Galatasaray G.Saray’ın UEFA Kupası’nı kazanmasının 13’üncü yılı

G.Saray’ın UEFA Kupası’nı kazanmasının 13’üncü yılı

17.05.2013 - 16:50 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılı takımın 17 mayıs 2000 yılında kazandığı UEFA Kupası’nın 13’üncü yıl dönümü, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde verilen davetle kutlandı

G.Saray’ın UEFA Kupası’nı kazanmasının 13’üncü yılı

Galatasaray Futbol Takımı’nın 17 Mayıs 2000 tarihinde kazandığı UEFA Kupası’nın 13’üncü yıl dönümü kutlandı. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde verilen davete, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, dönemin kulüp başkanı Faruk Süren, dönemin yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Fatih Terim, Terim’in o dönemdeki yardımcıları Müfit Erkasap ve Bülent Ünder ile kupayı alan kadroda bulunan bazı futbolcular katıldı.

Davette gazetecilere açıklamalarda bulunan eski milli futbolcu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, 13 yıl önce kazandıkları başarının tekrarlanmasını arzu ettiklerini belirterek, "Güzelliği anlatırken, bir taraftan da ülke futbolu için başarının tekrarlanmasını isterdik. Geçtiğimiz bu sezon, buna çok yaklaşıldı. Özellikle Fenerbahçe’nin tekrarlama ihtimali çok yüksekti ama kısmet değilmiş. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de Galatasaray çok önemli başarılar yakaladı. Çok güzel, heyecan, mutluluk verici ve ülke insanına öz güven aşılayan bir süreçti. Hala bu gururu yaşıyor olmak çok güzel ama yerine yenilerinin konulması gerekiyor. Umarım önemli planlamalarla, geçmişte yapılan hataları tekrarlamadan, iyi jenerasyonlar yakalanır" şeklinde konuştu.

Şükür, Türk futbolunu daha ileriye taşımak için sakin bir ortama ihtiyaç duyulduğunu anlatarak, şunları kaydetti: "Bundan sonraki süreçte yaşatılan bu güzellikleri daha ilerilere taşımak için sakin bir ortama ihtiyaç var. Bu sakin ortam olursa, oyuncuların psikolojisi daha sağlam olacaktır. Gelecek futbolcuların buraya bakış açısını da genişletmeliyiz. Amaç kupa kazanmak değil, insanca, dostça ve adam gibi bu takımların ve buralarda oynamanın değeri bilinmeli. Galatasaray ve Fenerbahçe gibi camialar çok önemli. Buralarda herkes sizin iki dudağınıza bakıyor.

Haberin Devamı

Davranışlarınıza bakıyor. Seyirci başka şeyler istiyor diye ona göre hareket etmemek lazım. Biraz ortama göre konuşuyoruz gibi geliyor. Bunların düzeldiği ortamda, manevi yönümüzün de ön plana çıkacağına inanıyorum. Bununla birlikte önemli ve kalıcı başarılar gelecektir."

Arif: "İnşallah bu başarının üzerine konur"

UEFA Kupası’nı kazanan kadronun önemli futbolcularından Arif Erdem, 13 yıl önce yakaladıkları başarının tekrarlanamadığını hatırlatarak, "İnşallah bundan sonra bu başarının üzerine konur ve başarı çıtası yükselmiş olur. İsteğimiz ve duygumuz bu yönde. Hangi takımımızın kazandığı önemli değil" ifadelerini kullandı.

Son oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçında saha içinde yaşanan gerginliklere de değinin Erdem, "Kendine yapılmasını istemediğin bir hareketi başkasına yapmayacaksın. Sevgi, saygı kesinlikle kalkmış ama bu tarz olaylar umarım tekrar yaşanmaz. Centilmence mücadeleler olur" diye konuştu.

Davet, tesislerde yenilen yemeğin ardından sona erdi.