Almanya Bundesliga Ferguson: "Guardiola'nın tercihi beni şaşırttı"

Ferguson: "Guardiola'nın tercihi beni şaşırttı"

19.01.2013 - 15:41 | Son Güncellenme:

Alex Ferguson, Pep Guardiola'nın Bayern Münih'le anlaşmasının kendisini şaşırttığını itiraf etti.

Ferguson: Guardiolanın tercihi beni şaşırttı

Manchester United Menajeri Alex Ferguson, Pep Guardiola'nın Bayern Münih'le anlaşmasının şaşırtıcı bir gelişme olduğunu düşünüyor. Barcelona'yı tarihinin en büyük başarılarına taşıdıktan sonra futbola ara veren Guardiola, beklentilerin aksine gelece sezon Premier Lig'de değil, Bundesliga'da çalışacak.

Haberin Devamı

Basın mensuplarına bu çarpıcı gelişmeyi değerlendiren Ferguson,"Bunu beklemiyordum çünkü bugüne kadar tüm konuşmalar İngiltere'deki kulüpleri işaret ediyordu. Ama bir teknik adam olarak, Bayern Münih'i geri çevirme şansınız çok düşüktür çünkü onlar Avrupa'nın en iyi yönetilen ve en büyük kulüplerinden biri. Harika bir şehir, harika bir stadyum, harika taraftar, harika oyuncular..." şeklinde konuştu.

Kulübün eski oyuncuları tarafından yönetildiğinin altını çizen İskoç menajer, "Karl-Heinz Rummenigge ve Uli Hoeness, bugünkü Bayern'in temelini atmış isimler. Gerd Müller ve Sepp Maier de kulüp için çalışıyorlar. Kulüp kendi içinden yetişen isimlere emanet. Böyle iyi yönetilen bir ekibi reddetmek zor olsa gerek." dedi. Pep Guardiola, yeni kulübüyle Temmuz ayında resmi sözleşme imzalayacak.

Haberin Devamı

(GOAL.COM)