Fevzi Aksoy

Fevzi Aksoy

faksoy@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Toplumsal hayatta bir yerlerde görev almışsanız, bazı sorunlarınız ve zorunluluklarınız var demektir. Mesela bütün modern dünyada Başbakanlar ve muhalefet liderleri birbirlerine sataşırlar. Hatta saldırırlar. Ama Milli Bayramlar’da, resmi toplantılarda protokol gereği yan yana oturmak zorundadırlar. Çaresi yoktur.
Son günlerde gazeteleri okuduğunuz zaman sporda bir türlü açıklayamadığınız şaşırtıcı haberler var. Kulüp başkanlarının önemli bir maçta yan yana gelmemek ve oturmamak için gösterdikleri gayretler dikkat çekiciydi. Son yıllarda bütün dünyada bilhassa taraftar açısından ortamın çirkinleşmemesi yönünde gösterilen çabalar bilinmektedir. Şimdi başkanlar yan yana oturmamaya çalışıyorlarsa taraftarların birbirlerine husumet beslemelerine şaşmamak gerekir. ‘Balık baştan kokar’ sözü boşuna söylenmemiştir. Başkanlık geçici ve gidicidir. Ama taraftar daima kalacaktır.
Spor psikolojisi açısından sözler ve davranışlarla politikayı andıran savaş tamtamları çalmak sporun güzel anlamına zarar verir. Başkanların statlarda ayrı ayrı localarda oturmaları aşağıdaki taraftarlarca yanlış algılanır. Esasında ‘Sporda yenmek de var yenilmekte’ sözü başkanları yan yana oturmaya mecbur kılar. Savaş değil ki bu spor işte.