Futbol Flaş karar! İtirafçı Bekir İrtegün'ün ifadeleri sonrası...

Flaş karar! İtirafçı Bekir İrtegün'ün ifadeleri sonrası...

18.10.2018 - 08:40 | Son Güncellenme:

Futbolda FETÖ soruşturmasında itirafçı olan Bekir İrtegün'ün ifadeleri sonrası birçok ünlü futbolcu ve teknik adamın ifadesinin alınmasına karar verildiği öğrenildi.

Flaş karar İtirafçı Bekir İrtegünün ifadeleri sonrası...

Futbolda FETÖ soruşturması genişliyor. Futbolarena'da yer alan habere göre; davada itirafçı olan Bekir İrtegün'ün ifadeleri sonrası çok sayıda ünlü futbolcu ve teknik adamın ifadesi alınacak.

Haberin Devamı

İstanbul Organize Şubesinin en geç 1 hafta içinde belirlenen isimlerin, FETÖ örgütü üyesi olmamakla birlikte farkında olmadan destek verdikleri gerekçesiyle ifadelerinin alınması bekleniyor.

ÖMER ÇATKIÇ TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere FETÖ'nün futbol yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında mahkeme önceki gün tutuklu sanıklardan Ömer Çatkıç hakkında tahliye kararı vermişti.

Ömer Çatkıç açıklamasında, "Futbol oynadığım dönemde zaman zaman sohbetlere katıldım. Buralarda genelde dini konular konuşulurdu. Dinimi öğrenmek için giderdim. 17-25 Aralık'tan sonra Bank Asya'dan paramı çektim. ByLock programını Zafer Biryol'un evinde yemekte olduğumuz bir sıra indirdim. Bu programı sohbet sırasında evde bulunan kişilerin söylemesiyle indirdim. Programı indirdiğim sırada sanırım yemek falan geldi sonra konu değişti. Program üzerine konuşmadık. Bu programı daha sonra sildim." demişti.

Haberin Devamı

Bekir İrtegün ise, savunmasında, "Bu örgütle ilgili sıkıntı olmadığı süreçte, iyi insanlar olarak bildiğimden zaman zaman sohbetlerine katıldım. 17-25 Aralık'tan sonra ister istemez uzaklaşmaya başladım. Ama birden iletişimimi kesemedim. Uzaklaştım" dedi. 2009'da Ali isimli şahısla tanıştığını, bu şahısla 3-4 sene boyunca zaman zaman sohbetlere katıldığını, bu kişinin kendisine bir programdan söz etmesi üzerine ByLock programını indirdiğini Google Play aracılığıyla indirdiğini ifade eden İrtegün, "Aklıma hiç kötü bir şey gelmedi. Normal bir uygulama sandım. Takımımla yurt dışına giderken pasaportuma el konulunca konudan haberdar oldum. O dönem bu yapı, devlet tarafından örgüt olarak kabul edilmemişti. Kendimi hiçbir zaman bu yapıya ait hissetmedim. O zamanlar bu yapıyla ilgili böyle sıkıntılar yoktu. İyi niyetli insanlar diyerek iletişim kurmuştum" şeklinde konuştu. Hep devlet okullarında okuduğunu, ailesinin bunlarla ilgisi olmadığını da belirten İrtegün hakimin sorusu üzerine, "Katıldığım sohbetlerde Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Alper Potuk, Gökhan Gönül ve Uğur Boral'ı gördüm" demişti.