Fevzi Aksoy

Fevzi Aksoy

faksoy@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Son zamanlarda ülkemizde oynanan futbolu anlamak biraz zor olmaya başladı. Geçenlerde çocuğun biri ‘Amca, bizim takımımız maçta 4 gol attı, ama maç 2-2 berabere bitti, bu iş nasıl olur’ diye sordu. Cevabını bulamadım.

Bayern Münih maçını seyrettim. Karşısındaki güçlü takıma 5 gol attı. Öyle ki üç adımda bir gol. Bir önceki maçta da yine 5 gol atmıştı. Avrupa maçlarının çoğunda ortalama üç gol normal. Biz ise zar zor, nefes nefese kalenin önüne geliyoruz. Çünkü kondisyon problemimiz var. Sonra topa vur Allah vur. Ama nedense top kaleye bir türlü girmek istemiyor. Bu patırtıda belki de penaltı olur diye sevinebilirsiniz. Meraklanmayın, kale direklerinin üstünden top auta gidebilir.

Haberin Devamı

Dediğim gibi bizim futbolu anlamak bugünlerde biraz zor. Daha doğrusu açıklamak zor. Herhalde ondan olacak, günümüzün aktüel bir spor adamı, futbolumuza dair sorulan bir soruya ‘Ben onu bilemem, siz o soruyu birçok meşhur spor adamının adını vererek ‘Onlara sorun’ demiş.

Yani size bu soruyu ancak onlar açıklayabilir diyerek topu ofsayta atmış. Sizin anlayacağınız futbolda saha içi bir karışık alem, saha dışı akıl verenlerle dolu. Vallahi bu durumda insanın aklına şeytanı taşlamak geliyor.