Galatasaray G.Saray'dan özel sporculara destek

G.Saray'dan özel sporculara destek

14.05.2013 - 12:21 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de 19. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, Türkiye Özel Sporcular Derneği'ne vereceği desteği bugün düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu.

G.Saraydan özel sporculara destek

Galatasaray Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısı, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, TÖSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Refik Arkan, Galatasaray Sportif A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, TÖSSED Başkanı Aydemir Karaer, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in yanı sıra futbol takımından Hamit Altıntop, Sabri Sarıoğlu, bayan basketbol takımından Göksenin Köksal ve bayan voleybol takımından Neriman Özsoy'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, basın toplantısında yaptığı açıklamada "Toplumdaki her birey için geçerli olan spor yapma, sosyalleşme hakkı özel çocuklarımız ve gençlerimiz için de geçerli olduğu bilinci ile bugün karşınızdayız. Rahmetle andığımız Sakıp Sabancı bu konuda çok önemli bir ışık yakmıştı. Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu, günümüzde TÖSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı ile doruk noktasına çıkmıştır. Biz Galatasaray olarak özel sporcularımıza sadece el uzatmıyoruz, onlara kollarımızı sonuna kadar açıyoruz. Özel Olimpiyatlar'ın çok güzel bir mottosu var: 'Bana kazanma şansı verin. Kazanamasam bile çabamda cesur olmama yardım edin.' Biz, özel sporcularımızın bu çabasında, sonuna kadar yanlarındayız ve onlara her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

TÖSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı da şunları söyledi: "Öncelikle Galatasaray'ın 19. şampiyonluğunu kutlayarak söze başlamak istiyorum. Galatasaray Spor Kulübü, ligdeki başarısıyla birlikte bugün özel sporcularımıza takdir edilecek bir destek vererek, futbol arenasındaki başarısının yanında, üst düzeyde bir sosyal sorumluluk davranışı sergileyerek hepimizi mutlu etti. Eminim ki zihinsel engelli sporcularımız Galatasaray Spor Kulübü'nün desteği ile sosyal hayata daha hızlı adapte olurken, kazanacakları madalyalar ile göğsümüzü kabartmaya devam edecekler. Galatasaray Spor Kulübü'ne derneğimize verdiği destekten dolayı şükranlarımı sunarım." TÖSSED Başkanı Aydemir Karaer ise, "TÖSSED, zihinsel engelli bireyleri spor yoluyla rehabilite ederek topluma kazandırmayı kendisine görev edinmiş çok önemli bir sivil toplum kuruluşu. Sesimizin daha fazla çıkması, özel sporcularımız için yaptığımız çok önemli işleri kamuoyuna duyurabilmek ve kamuoyunun daha fazla desteğini kazanabilmek en az yapılan işler kadar önemli. Bugün Galatasaray'ın, TÖSSED'e el uzatması, her zaman örnek göstereceğimiz çok değerli ve büyük bir davranış. Umuyorum ki Galatasaray Spor Kulübü'nün sağladığı imkanlar ile çocuklarımıza daha iyi bir ortamda spor yapma imkanı sağlarken, sesimizi daha çok duyuracağız. Galatasaray Spor Kulübü'ne minnetlerimi sunarken, bu ulvi hareketin herkese örnek olmasını temenni ediyorum" dedi. Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Refik Arkan yaptığı açıklamada, "Bugün toplum olarak zihinsel engelli çocuklarımızın, gençlerimizin yaşadığı sorunlara ortak olmak ve onlara daha geniş imkanlar sunmak her bireyin ve her kurumun görevi olmalı. Biz Galatasaray Spor Kulübü olarak onların daha iyi bir ortamda spor yapabilmeleri ve kaynaşmaları adına üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Onların kazandığı her başarı, gösterdikleri her çaba bizlerin sevinci olacaktır" ifadesini kullandı.

Galatasaray Spor Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan ise, "Bu kadar güzel ve anlamlı bir organizasyonun parçası olmak Galatasaray Spor Kulübü olarak bizleri onurlandırıyor. Özel çocuklarımızın daha iyi ortamda spor yapabilmelerine imkan sağlamak, gerekli teknik desteği vermek için Galatasaray Spor Kulübü olarak hazırız" şeklinde konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de şunları söyledi: "Artık engellerin olmadığı bir dünyada, birlikte yaşama kültürünün inşa edildiği bir toplumda, Nazım Hikmet'in ifade ettiği gibi bir ağac gibi tek ve hür ,bir orman gibi kardeşcesine yaşamak istiyoruz." Basın toplantısı, Galatasaray Spor Kulübü ve TÖSSED arasında imzalanan protokolün ardından Galatasaray Spor Kulübü yöneticileri, TÖSSED yönetim kurulu, Fatih Terim, Galatasaray Spor Kulübü sporcuları ve özel sporcuların hep birlikte fotoğraf çektirmesi ile son buldu.

Galatasaray Spor Kulübü, TÖSSED'e Metin Oktay Tesisleri'ni açarken, karma sporlar için sporcu desteği, teknik destek ve iletişim desteği verecek.