri dönüyordum. Başkan Aziz Yıldırım ve antrenörümüz Oğuz Çetin bu kararımdan beni vazgeçirdiler. Şimdi, mutluyum. Yeter ki her maçta forma giyebileyim. Benim için mutluluk oynamaktır. Para pul da istemem" diye konuşuyor.

'Her yerde oynarım'

Yusuf, Fenerbahçe'de formayı kapmak için çok çalıştığını söylüyor. Artık kolay kolay kaptırmayacağını vurguluyor. Nerede görev verilirse verilsin en iyisini yapacağını iddia ediyor ve şöyle diyor:
"Benim gerçek yerim, santrforların arkasıdır. Denizlispor'da santrfor bile oynadım. Eğer, Fenerbahçe'de de aynı konumda oynayacak olursam, hem gol atma şansım fazla olur hem de arkadaşlarımın gol sayısı yükselir. Ama her yerde oynarım."
Yusuf kondisyon açısından eksiği olduğunuu itiraf ediyor. "Denizlispor'da oynarkeen alışmışım, arkadaşlarım koşuyorlar, son noktada bana pas veriyorlardı" ifadelerini kullanıyor ve devam ediyor:
"Ancak Fenerbahçe'de işimin zor olduğunu anladım. Daha çok mücadele ediyorum. Artık mücadele etmek de hoşuma gidiyor. Fenerbahçe'de kalıcı olmak önemli. Ayrıca her futbolcu milli takımı ister. Ben de hem Fenerbahçe'de hem de milli takımda banko oynayan birisi olmak istiyorum. Fenerbahçe taraftarı başarıya aç. Bize her zaman verdikleri destek tükenmezse onların bu ateşi devam ederse, hem biz başarılı oluruz hem de bu açlık giderilmiş olur."

'Terim çok istedi'

Yusuf için Ersun Yenal'ın yeri bambaşka...
"Beni futbola o kazandırdı" diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor:
"Bana şans verdiği zaman beş maç hiçbirşey düşünmeden oynamamı istedi. Yenal olmasaydı, futbolu bırakıyordum. Duygusal bir insanım. O, bana bu güveni verdi. O sıralarda Fatih Terim beni iki kez istedi. Ama Ersun hoca vermedi. Terim ile görüştüm, 'Seni takımıma aldıracağım' dedi. Ama ben Şadan Kalkavan ile anlaşmıştım ve bunu da ona söyledim."
"Kız gibi oynuyor!" Yusuf kendisi için söylenen bu söze sinirleniyor ve anlatıyor:
"Benim oynadığım maçları seyretsinler. Kız gibi oynayıp oynamadığım belli olur. Türkiye'ye gelen her önemli futbolcudan birşeyler kapmaya çalışıyorum. Mesela, Andersson'un hava özelliğini ve şutlarını beğeniyorum. Biraz tembelim, bugüne kadar bana hocalarımın verdiği rahatlıktan dolayı, çok koşmuyordum. Ama, bu her sporcu da vardır. Savaşçı değildim. Artık savaşmayı öğreniyorum. Eskiden savunmayı sevmiyordum. Şimdi top kapınca çok hoşuma gidiyor. Hevesim arttı artık. Eksiğim sadece bunlardı."

Yugoslavlara acil çağrı

FENERBAHÇE'nin Yugoslav oyuncuları Lazetic ile Zoran Mirkoviç milli maçları ertelendiği için Teknik Direktör Denizli tarafından acil olarak İstanbul'a çağrıldı. Rusya ile Yugoslavya arasında oynanması gereken milli maçın saha sorunu nedeniyle ertelenmesi üzerine harekete geçen Denizli, Antalyaspor maçından sonra milli takımlarına giden iki futbolcuya kesin emir çıkardı. Lazetic ile Mirkoviç'in bugün ya da yarın çalışmalara katılmak için İstanbul'a gelmeleri gerekiyor.

F.Bahçe hükmen yenik

Sahadan sonra masada da kaybetti
Futbol Federasyonu, Beşiktaş ile yaptığı derbi maçta 6 yabancı futbolcu birden oynatan Fenerbahçe'yi hükmen yenik saydı. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Asbaşkan Ata Zorlu, Fenerbahçe'nin kurallara uymadığını ve 6 yabancı oyuncuyla sahada mücadele ettiğini hatırlatarak, "Kurallar gereği biz de Fenerbahçe'nin bu maçta 3-0 hükmen yenik sayılmasına karar verdik" dedi. Zorlu, değişiklik listesinde imzası bulunan Fenerbahçe kaleci antrenörü Nurettin Yıldız'ın da Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini bildirdi.