Dünya Kupası Fransa'nın rakibi Honduras

Fransa'nın rakibi Honduras

14.06.2014 - 11:26 | Son Güncellenme:

Fransa ile Honduras yarın ilk maçlarına çıkacak. Honduras, Avrupa takımlarına karşı galip gelemezken, Fransa ise Orta ve Kuzey Amerika ekipleri önünde 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1 de mağlubiyet elde etti.

Fransanın rakibi Honduras

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda E Grubu'nda mücadele eden Fransa ile Honduras, yarın Porto Allegre'de tarihlerinde ilk kez karşılaşacak.

Haberin Devamı

Kapasitesi 42 bin 991 olan Beira-Rio Stadı'nda TSİ 22.00'de başlayacak karşılaşmayı Brezilyalı hakem Sandro Ricci yönetecek. Ricci'nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Emerson de Carvalho ve Marcelo Van Gasse yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Yeni Zelandalı Peter O'Leary olacak.

Fransa 55. maçına çıkacak

Dünya Kupası'na 14. kez katılan ve bir kez şampiyonluğa ulaşan Fransa, finallerde toplam 54 maç yaptı.

Honduras ile kupalardaki 55. maçına çıkacak "Horozlar", 25 galibiyet, 11 beraberlik, 18 de mağlubiyet aldı. Fransa bu maçlarda 96 gol atarken, kalesinde 68 gol gördü.

Fransa, Orta ve Kuzey Amerika ekipleriyle bugüne dek 5 kez karşılaşırken, 3 galibiyet, 1 beraberlik alıp, 1 kez de mağlup oldu.

Haberin Devamı

Honduras'ın Avrupa'ya galibiyeti yok

Fransa ile ilk kez karşılaşacak Honduras, dünya kupalarında Avrupa ekipleriyle bugüne dek 5 maç yaptı. Kuzey İrlanda, İspanya, İsviçre ve Yugoslavya ile karşılaşan Honduras, yaptığı 5 maçta galibiyet yüzü göremezken, 3 beraberlik alıp, 2 kez de yenildi.

Dünya kupalarında kazanamadı

Honduras, daha önce tarihinde 2 kez dünya kupalarına katılırken, galibiyet yüzü göremedi. İspanya'da 1982'de düzenlenen turnuvada evsahibi ekip ve Kuzey İrlanda'yla berabere kalarak 2 puan alabilen Honduras, grubunu son sırada tamamlamıştı. Son dünya kupasında ise tek puanını İsviçre ile 2-2 berabere kalarak alan Honduras, bu turnuvaya da grup aşamasında veda etti.