İspanya La Liga Futbolun zirvesi: La Liga

Futbolun zirvesi: La Liga

20.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Ligi’ni üst üste 3. kez kazanan Sevilla ve Şampiyonlar Ligi’ndeki Madrid derbisi gözleri İspanya’ya çevirdi. La Liga takımları son 10 yılda 21 Avrupa kupasını müzesine getirdi.

Futbolun zirvesi: La Liga

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde İspanyol fırtınası esiyor. La Liga’da mücadele eden takımları başarılarıyla Avrupa liglerine adeta fark atıyor. Son olarak Liverpool’u 3-1 yenen Sevilla’nın Avrupa Ligi’ni üst üste 3. kez kazanması büyük takdir topladı.

Son 10 yılda 5. kez Avrupa’nın 2 numaralı kupasını müzesine taşıyan Sevilla dışında Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Süper Kupası’nda Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid’in başarıları da dikkat çekiyor. Şampiyonlar Ligi’nde 28 Mayıs tarihinde oynanacak finalde Real Madrid ile Atletico Madrid, adeta bir İspanyol derbisi yapacak. 2006’dan bu yana 10 yıllık süreçte de İspanya La Liga takımlarının başarısı öne çıkıyor. Bu dönemde İspanyol takımlar 21 kez Avrupa kupası alırken, diğer bütün Avrupa ülkeleri 12 kupa görebildi.

Haberin Devamı

En önemli organizasyon olan Şampiyonlar Ligi’ni 10 yılda Barcelona 4, Real Madrid 1 kez şampiyon olurken, bu sezon da Madrid derbisi olacak. Avrupa Ligi’nde de Sevilla 5 kupa zaferiyle turnuva tarihine geçerken, Atletico Madrid de 2 kez bu onuru tattı. Avrupa Süper Kupası’nda ise Barcelona 3, Atletico Madrid 2, Real Madrid ve Sevilla 1’er kez zirveyi kaptı.

Reyes’in başarısı

Sevilla kaptanı Jose Antonio Reyes kariyeri açısından tarihi bir başarı elde etti. Sevilla efsanelerinden biri olarak anılan Reyes, kariyerinde 5. kez Avrupa Ligi zaferi gördü. Tecrübeli hücumcu Avrupa Ligi’nin en başarılı ismi oldu.

Futbolun zirvesi: La Liga