Diğer Fransa’da inek çanı krizi

Fransa’da inek çanı krizi

06.12.2018 - 11:23 | Son Güncellenme:

Avrupa Kadınlar Hentbol Şampiyonası’nda Norveçli taraftarlara sıkı aramalar yapılıyor, üzerlerindeki inek çanları tek tek toplanıyor.

Fransa’da inek çanı krizi

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Fransa’da süren Avrupa Kadınlar Hentbol Şampiyonası, saha dışı tartışmalara sahne oluyor. Turnuvaya katılan ülkelerden Norveç’in taraftarları, takımlarını desteklemeyi gelenek haline getirdikleri alışkanlıklarından bu turnuvada mahrum kaldılar.

Norveçli taraftarlar, ülke hentbolunda bir gelenek olduğu üzere, inek çanları çalarak takımlarına destek oluyorlar. Kendi ülkelerinde bunu yapabilen taraftarlar ne var ki, Fransa’daki organizasyonda bunu gerçekleştiremedi. Avrupa Hentbol Federasyonu, taraftarların bu çanları salonlara sokamayacaklarını çünkü güvenlik riski oluşturduğunu açıkladı.

‘Çan sesi olmadan oynayamıyorlar’

Norveç’in maçlarında salon girişlerinde yoğun güvenlik önlemleri alınıyor ve taraftarlara sıkı üst aramaları yapılıyor. Taraftarların üzerinde bulunan bütün inek çanları toplanıyor. Norveçliler bu duruma tepki topladı, inek çanlarını hiçbir zaman sahaya atmadıklarını belirtti. Norveç takımının oyuncularının da inek çanı sesi olmayınca maça iyi motive olamadıkları vurgulandı.