Fevzi Aksoy

Fevzi Aksoy

faksoy@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Önümüzdeki sezonun futbol maçlarının fikstürü belli oldu. Attila Gökçe kardeşimiz önümüzdeki maçları yıldız savaşlarına benzetiyor. Benzetmede de haklıdır. Bakın Dünya Futbol Şampiyonası geldi ve rüzgar gibi geçti. İçinde milli renklerimiz olmayınca bu tip enternasyonal maçlar bizim için adeta yavan geçiyor. Son final maçına kadar. Ama yerli ve milli maçlarımız hiç de öyle değil. Her hafta bir heyecan, bir futbol ateşi, içimizi ısıtıyor ve adrenalinimizi artırıyor. Tıpkı yıldız savaşlarında olduğu gibi.

Haberin Devamı

Dikkat ederseniz yeni transferlerin ve yeni teknik direktör arayışlarının dedikoduları bile dünya şampiyonasının heyecanını gölgeledi. Yeni sezonu hayırlı olsun diye selamlarken içimizde bir türlü yenemediğimiz, atamadığımız gizli korkularımız da olduğunu kaydetmeliyiz. Bakın Dünya Kupası’nda renkleri farklı, genetikleri farklı insanlar cıvıl cıvıl, neşe içinde yan yana oturdular. Kazananı da, kaybedeni de coşkuyla alkışladılar. Ağlayarak, gülerek, hüzün ve sevinçle. Ama hiçbir kötü olay olmadı. Çünkü provakatörler yoktu. Onun için beynimizin bir köşesindeki kötü korkularımızı yenmek ve unutmak istiyoruz.

Spor insan hareketlerinin en güzelidir. Güzel futbolla birbirimizi kucaklayalım diyoruz. Ümit ediyoruz ki yeni sezonda sahadaki güzellikler tribünlere sıçrasın ve çiçek açsın. Renkler ne olursa olsun.