Fevzi Aksoy

Fevzi Aksoy

faksoy@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İngilizce neredeyse dünyanın resmi dili olacak galiba... Magazin dergileri bile modada ön plana çıkanlara “in”, medyadan düşenlere ise “out” diyerek İngilizce ile bizi renklendiriyor.
Gelelim futbola; bu anlamda modaya uyarsak İngiltere, Fransa ve İtalya “out” oldular, Paraguay ise “in”... Kim bilebilirdi ki, Slovakya ve Slovenya ile Japonya gün gelecek “in” olacak diye...
Sizin anlayacağınız gelecekte sahalara artık böyle alışmadığımız inler ve cinler inecek. Artık öyle peşin yargılarla şu “in” olur şu “out” olur diyemeyeceğiz.
Dünya ve Avrupa şampiyonalarında gelecekte artık alışılmış isimler belki de olmayacak. Eminim ki gelecekte Arjantin’i, Almanya’yı ve Brezilya’yı da rahatlıkla “out” yapanlar çıkacak... Baksanıza bizde bile Bursaspor “in” olmadı mı!.. Bizden söylemesi, önümüzde vakit varken biz de kendimize çeki düzen vererek doğru dürüst futbol üretmeliyiz. Bir defa “out” olduk yeter... Ağzımızdan yel alsın 2012 ve 2014’te de “out” olduk kelimesi milli takım için hiç de doğru kaçmaz.
Bu “out” kelimesi insanlarda hüzün uyandırıyor, tıpkı ölen insana “ex” oldu der gibi... Neden kullanıyorlar sanki “in” ve “out” hecelerini...