Skorer Finale 90 dakika

Finale 90 dakika

06.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Finale 90 dakika

Finale 90 dakika


Raşit Çetiner yönetimindeki Ümitler, Moldova'yı da yenerse, tarihte ilk kez finalleri garantileyecek


       Ümit Milli Takımı'mızın, Türk futbol tarihinde ilki gerçekleştirmesine sadece 90 dakika kaldı. Futbolcularımız salı günü Moldova önünde üç puan aldıkları taktirde ilk kez finallere katılma hakkını elde edecekler.
       Ay - Yıldızlı ekibin Teknik Direktörü Raşit Çetiner "Maçtan önce asla galip geliriz demem. Bunun acısını Finlandiya maçında çektik. Ama yenersek Almanya önüne sadece formalite maçı için çıkacağız. Biz tarih yazmaya hazırız" dedi.
       Çetiner takımında çok kaliteli oyuncular bulunduğunu belirtirken "Bu oyuncuların çoğu, birkaç sene sonrasının A takım bünyesini oluşturacak. İsim vermek istemiyorum, ama kamuoyu zaten biliyor. Moldova maçı hiç bir zaman kolay değil. Ama biz bu yola başkoyduk. Bu yoldan asla dönmeyiz" diye konuştu.
       Kuzey İrlanda maçına da değinen Raşit Çetiner, rakiplerinin iki sene önce Avrupa Şampiyonu olduğunu hatırlatırken "Şu anda K.İrlanda futbolu geleceğini bu takıma bağladı. Bu yüzden, bizim maça çok önem veriyorlardı. Çünkü bizi yenip, Almanya'dan da puan alarak finallere katılmak istiyorlardı. Hele Almanya'nın, Finlandiya önünde puan kaybettiğini öğrenince iyice havaya girmişlerdi. Bu yüzden çok zor bir maç oldu" ifadesini kullandı.
       Bu arada Çetiner olaylarla ilgili olarak "Aslında fazla abartıldı. Bizim çocuklarda suç yok demiyorum, elbette suçlular. Ama şu var. Rakibin 9 numarası maç boyunca bizim çocuklara sürekli vurdu, tahrik etti. Zaten sinirler deprem nedeniyle gergin. Ayrıca kendi hedefleri ile ilgili stresleri de var. Bunlar genç çocuklar, böyle gerilimi kaldıramazlar. Ayrıca öyle gidip vurma ya da saldırma yok. Sadece itişme var. Olay, bedenlerinin yorulduğu ve sıhhatli karar veremedikleri bir anda oldu. K.İrlandalılar bizi çok iyi ağırladılar. O yüzden üzüntü duyduk. Zaten özür diledik. Ama çocuklar açısından olaya katı bakmamak lazım. Elbette cezasız kalmayacaklar, ama onları kaybetmeyeceğiz. Bu çocuklar kolay yetişmiyor" diye konuştu.
       Bu arada takımımızın başarılı oyuncularından Samsunsporlu Güngör'ün maç sonunda böbrek ağrılarının tutması panik yarattı. Ancak İstanbul'da yapılan kontrolde Güngör'ün böbreklerinde taş tespit edildi. Bu futbolcu Moldova maçında oynadıktan sonra taşlarını kırdıracak.


Yazarlar