Tenis Fransız öpücüğü

Fransız öpücüğü

30.04.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta şampiyon, Polona Hercog'u mağlup eden Fransız raket Parmentier oldu.

Fransız öpücüğü

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Garanti Koza Park’taki final büyük bir çekişmeye sahne oldu. Çeyrek finalde Wozniacki, yarı finalde Begu gibi iki

seribaşını geçen 32 yaşındaki Pauline Parmentier, son buluşmada da Hercog’u üç sette yendi, üçüncü WTA kupasını kaldırdı.

TEB BNP Paribas Istanbul Cup’ın tekler finali, uzun süre unutulmayacak bir karşılaşmaya sahne oldu. Fransız Pauline Parmentier ile Sloven Polona Hercog arasındaki müadele 2 saat 13 dakika sürdü. Yarı finalde Yunan Sakkari’yi geçen Hercog, son maçta umduğunu bulamadı, rakibi 6-4, 3-6, 6-3’lük setlerle korttan zaferle ayrıldı.
Maça iyi başlayan taraf, çeyrek finalde bir numaralı seribaşı Wozniacki’yi geçen, yarı finaldeyse yedi numaralı seribaşı Rumen Irina Begu’yu saf dışı bırakan Parmentier oldu. İlk set karşılıklı kırılan servislerle geçti. Servis oyunlarını alan iki raket durumu 1-1’e getirirken, sonrasında Parmetier üç, Hercog iki kez servis kırdı, 32 yaşındaki raket bu seti 6-4 kazandı.
İkinci sette fazla servis kıran bu kez Sloven tenisçi oldu. 27 yaşındaki Hercog, altı ve sekizinci oyunlarda rakibinin servisini kırıp, üst üste denediği set puanlarıyla dokuzuncu oyunda 6-3’lük galibiyete ulaştı. Final setinde karşılıklı puanlar alındı. 3-2 öne geçen Parmentier, sonrasında rakibinin servisini kırarak 4-2 öne geçti.
Yedinci oyunda bu kez Hercog servis kırarak farkı azaltsa da, Fransız tenisçi rakibinin servisini kırarak durumu 5-3 yaptı, maç için servis atmaya başladı. Bu oyunda bir kez servis kırma puanını bertaraf ederek seti 6-3 aldı, mücadeleden galip ayrılmayı başardı. TEB BNP Paribas Istanbul Cup’ta şampiyon olan Pauline Parmentier, kariyerinin üçüncü WTA zaferine ulaştı. Dünya 122 numarası olarak bu turnuvaya başlayan Parmentier yeni sıralamada 76. sıraya tırmanacak.
Çinliler kupayı aldı
TEB BNP Paribas Istanbul Cup’ta çiftler şampiyonu da dün belli oldu. Finalde Xenia Knoll/Anna Smith’i mağlup eden Shuai Zhang/Chen Liang ikilisi, kupanın sahibi oldu. Rakiplerini 6-4, 6-4’lük iki setle geçen Çinli çift, 12 bin 300 dolarlık şampiyonluk ödülünü aldı. Britanyalı Smith ve İsviçreli Knoll ise finalist ekibe verilen 6400 dolara hak kazandı. Birinci takım 280, ikinci ekipse 180 puanı cebe indirdi.
Yeni bir heyecan
TEB BNP Paribas Istanbul Cup’ın sona ermesinin ardından heyecan bugün başlayacak yeni bir turnuvayla devam edecek. Önemli erkek raketlerin mücadele edeceği TEB BNP Paribas Istanbul Open’da ana tablo maçlarına start verilecek. Garanti Koza Park’taki buluşma 6 Mayıs’a dek sürecek. Turnuvanın bir numaralı seribaşı, aynı zamanda geçen yılın şampiyonu olan Hırvat tenisçi Marin Cilic.