Galatasaray G.Saray 111 yaşında

G.Saray 111 yaşında

15.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

1905 yılında kurulan sarı-kırmızılı kulübün yöneticileri, 111. yılı etkinlikleri kapsamında, kurucu Ali Sami Yen’in mezarını ziyaret etti, dualar okudu.

G.Saray 111 yaşında

Galatasaray Spor Kulübü, kuruluşunun 111. yılı etkinliklerine dün başlarken, başkan Dursun Özbek ve yönetimi ilk olarak kulübün kurucusu Ali Sami Yen’in Feriköy’deki mezarını ziyaret etti.

Haberin Devamı

Yen’in kabrine, çiçekler konulup, mezarı başında dualar okunurken, anma sonrası konuşan Başkan Dursun Özbek şu ifadeleri kullandı: “Bize emanet ettiği 111 yıllık bu camiayı ileri taşımak bizim görevimiz. Dünya çapında bir kulüp haline getirmek için göreve geldik. Bunu başarmamızı sağlayan benden önceki 35 başkana da teşekkür ediyorum. Herkesin huzurunda bir kez daha Ali Sami Yen Bey’e teşekkür ediyorum. Ne mutlu ki bize böyle bir değer bırakmış...”

Ali Sami Yen’in ardından, Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba’nın kabri de ziyaret edildi. Burada da kısa bir konuşma yapan Özbek, “Süleyman Seba, Türk sporuna son derece büyük hizmetleri olmuş dostluğun ve kardeşliğin gelişmesi için çalışmış bir insan. Ali Sami Yen Bey’i de Süleyman Seba’yı da özlüyoruz. Bu iki büyük insanın anısına bugünkü futbol camiası olarak üzerimize düşen görev dostluk ve kardeşlik temelleri geliştirmek ve güçlendirmektir” dedi.

Haberin Devamı

De Jong kulübede
Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını dün sabah Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirdiği antrenmanla tamamlayan sarı-kırmızılılarda Tolga Ciğerci antrenmanda yer aldı. Arka adalesindeki sorun yüzünden önceki gün dinlendirilen tecrübeli oyuncunun bugün sahadaki yerini alacağı öğrenildi. Cim-Bom’da durumu merak edilen bir diğer isim olan Nigel De Jong ise 18’de olacak. Hollandalı futbolcunun maçın gidişatına göre 15-20 dakika şans bulması bekleniyor.
Tolga Ciğerci sınırda
Galatasaray’a bu sezon gelmesine rağmen sarı-kırmızılı formayı kapan Tolga Ciğerci, Gençlerbirliği maçı öncesi sarı kart sınırında bulunuyor. Ligde daha önce Karabük, Beşiktaş ve Antalya maçlarında kart gören Tolga bugün oynayıp, kart görürse, Trabzonspor karşılaşmasında görev yapamayacak.