Motor Sporları Formula 1’de start zamanı

Formula 1’de start zamanı

15.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Formula 1’de yeni sezon, bugünkü antrenman turlarıyla start alan Avustralya Grand Prix’siyle başlıyor. Dev organizasyon, 1 Aralık’ta Abu Dabi’de son bulacak.

Formula 1’de start zamanı

Motorsporları tutkunlarının merakla beklediği Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda 2019 sezonu heyecanı başlıyor. Dev organizasyonda heyecan bu hafta sonu koşulacak Avustralya Grand Prix’si ile start alıyor.

Haberin Devamı

Melbourne kenti ile aynı adı taşıyan 5 bin 303 metrelik pistte 58 tur üzerinden gerçekleştirilecek yarışın antrenman turları bu sabaha karşı başlarken, sıralama turları ise yarın TSİ 09.00’da koşulacak. Ana yarış ise Pazar günü TSİ 08.10’da gerçekleştirilecek. Dünyanın en prestijli ve en çok izlenen yarış organizasyonları arasında yer alan Formula 1’de bu sezon 21 etap düzenlenecek.

Formula 1’de start zamanı

Hem markalar klasmanı hem de pilotlar kategorisinde sezon boyunca dev bir rekabet ortaya çıkacak. Markalarda son 5 yıl zirvenin sahibi olan Mercedes, bu sezonun da favorisi olarak öne çıkıyor. Takımın İngiliz pilotu, son iki sezonun şampiyonu Britanyalı Lewis Hamilton, kariyerinde altıncı kez şampiyon olmak için piste çıkacak. Onları en çok zorlayacak takım olması beklenen Ferrari’de ise dört dünya şampiyonluğu bulunan Vettel en çok öne çıkan isim ve yeni takım arkadaşı ise Fransız Leclerc olacak.

Haberin Devamı

Formula 1’de iki kez şampiyonluğu bulunan 37 yaşındaki Fernando Alonso, geçen sezon emekliye ayrılması nedeniyle bu sezon organizasyonda boy göstermeyecek. Sauber takımı da isim değiştirmesinden dolayı bu sezon, Alfa Romeo adıyla yarışacak. Ad değişikliğine giden bir diğer takım Force India da Racing Point olarak yer alacak.

Kubica geri döndü
Formula 1’e 2006’da adım atan ve 2011’de geçirdiği ralli kazasının ardından yaşadığı ciddi sakatlıkların etkisiyle kariyerine ara veren Robert Kubica, sekiz yıllık aranın yeniden Formula 1’de piste çıkacak. Polonyalı pilot, Williams takımı adına yarışacak. 2014-2017 sezonlarında yarıştığı organizasyonda bir yıllık aranın ardından yeniden dönen Rus pilot Kvyat ise bu sezon daha önce de görev aldığı Toro Rosso için yarışacak.