1.Lig Fırsat kaçtı!

Fırsat kaçtı!

24.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye 1. Ligi'nde Eskişehir, iki kez öne geçtiği maçta Sivas'ı yıkamadı, zirveye yaklaşma şansını kullanamadı.

Fırsat kaçtı

ERKAN AYRAÇ-MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

İkincilik koltuğu için savaşan Es-Es ile Yiğidoların buluşmasından galip çıkmadı. Kırmızı-siyahlıların gollerini Semih ile Meye, konuk ekibin sayılarını ise Boye ve Uğur (k.k) filelere yolladı.

Türkiye 1. Ligi’nde haftanın en önemli mücadelesinde Eskişehirspor, Sivasspor’u ağırladı. Es-Es iki kez öne geçmesine rağmen bir puanla yetindi: 2-2.İki takım da alınacak bir mağlubiyetin büyük zarar vereceğinin bilincinde başladı maça. Sivas, Leandrinho’yu kaçırmak için uzun toplarla hücum etmek istedi. Eskişehirspor ise ayağına daha fazla hakim olan isimlerle pas yaparak rakip kaleye gitmeye çalıştı.
İlk yirmi dakika Sivasspor’un kontrolünde geçerken, konuk ekip iki pozisyonunu değerlendiremedi. İlk olarak Gökhan, Leandrinho’yu müthiş kaçırdı. Brezilyalı golcünün vuruşu, Boffin’e çarparak kornere gitti. 19’da ise topu Eskişehir kalesine kadar taşıyan Boye bu kez Hakan’ı kaçırdı. Hakan, Boffin’i geçtikten sonra zoru başardı ve topu direğe nişanladı. 29. dakikada Semih ne kadar tecrübeli golcü olduğunu yine kanıtladı. Hakan’ın ortasında Semih kafayla Eskişehir’i öne geçirdi: 1-0.
Kaan-Meye değişikliği
İkinci yarı da ilk 45 dakikanın bir kopyası gibiydi. Tek fark Kaan-Meye değişikliği ile Eskişehir iki forvete döndü. Kırmızı-siyahlılar ileride daha iyi top tutmasına rağmen, Sivasspor hızlı çıktığında daha rahat pozisyon bulmaya başladı.
64’te Boye ilk yarıdaki driplinglerden birini yine yaptı ve topu Leandrinho’ya verdi. Golcü oyuncunun şutu Boffin’den dönerken pozisyonu iyi takip eden Boye meşin yuvarlağı boş kaleye yolladı: 1-1.
Sivas’ın gol sevinci 7 dakika sürdü. 71’de kazanılan köşe vuruşunu kullanan Erkan, Meye’yi iyi gördü. Gabonlu oyuncu Es-Es’i tekrar öne geçdi: 2-1.
Skora bir kez daha denge geldi. 81’de Leandrinho’nun şutu Uğur’a çarparak gol oldu: 2-2. Kalan dakikada gol olmayınca mücadele 2-2 sona erdi.