Futbol Fransa ile ABD yenişemedi

Fransa ile ABD yenişemedi

24.06.2013 - 20:32 | Son Güncellenme:

Fransa, bu yıl Türkiye?de düzenlenen 19?uncu FIFA U20 Dünya Kupası A Grubu ikinci maçında karşılaştığı ABD ile 1-1 berabere kaldı. Sonradan oyuna giren Cuevas, attığı golle ABD'nin umutlarını sürdürdü.

Fransa ile ABD yenişemedi

Turnuvada ilk grup maçları sonucunda A grubunda İspanya ABD’yi 4-1, Fransa da Gana’yı 3-1 mağlup etmişti. İstanbul Ali Sami Yen Arena’da Ekvator futbol federasyonundan Carlos Vera’nın yönettiği maçta Şili 1-0 geriden gelerek 2-1 kazandı.

Maç Fransa’nın kontrolünde başlarken ilk yarıda genel itibari ile tempo düşüktü. 17’inci dakikada rakip ceza sahasında topu kapan Sanogo’nun güzel şutunda ABD kalecisi Cropper’ın kurtarışı da aynı güzellikteydi. Pogba’nın orta sahada pas dağıtımları ve oyunu yönlendirmesiyle pozisyon arayan Fransa, Bahebeck ile de etkili olmaya çalışsa da tehlikeli bir atak geliştiremedi.

İlk yarıda genel itibari ile oyunu kendi yarı sahasında kabul eden ABD ise ilk yarının son dakikasında üst üste 2 pozisyondan yararlanamadı. Önce sağ kanattan içeriye yapılan ortada Rodriguez net pozisyonda kafa vuruşunu istediği gibi yapamadı, devam eden pozisyonda Jose Villarreal’in pası ile ceza sahası önünde topla buluşan Luis Gil, topu Fransa kalecisi Areola’nın üzerine vurdu. İlk yarı golsüz eşitsizlik ile sonuçlandı.

İkinci yarıya iki takımda oyuncu değişiklikleri ile başladı. Etkili başlayan Fransa, 48'inci dakikada Foulquier'in ceza sahası içerisinde Torre tarafından düşürülmesi ile penaltı kazandı. Penaltı atışında topun başına geçen Sanogo, topu filelere göndererek Fransa'yı 1-0 öne geçirdi. 59'uncu dakikada bir Bahebeck'in güzel pası ile ceza sahasında topla buluşan Sanogo, topu Cropper'ın üzerine nişanladı.

60'ıncı dakikada ofsayt nedeni ile golü geçerli sayılmayan ABD, 4 dakika sonra Jose Villarreal'in ceza sahası içerisinde Lemina tarafından düşürülmesi ile penaltı kazandı ama Fransa kalecisi Areola, Luis Gil'in penaltısı vuruşunu kurtardı.

Hareketlenen maçta 67'inci dakikada Bahebeck'in ceza sahası dışından çektiği mükemmel şutta top direkten döndü. 76'ıncı dakikada bir kez daha ceza sahası içerisinde topla buluşan Sanogo, rakip defansla tek başına mücadele etmesine rağmen şutunda isabet bulamadı. 83'üncü dakikada faul pozisyonu sonrası kart gören Pogba ve Joya, üçüncü maçlar sonrası cezalı duruma düşerken, kazanılan serbest vuruşta sonradan oyuna giren Cuevas ceza sahası içerisinde yaşanan karambolde topu filelere göndererek durumu 1-1'e getirdi.

Fransa son dakikalarda rakip kaleye yüklense de başka gol sesi çıkmadı ve maç 1-1 sona erdi. Turnuvadaki ilk puanını alan ABD gruptan çıkma hayallerini son maça bırakırken, Fransa ise puanını 4'e yükseltti.

Grubun diğer maçında saat 21:00'de İstanbul Ali Sami Yen Arena'da İspanya ile Gana karşı karşıya gelecek. ABD ve Fransa, grubun üçüncü ve son maçını 27 Haziran Perşembe günü oynayacak.

Stat: İstanbul Ali Sami Yen Arena
Hakemler: Carlos Vera, Christian Lescano, Byron Romero (Ekvator), Cüneyt Çakır (Türkiye)
Fransa: Areola, Foulquier, Umtiti, Pogba, Kondogbia, Sanogo, Bahebeck (74’ Veretout), Digne, Lemina, Sarr, Thauvin (46’ Ngando)
ABD: Cropper, Yedlin, Ocegueda, Oneill, Trapp, Joya, Rodriguez, Gil, Villarreal (77’ Cuevas), Torre, Hernandez (46’Sorto)
Goller: 47’ Sanogo, 85' Cuevas
Sarı kartlar: 62’ Sorto, 79' Umtiti, 83' Pogba, 83' Joya, 85' Sarr