Trabzonspor Fırtına fobisini yendi!

Fırtına fobisini yendi!

27.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sivasspor'u 2-1 mağlup eden Trabzonspor, hem üst üste ikinci galibiyetini aldı, hem de bu sezon deplasmanda ilk kez kazandı.

Fırtına fobisini yendi

ERKAN AYRAÇ

Haberin Devamı

Osmanlıspor karşısındaki zaferini anlamlı hale getirmek isteyen bordo-mavililer, Sivas deplasmanında Burak ile öne geçerken, Muhammet’e engel olamayınca ilk devre berabere tamamlandı. Son on dakikada baskısını artıran Trabzonspor’u, Okay üç puana taşıdı.
Süper Lig’de Demir Grup Sivasspor’un konuğu olan Trabzonspor, sahadan 2-1 galip ayrılarak bu sezon ilk deplasman galibiyetine ulaştı.
Osmanlıspor karşısında gol düellosunu kazanan ilk on birde tek değişiklik yapan Rıza Çalımbay, N’Doye ve Burak ile önde kurduğu baskının aynısını Sivasspor önünde de yapmak istedi. Fakat bir haftada bordo-mavili takımda çok şey değişmişti. Özellikle orta sahada Onazi’nin formsuzluğuna bir de Yusuf ve Castillo’nun geriye yardım etmemesi eklenince, Karadeniz ekibi orta sahanın kontrolünü rakibine kaptırdı. Trabzonspor’un tek isabetli şutu 12’de Burak ile gelirken bu da gol oldu. Fakat geriye düşen Sivasspor’un pes etmeye niyeti yoktu. Orta sahadaki pas trafiğini sağlayan ve özellikle Muhammet Demir’in kanadından ataklar geliştiren kırmızı-beyazlılar, 32’de beraberliği yakaladı. Trabzon defansının hatasını iyi değerlendiren Muhammet ağları havalandıran isim oldu: 1-1.
İkinci devrede adeta sahada dolaşan Onazi’yi oyundan çıkaran ve yerine Kucka’yı koyan Rıza Çalımbay, işlemeyen orta sahaya adeta hayat verdi. Sivasspor ise oyuna hamle yapmakta gecikince topun kendi sahasında kalmasına engel olamadı. Orta alanı kazanan Trabzonspor’un bu kez de kanatları işlemedi. Son şansını Castillo-Abdülkadir değişikliği ile kullanan Çalımbay, bu düşüncesinde tam isabet sağladı. Ziya’nın rakip alana geldiği her pozisyonda sağ kanatta yalnız kalan Abdülkadir, Trabzonspor’un enerjisini artırmayı başardı.
Pozisyon bulamayan Sivasspor karşısında oyunu son 15 dakikada tamamen rakip alana yıkan Trabzonspor’un galibiyet golü 83’te geldi. Kucka’nın şutu direkten dönerken, pozisyonun devamında N’Doye’un ortasını iyi takip eden Okay kafayla ağları sarsmayı başardı.
Okay döndü
Süper Lig’de Osmanlıspor karşısında ilk kez kadroda olmayan Okay Yokuşlu, Sivasspor maçıyla formasına kavuşurken takımının galibiyet golünü de ağlara yollamayı başardı. Bordo-mavili takımda en çok (72) topa sahip olan futbolcu unvanını alan Yokuşlu, 58 isabetli pas yaparak bu alanda da zirveye çıktı. Burak Yılmaz ile beraber rakip kaleye en çok (3) şut gönderen isim oldu.

Yazarlar