Basketbol G.Saray ile TBF'yi karşıya getiren isim olan Tolga Yücel görevinden ayrıldı

G.Saray ile TBF'yi karşıya getiren isim olan Tolga Yücel görevinden ayrıldı

05.12.2015 - 16:48 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Federasyonu Sicil Lisans Bölümü Direktörü Tolga Yücel, Galatasaray ile Basketbol federasyonunu karşı karşıya getiren Lynetta Kizer'in lisansı konusundaki gelişmelerden sonra TBF'den ayrıldı.

G.Saray ile TBFyi karşıya getiren isim olan Tolga Yücel görevinden ayrıldı

Hatırlanacağı üzere Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçen hafta oynanan lig mücadelesinin öncesinde ve sonrasında Kizer’ın lisans durumu uzun süre tartışma konusu olmuş, Fenerbahçe’nin yaptığı itiraz üzerine Türkiye Basketbol Federasyonu, mevzuata aykırı sporcu oynattığı için Galatasaray’ı hükmen mağlup ilan etmişti.
Türkiye Basketbol Federasyonu Sicil Lisans Bölüm Direktörü Tolga Yücel, mevzuata aykırı olmasına karşın bir hataya imza atarak Lynetta Kizer için aynı sezonda ikinci farklı lisansın çıkarılmasını onaylamış ve Galatasaray da buna binaen oyuncuyu derbide oynatmıştı.
Harun Erdenay 'çocuk' demişti
Yaşanan krizde en çok konuşulan olaylardan biri ise Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay'ın Tolga Yücel'den 'çocuk' diye bahsetmesi olmuştu. Harun Erdenay yaşanan krizin ardından yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:
"Biz idari soruşturma da başlattık. Yine de şunu söylemek istiyorum, bu oyuncunun oynayamayacağını herkes biliyordu. Yönetmelik çok net. Bir oyuncu bir pasaporta başvurabilir ve onunla mücadele edebilir. Ama orada ne olduysa, sicil-lisanstaki çocuk, bilgisi olmadan değiştirmiş. Kimse beni aramadı. Keşke beni arasalardı. Bizim arkadaşımız yazılı beyan da almamış, sözlü almış. Dediğimiz gibi biz iç soruşturmayı başlattık. Sonuçta bir çalışanımızın vermemesi gereken bir lisans verildi. Ama bunun sonucu da hükmen mağlubiyet" diye konuştu.

Haberin Devamı

(basketfaul)

Yazarlar