Galatasaray G.Saray-Trabzonspor maçı TT Arena'da

G.Saray-Trabzonspor maçı TT Arena'da

18.12.2013 - 18:27 | Son Güncellenme:

Galatasaray 2. Başkanı Özkan Olcay, Spor Toto Süper Lig'de 22 Aralık Pazar günü Trabzonspor ile yapacakları maçın Türk Telekom Arena'da oynanacağını söyledi.

G.Saray-Trabzonspor maçı TT Arenada

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, sermaye arttırımı konusunda SPK'dan gerekli izni aldıkları taktirde, kulübün mali sorunlarının büyük ölçüde çözüleceğini söyledi.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı kulübün 11 Aralık Çarşamba günü yapılması gereken, ancak elverişsiz hava koşulları nedeniyle ertelenen aralık ayı olağan divan kurulu toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda, İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirildi. Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına katılan Kulüp Başkanı Ünal Aysal'ın bulunmadığı toplantıda, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulunu İkinci Başkan Özkan Olcay ile yöneticiler Aka Gündüz Özdemir, Adnan Nas, Ebru Köksal, Sedat Doğan, Mehmet Cibara, Mehmet Emin İpekdokuyan ve Mete İkiz temsil etti.

Toplantıda konuşan Özkan Olcay, Avrupa'nın en başarılı 10 kulübü içinde olmayı hedeflediklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu kulüplerin bütçeleri 450 ila 320 milyon euro arasında değişiyor. Geçen sezon kazandığımız başarılara rağmen bütçemiz 139 milyon euroydu. Avrupa kupalarında oynadığımız için, oradan elde edilen 60 milyon euro civarındaki gelir, bize ülke içinde manevra kabiliyeti kazandırmıştır. Şunu söylemek istiyorum; Türkiye sınırları içinde kalarak, Türkiye'de oynanan maçlardan, televizyon yayın gelirlerinden elde edilen paralarla, herkesin imrenerek takip ettiği Şampiyonlar Ligi'ndeki müsabakalara katılmamız mümkün değil."

Haberin Devamı

Eleştiri yapılırken, ortaya çıkan sonucun da görülmesi gerektiğini dile getiren Olcay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yani Galatasaray'ın son iki sezonun şampiyonu olduğunu, futbol dışındaki en az 9 branşta şampiyonluk kazandığımızı ve tesislerimizi ileriye götürülmek için hamleler yaptığımızı ifade etmek istiyorum. Şimdi her şeyden önce Galatasaray'da huzuru tesis edecek tutum ve davranışların gündemde tutulmasının hayırlı olacağını düşünüyorum. Yalnızca eleştirmek, işin ters taraflarını söylemek teşvik edici olmuyor. Galatasaray'ın rahatlatıcı bir atmosfere kavuşabilmesi açısından, bu konuda sayın divan üyelerimizin ve taraftarlarımızın da şimdiye kadar elde ettiğimiz başarıları göz ardı etmemeleri gerektiğini düşünüyorum."

Özkan Olcay, sermaye arttırımı için SPK'dan izin beklediklerini vurgulayarak, "Bu müsaadenin gelmesiyle birlikte Galatasaray'ın önü büyük ölçüde açılacak. Bu operasyonun devamında atacağımız adımlarla mali açıdan Galatasaray'ı ferahlatacak haberleri sizlere sunma fırsatı bulacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Ligde verilecek arada takımın eksik olan taraflarını düzeltmeye çalışacaklarını belirten Olcay, "Sonra mali kongre olacak. Eğer bizim sermaye arttırımıyla ilgili çalışmamız gerçekleşirse, şu anda 328 milyon lira olan borcu önce 250 milyona ve düşündüğümüz bazı gelişmeler de gerçekleşirse, 140 milyon liraya düşürmüş olarak Galatasaraylılar'ın önüne çıkmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Trabzonspor maçı Türk Telekom Arena'da

Özkan Olcay, Spor Toto Süper Lig'de 22 Aralık Pazar günü Trabzonspor ile yapacakları maçın Türk Telekom Arena'da oynanacağını söyledi.

Olcay, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Juventus maçından sonra, stadın bozulan zemininin düzeldiğini anlatarak, "Şu anda bizim sahamızda acayip kar yağışının ortaya koyduğu, beklenmedik sonuç büyük ölçüde bertaraf edilmiş durumdadır. Çimlerin kısa sürede güçlenmesi için gerekli ışık takviyeleri de yapılmıştır. Trabzonspor ile oynayacağımız lig maçının normal koşullarda ve futbolun ön gördüğü bütün kriterleri yerine getirecek şekilde sağlanmış olacağını çok kuvvetle söylememiz mümkündür. Sabah statta bulunduğum ve tabloyu gördüğüm için üstüne basa basa ifade edebilecek rahatlığı hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Doğan: "Çatının yapılmasıyla ilgili şartname yok"

Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, Türk Telekom Arena ile ilgili yapılan anlaşma hakkında bilgi vererek, "Çatının yapılmasıyla ilgili olarak inşaat şartnamesinde herhangi bir husus yok. Daha sonra bir protokol yapılsa da biz yönetim kurulu olarak karşılıklı taahhütlerin bir bölümünün hukuki olmadığını düşünüyoruz. Tazminat ödenebilmesi için bir kere bazı teknik aksaklıkların olmaması, Galatasaray Kulübü'nün de bir kusurunun olması lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Statta bazı problemlerin devam ettiğini anlatan Doğan, şunları kaydetti: "Stadımız mevcut çatı yapısı nedeniyle günde sadece bir saat ışık alıyor. Geçen sene drenaj sistemini yaparak, alttaki ısıtma sistemini değiştirmemize rağmen Juventus maçında karla beraber sıkıntılar oluştu. Juventus maçında buz şeklinde kar yağdı. Juventus maçında hakemlerin ve sporcularının gözlerine buz çarpmasıyla ve görüş açıları kapanması nedeniyle maç ertelendi. Bir sonraki gün başlayan kar, 15-20 dakika sonra kar ortadan kalktı. Yani stadın ısıtma sisteminde bir problem yok."

Doğan, stat için şu ana kadar 30 milyon lira civarında harcama yaptıklarını, devam eden problemler nedeniyle bir o kadar daha harcama yapılması gerektiğini ifade etti.

Eleştiriler

Toplantıda söz alan divan kurulu üyelerinden Acar Baltaş, yönetim kuruluna eleştirilerde bulunarak, Fatih Terim'in görevden alınmasının yanlış olduğunu, yeni teknik direktör Roberto Mancini'nin yönetimindeki futbol takımının kaos içinde olduğunu savundu. Ayhan Özmızrak da Fatih Terim'in görevden alınmasıyla futbol takımının yara aldığını ileri sürerek, "Başkan, 'Ben Fatih Terim'i yollayıp kendi ayağıma kurşun sıkacak değilim' demişti. Ayağımızda kurşun yarası olduğu için topal topal gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Üyelerden Rasim Zaimoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun sarı-kırmızılı kulübün önünü kesmeye çalıştığını iddia ederek, "Bu federasyon devam ettiği takdirde, Mayıs ayında şampiyon olacağımıza inanmıyorum" dedi.

Tüzük Komisyonu kuruldu

Divan kurulu toplantısında, kulübün yürürlükteki tüzüğünün maddelerinin değiştirilmesi için çalışmalar yapmak amacıyla Tüzük Komisyonu kuruldu. Tüzük maddelerindeki eksiklik ve aksaklıkların giderilmesi için Prof. Dr. Mehmet Helvacı başkanlığında bir komisyonun kurulması oy çokluğuyla kabul edildi.

Öte yandan Bulgaristan'da, Kasım ayında düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası'nda 48 kiloda şampiyon olan sarı-kırmızılı sporcu Ebru Şahin'e, divan başarı plaketi verildi.

Yazarlar