Milli Takım ‘Fransa bizden daha kötüydü’

‘Fransa bizden daha kötüydü’

09.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

A Milli Basketbol Takımı Coachu Ergin Ataman, yarı finaldeki rakibimiz Fransa’nın da turnuvaya kötü başladığının altını çizdi, “Onları Yeni Zelanda karşısında izledikten sonra, yenilmeyecek bir takım olmadıklarına inanıyorum” dedi

‘Fransa  bizden daha kötüydü’

12 Dev Adam’ın başında, Filipinler’de olimpiyat vizesi kovalayan Coach Ergin Ataman, iyi basketbol oynamadıklarını ancak hedefe ulaşmak için hâlâ şanslarının olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Ay-yıldızlı ekibin performansına değinen tecrübeli çalıştırıcı, “İki gün de bu performans ileriye doğru sıçramaz. Ama bir gerçek var ki, turnuvanın genelinde kalite düşük. Fransa’yı, Yeni Zelanda karşısında seyredince umutlandım. Onlar bizden daha kötüydü. Bizim kötü olmamızın iki nedeni var. Biri en önemli silahımız Boby Dixon’ın turnuvaya 25’te 2 ile başlaması. İkincisi de 4 numara pozisyonundan hiç sayı çıkaramıyoruz” dedi.

Cedi’nin sakatlanmasıyla 3 numarada delici oyuncu kalmadığını sözlerine ekleyen Ataman, “Furkan ve Birkan onunla aynı özellikte değil ve onun kadar güvenli gidemiyorlar potaya. Semih ve Ömer’e faul yaptıkları zaman, düşük yüzdeyle attıkları için yeni bir sıkıntı daha çıkıyor. Biz de bu kez kolay sayı yememeye çalışıyoruz, Bobby’ye şut yaratıp, bir de Sinan’ın deliciliği ile pozisyon yaratmaya çalışıyoruz. Bu kadro ile farklı bir basketbol oynamamız mümkün değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fransa karşısında da buna benzer bir basketbol oynayacaklarını söyleyen Ataman, “Onların da benzer sıkıntıları var. Onlar da 4 numarada oyunu açan bir isme sahip değiller. Biz de 4 ve 5 numaranın fiziksel gücüyle orayı domine etmeye çalışacağız. Bizim sıkıntımız, 3 numarada fizik olarak eksik kalacak olmamız, orayı da takım savunması ile kapatmaya çalışacağız. Bu maçta sahada güzel bir basketbol olursa bizim kazanmamız güç olur” ifadelerini kullandı.

‘Göreve hazırım’

Filipinler’in başkenti Manila’da düzenlenen Olimpiyat elemelerinde bugün Fransa ile yarı final mücadelesine çıkacak olan A Milli Basketbol Takımı’nda, en genç üye Furkan Korkmaz, zorlu maça hazır olduklarını dile getirdi.
Rio için Fransa’yı yenmek zorunda olduklarını başından beri bildiklerini ifade eden genç oyuncu, “Zaten Fransa’yla oynayacaktık. Fransa’nın da eksikleri var. Evet biz de iyi oynamıyoruz. Ama çalınan bir top, atılan bir turnike işin rengini değiştirebilir. Bir oyuncunun vereceği katkı takımı galibiyete götürebilir” dedi.
Cedi’nin sakatlığının ardından takımda süresinin ve sorumluluğunun artacağını hatırlattığımız yıldız basketbolcu, “Ben her türlü sorumluluğa hazırım. Buraya hazır gelmedim. Ama şu anda her şeyi bir kenara bıraktım. Hata yapma lüksüm yok” diyerek güvenini ortaya koydu.
‘Motivasyonum tam’
NBA oyuncularına karşı oynamanın nasıl bir duygu olduğunu sorduğumuz genç yıldız, “NBA oyuncularına karşı oynamak beni hem heyecanlandırıyor hem de farklı bir motivasyon da getiriyor. Sonuçta, kısa bir süre sonra oynayacağım isimlere karşı boy göstereceğim” cevabını verdi.