Galatasaray G.Saray'ın kare ası!

G.Saray'ın kare ası!

26.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknik Direktör Roberto Mancini, Başkan Ünal Aysal ile yaptığı toplantıda Eskişehirsporlu Tarık Çamdal, Kayserisporlu Salih Dursun, Bursasporlu Serdar Aziz ve Alex Telles’i takımda görmek istediğini belirtti, yönetimin de bu transferleri bitirebilmek için tüm şartları zorlamaya karar verdiği öğrenildi

G.Sarayın kare ası

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Kayseri Erciyes maçıyla beraber ilk yarıyı tamamlayacak olan Galatasaray, önümüzdeki haftadan itibaren transfer taarruzuna başlayacak.

Başkan Ünal Aysal ve Teknik Direktör Roberto Mancini arasında dün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleşen zirvede sadece yılbaşı kutlaması değil aynı zamanda başta transfer olmak üzere önemli konuların da masaya yatırıldığı belirlendi. Buna göre Galatasaray ara dönemde 4 transfer gerçekleştirecek. İsimlerin ortak noktası genç olmaları. Aysal-Mancini zirvesinde alınan kararlar ve İtalyan hoca için “olmazsa olmaz” isimler şöyle;

1-TARIK İÇİN 500 BİN EURO+YİĞİT

Galatasaray ile Eskişehir arasında iplerin gerilmesine neden olan Tarık Çamdal için Galatasaray son teklifini iletti. Buna göre Cim-Bom, Necati Ateş transferinden alacağı olan ama hâlâ ödenmeyen 300 bin euroya ek olarak Es-Es yönetimine 200 bin euro daha önerdi. 500 bin euroluk bu rakamın yanısıra, Manisaspor’dan transfer edilen Yiğit Gökoğlan da kiralık olarak Eskişehir’e sunuldu. Bu teklif kabul görmezse Galatasaray Yönetimi, Mayıs’ı bekleyecek.

Haberin Devamı

Eskişehir Kulübü’nün bu transferdeki tutumunun yönetim tarafından bir hayli yadırgandığı da ifade edildi. Sözleşmesinin bitmesine 5 ay olan bir oyuncunun, başka bir kulüple görüşmesinde herhangi hukuki bir engel bulunmamasına karşın olayın bu noktaya gelmesinden rahatsızlık duyan sarı-kırmızılılar, kulübünün de rızasını alarak Tarık’ın işini bitirmek istiyor. Ancak Eskişehir Tarık konusunda direnirse, Mancini’nin beğendiği İshak Doğan transfer edilecek.

2-YENİ GÖZDE SALİH DURSUN

Kayserispor’un 22 yaşındaki genç yeteneği için Mancini “Transfer edilsin” deyince Kayseri Kulübü ile müzakereler başladı. Sağbek ve ön libero oynayabilen Salih Dursun’un güçlü fiziğinin de transferinde yine belirleyici faktörlerinden biri olduğu belirtiliyor. Salih için akla gelen ilk formül Amrabat ile takasıydı. Ancak Faslı futbolcu bunu kabul etmeyerek, “Kayseri deneyimim oldu. Bu yüzden başka teklifleri değerlendirmek istiyorum” dedi. Sarı-kırmızılılar Salih Dursun için 2 milyon euroyu gözden çıkardı.

Haberin Devamı

3-SERDAR AZİZ ISRARI

Cim-Bom defansa yapacağı takviye için ise Bursasporlu Serdar Aziz’deki ısrarını devam ettirme kararı aldı. Yeşil-beyazlılarla ilk görüşmelerden sonuç çıkaramayan sarı-kırmızılılar ne pahasına olursa olsun bu futbolcuyu transfer etmeye çalışacak. Bursaspor’a Amrabat+2 milyon euro teklif edilirken, tarafların yılbaşından sonra yeniden masaya oturacakları belirtildi.

4-SOL ALEX’E EMANET

Galatasaray’ın sol bek için tek adayı ise Alex Telles görünüyor. Sarı-kırmızılılar geçtiğimiz günlerde ön protokol yaptığı 21 yaşındaki yetenekli futbolcuyu Antalya kampı öncesi İstanbul’a getirip kontrolden geçirecek. Gremio’lu futbolcuya lisans çıkması için de Amrabat’ın gitmesi beklenecek.

Yazarlar