Galatasaray "Futbol sadece hücum değil"

"Futbol sadece hücum değil"

23.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cesare Prandelli, Galatasaray'a oynatmak istediği futbolla ilgili ipuçları verirken, dengeli bir takım ortaya çıkarmak istediğini söyledi.

Futbol sadece hücum değil

"Herkes takımın ofansif oynaması gerektiğini düşünebilir ama futbol bu değil. Futbolda defans da var. Maç boyunca sadece forvetlerle oynayamayız. Biz dengeyi kuracağız. Bunu yaptıktan sonra Galatasarayımızı seyredeceksiniz. Takımı izlediğinizde bunları tek tek anlayacaksınız. Benim takımımın her zaman kazanma düşüncesi olması lazım."

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Avusturya kampında düzenlediği basın toplantısında transferden, yeni oyun sistemine; Sneijder’in durumundan, Bruma’ya kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. Sözlerine kamp çalışmalarının iyi gittiğini belirterek başlayan İtalyan hoca, sarı-kırmızılı futbolcuların çok istekli olduklarına dikkat çekti.

Prandelli’nin mesajlarından öne çıkan başlıklar şöyle:

- Takımdaki herkesin istekli olması beni çok şaşırttı ve mutlu etti. Fiziksel olarak da çok çalışıyoruz. Hiç kimse antrenmandan kaçmadı, bu benim için çok pozitif bir durum. Çok kısa süre çalışmamıza rağmen ilk hazırlık maçımızda 40. dakikaya kadar topu hiç havadan oynamadık. Verdiğim mesaja karşı oyuncuların reaksiyonunu gördüm.

Haberin Devamı

‘Sneijder çok karizmatik’

- Transfere ihtiyacımız varmış gibi olmamalıyız. Bazı bölgelerde sıkıntımız varsa, o bölge için çalışmalarımızı sürdürürüz. Transfer konuşmamız gerekmiyor. Çünkü her birimin çalışma şekli vardır. Ben zaten bu birimlere isteklerimi ilettim. Balotelli ve Pirlo ile ilgili haberlerin de hiçbir gerçekliği yok.
n Bruma için herkessabırlı olmalı. 6 aylık sakatlıktan sonra sıkıntı yaşanabiliyor. Ritmini ve hızını tekrardan kazanması lazım. Sabırlı davranmalıyız çünkü çok yetenekli bir futbolcu. Umarım karakter olarak da güçlüdür. Baskıları kaldırması gerekebilir.

- Wesley Sneijder bizim için çok karizmatik, yetenekli ve karakterli bir futbolcu. Kendisi Galatasaray Kulübü’nün futbolcusudur.

- Galatasaray’a isteyerek geldim. Hayatımda çok güzel bir seçenek yaptım. Çünkü 4. yıldızı kazanmamız gerekiyor. Taraftar bazında da en büyük kulüplerden birisiydi Galatasaray. Benim için profesyonel açıdan Galatasaray ayrı bir hevestir. Bu tercihi risk olarak görmüyorum. İsteyerek geldim ve hazırım.

‘Terim’le görüşeceğim’

- Herkes takımın ofansif oynaması gerektiğini düşünebilir ama futbol bu değil. Futbolda defans da var. Biz dengeyi kuracağız. Bunu yaptıktan sonra da Galatasarayımızı seyredeceksiniz. Futbol zaten belirli bir noktaya gelmekte. Yani maç boyunca forvetlerle oynayamayız. Defans da yapmamız gerekiyor. Zaten Galatasarayımızı izlediğinizde bunların hepsini tek tek anlayacaksınız. Benim takımımın her zaman kazanma düşüncesi olması gerekiyor.

Haberin Devamı

- Mancini ile konuştum ama Fatih Terim ile görüşme fırsatım olmadı. Terim ile ileride konuşmayı planlıyorum. Mancini ile genel bir görüşme yaptık. Bir takıma geldiğinizde adaptasyon süreci çok önemlidir. Biz şu an bunu yapıyoruz. Galatasaray’ı daha iyi yerlere getirmek için çalışıyoruz.

‘DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ’

Kaptan Sabri’yi Avusturya kampına götürmemesini değerlendiren Cesare Prandelli, “Değişimler her zaman şok edicidir. Kişisel olarak İstanbul’da bırakılan herhangi bir futbolcuya karşı olumsuz düşüncem yok ancak değişim zamanı geldi” diye konuştu.

Teknik Direktör Cesare Prandelli, uzun yıllardır sarı-kırmızılı formayı giyen kaptan Sabri Sarıoğlu’nun kamp kadrosuna alınmamasıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. İtalyan hoca bu kararı kulüp olarak aldıklarını bildirdi.

Sarı-kırmızılı takımda bazı değişiklikler yaptıklarının altını çizen Prandelli, “Teknik açıdan yeni bir proje hazırladık. Sağ bek için farklı pozisyonları değerlendiriyoruz. İstanbul’da kalan bütün çocuklar çok iyi çalışıyorlar. İlerleyen zaman bizim seçeneklerimizi size gösterecektir. Sabri ile ilgili karar, karar verici bütün kurumlarla birlikte alındı. Değişimler her zaman çok sert gelir, şok edicidir ama hiçbir zaman korkmadan almamız gerekir bu kararları. Kişisel olarak İstanbul’da kalan herhangi bir futbolcuya da Sabri’ye karşı da bir saygısızlığım veya kötü düşüncem yok ama değişim zamanı geldi” dedi.

Haberin Devamı

‘Amrabat iyi çalışıyor’

İtalyan teknik adam, Vorwarts Steyr ile önceki gün oynanan maçta 2 gol atan Nordin Amrabat’tan memnun olduğunu da bildirdi. Faslı futbolcunun çok iyi çalıştığını dile getiren Prandelli, “Kendisi çok iyi ve grubumuzu birleştiren bir insan. Ben hiçbir zaman kişisel veya ekonomik olarak bir eleştiride bulunmam. Ben ne kadar çalıştığına bakarım. Kendisi de çok çalışıyor” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Fenerbahçe’ye saygısızlık olur’

Cesare Prandelli’ye basın toplantısı öncesinde fotoğraf çekimi için çeşitli öneriler sunuldu. 4. yıldız mizanseni de bu teklifler arasında yer aldı. Ancak sarı-kırmızılı teknik adam, İtalyan felsefesine göre iş sonuçlanmadan yapılacak bu tarz bir hareketin kendilerine uğursuzluk getireceğini söyledi. Prandelli bu davranışın şampiyonluk yarışı yapacakları ezeli rakipleri Fenerbahçe’yi rahatsız edebileceğine de dikkat çekerek şunları söyledi: “4. yıldız için bir rakibimiz var. Eğer böyle bir fotoğraf çekersek bu Fenerbahçe’ye de saygısızlık olur. Bunu yapmak istemem.”

‘Oruç, sır kalacaktı’

Önceki gün medya mensuplarına verdiği iftar yemeğinde Ramazan ayının son günü oruç tutacağını söyleyen Cesare Prandelli bu konunun hatırlatılması üzerine, “Hani bu bizim sırrımız olacaktı. Size bir daha güvenmeyeceğim!” şeklinde esprili ifadeler kullandı.

‘Kaptanımız Selçuk İnan’

Cesare Prandelli, Sabri Sarıoğlu’nun İstanbul’da bırakılması ardından Selçuk İnan’ı birinci kaptan olarak seçtiklerini açıkladı. İtalyan hoca, “Selçuk çok pozitif bir insan. Sadece futbolcuları değil, etrafında çalışan bütün insanları kapsayarak herkesi anlamaya çalışan birisi. Bu bizim için çok güzel bir şey. Sneijder geldikten sonra da ikinci kaptanı belirleyeceğiz. Hakan Balta’yı da unutmamak lazım. O seçenek de bulunuyor” dedi.

İtalyan işi!

Galatasaray’ın teknik patronu Cesare Prandelli dünkü basın toplantısı öncesinde sergilediği profesyonellikle herkesin takdirini kazandı. Röportaj öncesinde sabah 10.00’da fotoğraf çekimi yapılması kararı alınırken, İtalyan teknik adam, erkenden uyanarak, soluğu kamp yapılan bölgenin uzağındaki kent merkezinde aldı. Takım elbisesini hazırlanması için kuru temizleme şirketine veren Prandelli ardından da kıyafetine uygun bir kravat ve mendil aradı. İşlerini bitiren ve saat 10.00’da buluşmak için medyaya söz veren deneyimli hoca, hava yağmurlu olmasına rağmen 10 dakika önce şemsiyesiyle birlikte saha kenarında beklemeye koyuldu. Prandelli bu titiz davranışlarıyla çevresindeki insanlara saygısını gösterirken, alkışları toplamayı da başardı.