Beşiktaş FUTBOLUN PATRONU

FUTBOLUN PATRONU

23.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlılarda, futboldan sorumlu kişinin Önder Özen olduğunu açıkladı, A takımın da, alt yapının da ona bağlanacağını söyledi. Özen ise, başarı ve başarısızlıktan sorumlu olacağını belirterek, “Lale Devri gelene kadar çalışacağız” diye konuştu

FUTBOLUN PATRONU

SERDAR SARIDAĞ

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Futbol Direktörü Önder Özen’i kamuoyuna tanıttı, yeni sezonda bütçesinin 100 milyon doların üzerinde bulunan futbol takımında, hocaların ve yöneticilerin transfer yapmasının bu çağın olayının olmadığını dile getirdi. Tamer Kıran’ın başlattığı çalışmaların sonlarına doğru geldiklerini ve artık Beşiktaş Futbol Direktörü’nün Önder Özen olduğunu söyleyen Orman, “Artık futbolda tüm birimlerinden sorumlu kişi Önder Bey’dir. A Takım da dahildir, altyapı da dahildir, izleme de dahildir. Bütün kurumlarla alakalı yönetim kuruluna karşı sorumlu Önder hocamız olacaktır. Kendisiyle direkt ben olmadan da görüşmeler yapılmıştır. Bilgi birikimi itibariyle, vizyonu itibariyle bu işe uygun olduğuna inandığımız, güvenimizin tam olduğu bir arkadaşımızdır. 3 senelik kontrattır bu; 3 sene itibariyle Önder Bey’in liderliğinde futbol tam anlamıyla profesyonel bir yapıya ulaşacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fikret Orman şöyle devam etti:
“Ben, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde başkan olmamdaki ana hedeflerimden birisi; Avrupa’da kupa kaldırmak istiyorum. Başkan olarak tam anlamıyla kurumsal yapı üzerinde kupayı kaldıracağıma inanıyorum. Bu kupayı biz kaldıracağız. Türkiye’de de, Avrupa’da kaldıracağız. Bizim içimizdeki hırs budur.”
Aybaba’nın geçen sezon başarılı olduğunu da dile getiren Orman, “Biz, ‘Samet hocamızla görüşelim, sezon sonu değerlendirelim’ derken; Samet hoca, Ahmet Kavalcı ile görüşüp ‘artık kendisiyle görüşmemize gerek olmadığını, avukatıyla görüşmemiz gerektiğini’ söylemiş. Samet hoca bizim büyüğümüzdür, aramızda kırgınlık olmaz” dedi.

18 ay ömür biçti
Sözleşmesinin 3 yıllık olduğunu ancak kendisine 18 ay ömür biçtiğini dile getiren Özmen ise şunları söyledi:
“O süre sonuna kadar birtakım şeylerin yerine oturduğunu görmem gerekiyor. 3 sene sonunda hazırladığımız sistemi bizden sonra gelecek profesyonellere net bir şekilde teslim etmek istiyoruz. Lale Devri gelene kadar çalışacağız. Sözleşmesi bitmek üzere olan futbolculara ağırlık vereceğiz. 24 kişilik oyuncu kadrosunu 8’erden 3 parça olarak düşünüyorum. İlk 8’de uluslararası standartta oyuncular, diğer 8’de ulusal standartta oyuncular ve diğer 8’de altyapıdan 4 ve umut vadeden oyuncular. Kalıcı bir sistemin hayalini kuruyoruz. Kupa tabi ki kaldırmak istiyoruz ama asıl hedefimiz bir sistem oluşturmak. Başarıdan olduğu gibi başarısızlıktan da sorumluyum.”

Haberin Devamı

‘Beşiktaş haddime değil’
Önder Özen bir gazetecinin. “Teknik direktörlükte gözünüz var mı?” sorusuna ise “Teknik direktörlükte gözüm var. Bir gün yapacağım. Bu Beşiktaş’ta olmayacak. Beşiktaş Teknik Direktörlüğü öyle kolay ulaşılabilecek bir pozisyon değil. Bu benim haddime değil. Beşiktaş’ın Teknik Direktörü, iki anlayışı çok iyi temsil etmeli. 56-57 yaşında başarılı biri olmalıdır ya da bunları hiç yapmamış ama yapma potansiyeli yüksek biri olmalıdır. Antrenör yetenekleri yanı sıra kişiliği, soyunma odasındaki tavrı, antrenman uygulaması, ekip çalışması birer kriterdir. Benim henüz buraya başarılı olacak kadar başarım yok. Eğer Önder Özen, üst düzey bir teknik direktörlük yapacaksa Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

ESKİ’den Beşiktaş’a

1969 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen Önder Özen, 2001 yılında Eskişehir’de bulunan ESKİ’de antrenörlük yaptı. 2003 yılından 2008’e kadar Fenerbahçe altyapısında ve Fenerbahçe A takımında antrenörlük yapan Özen, daha sonra yarım sezon 1. Lig’de Hacettepe’nin başında yer aldı, 17 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik, 11 de yenilgi gördü. Bunun ardından 2. Lig’de Polatlı Bugsaşspor’un başında görev alan Önder Özen, 34 karşılaşmada, 19 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 yenilgi yaşadı. Özen, daha sonra gazete ve televizyonlarda yorumcu oldu.