Galatasaray Galatasaray Akhisar Belediyespor: 6-0 (MAÇIN ÖZETİ)

Galatasaray Akhisar Belediyespor: 6-0 (MAÇIN ÖZETİ)

28.01.2017 - 20:45 | Son Güncellenme:

Galatasaray Akhisar maçında tam 6 gol çıktı. Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nun 19. hafta maçında Galatasaray sahasında Akhisar Belediyespor'u 6-0 yendi. İşte Galatasaray Akhisar Belediyespor maç özeti

Galatasaray Akhisar Belediyespor: 6-0 (MAÇIN ÖZETİ)

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nun 19. hafta maçında Galatasaray sahasında Akhisar Belediyespor'u 6-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde 3. sıradaki Galatasaray 39 puana yükselirken, 13. sıradaki Akhisar Belediyespor ise 21 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Goller: Dk. 9 Semih Kaya, Dk. 25 ve 41 Armindo Bruma, Dk. 33 Yasin Öztekin, Dk. 79 Selçuk İnan (Penaltıdan), Dk. 87 Sinan Gümüş (Galatasaray)

DAKİKA DAKİKA MAÇ ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN

İLK YARI

1. dakikada Sneijder'in ara pasına hareketlenen Bruma sol çaprazdan dar açısına rağmen kaleye vurdu. Kaleci Fatih Öztürk'ü aşan topu Ömer Bayram kornere gönderdi.
9. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Kazanılan köşe vuruşunu Selçuk İnan'la paslaşarak kullanan Sneijder'in arka direğe ortaladığı topa iyi yükselen Semih Kaya'nın kafa vuruşunda top filelere gitti ve sarı-kırmızılı ekip skoru 1-0 yaptı: 1-0
25. dakikada Bruma, Galatasaray'ın ikinci golünü attı. Orta sahanın sağ tarafında topla buluşarak hızla Akhisar Belediyespor ceza sahasına hareketlenen Bruma, ceza yayı üzerinde Podolski ile paslaşarak kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu filelere gönderdi: 2-0
33. dakikada Galatasaray skoru 3-0 yaptı. Ceza sahası önünde Sneijder'in topuk pasıyla sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Podolski'nin şutu kaleci Fatih Öztürk'ten sekti. Yasin Öztekin önünde kalan topu boş kaleye gönderdi: 3-0
37. dakikada Ömer Bayram'ın soldan yaptığı ortaya Vaz Te kafayla vurdu ancak Portekizli oyuncunun kafa vuruşunda meşin yuvarlak Muslera'nın kontrolünde az farkla üstten dışarı çıktı.
41. dakikada Sneijder'in pasıyla ceza sahasının solunda topla buluşan Bruma, rakiplerinden sıyrılarak meşin yuvarlağı uzak kale direğine gönderdi ve skoru 4-0 yaptı: 4-0
Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 4-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI

70. dakikada Sneijder'in aşırtma pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Bruma'nın vuruşundan önce Akhisar Belediyespo savunması topa müdahale ederek gole izin vermedi.
72. dakikada Sneijder'in uzun pasında soldan ceza sahasına giren Bruma, önünü açıp sert vurdu ancak top yandan dışarı çıktı.
75. dakikada Podolski'nin ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Bruma'nın arka direğe yaptığı ortada Rodrigues'in şutunu kaleci Fatih Öztürk kurtardı.
77. dakikada kaleci Fatih Öztürk'ün ceza sahası içinde Rodrigues'e yaptığı faul sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi.
79. dakikada topun başına geçen Selçuk İnan meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 5-0
87. dakikada Sinan Gümüş, Galatasaray'ın 6. golünü attı. Sneijder'in uzun pasında ceza sahasına giren Sinan Gümüş bekletmeden vurdu ve kaleci Fatih Öztürk'ü mağlup etti: 6-0
Karşılaşma, Galatasaray'ın 6-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

GALATASARAY: 6 - AKHİSAR BELEDİYESPOR: 0

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Ali Palabıyık, Cem Satman, Ekrem Kan

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Carole, Selçuk İnan, Josue, Yasin Öztekin (Dk. 71 Rodrigues), Sneijder, Bruma (Dk. 84 Sinan Gümüş), Podolski (Dk. 78 Eren Derdiyok)
Teknik Direktör: Jan Olde Riekerink

Akhisar Belediyespor: Fatih Öztürk, Miguel Lopes, Caner Osmanpaşa, Orhan Taşdelen, Ömer Bayram, Adu (Dk. 46 Aykut Çeviker), Sissoko, Olcan Adın (Dk. 76 Muğdat Çelik), Hasan Ali Adıgüzel (Dk. 46 Onur Ayık), Özer Hurmacı, Vaz Te
Teknik Direktör: Tolunay Kafkas

Haberin Devamı

Goller: Dk. 9 Semih Kaya, Dk. 25 ve 41 Armindo Bruma, Dk. 33 Yasin Öztekin, Dk. 79 Selçuk İnan (Penaltıdan), Dk. 87 Sinan Gümüş (Galatasaray)
Sarı Kart: Dk. 44 Enock Kofi Adu, Dk. 68 Aykut Çeviker, Dk. 86 Ömer Bayram (Akhisar Belediyespor)

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray'da 2 değişiklik

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Akhisar Belediyespor'u konuk eden Galatasaray'da geçen haftaki maça göre, ilk 11'de 2 değişiklik yapıldı. Sarı-kırmızılı takımın geçen hafta deplasmanda Kardemir Karabükspor'a 2-1 yenildiği maçta ilk 11'de görev yapan Nigel de Jong ve Ahmet Yılmaz Çalık, kart cezaları nedeniyle müsabakada forma giyemedi. Galatasaray'da geçen haftadan farklı olarak, kart cezası biten Wesley Sneijder ile Semih Kaya ilk 11'de görev aldı. Kardemir Karabükspor maçında gördüğü kırmızı kart cezasını, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Anagold 24Erzincanspor karşılaşmasında çeken Hakan Balta ise Akhisar Belediyespor müsabakasında ilk 11'de sahaya çıktı. Maçta kaleyi Fernando Muslera'ya emanet eden Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, savunmayı Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta ve Lionel Carole'den oluşturdu. Sarı-kırmızılılarda savunmanın önünde Selçuk İnan ve Josue, kanatlarda ise Yasin Öztekin ve Armindo Bruma görev yaptı. Sneijder'in forvet arkasında oynadığı Galatasaray'ın ileri ucunda ise Lukas Podolski forma giydi.

Haberin Devamı

Affedilen Aureilen Chedjou yedek başladı

Galatasaray'da affedilen Kamerunlu futbolcu Aureilen Chedjou, maçın 18 kişilik kadrosuna alındı. Disiplinsiz davranışları nedeniyle yaklaşık bir ay önce kadro dışı bırakılan ve sözleşmesi feshedilmek istenen Aurelien Chedjou, önceki gün teknik heyetin raporu doğrultusunda affedilerek takıma dahil olmuştu. Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde Chedjou'nun yanı sıra Cenk Gönen, Eren Derdiyok, Martin Linnes, Garry Rodrigues, Sinan Gümüş ve Luis Cavanda bulundu. Galatasaray'da tedavileri tamamlanmasına rağmen henüz hazır olmayan Tolga Ciğerci ve Koray Günter ile sakatlığı bulunan Serdar Aziz ise maçın kadrosunda yer almadı.

16 yaşındaki Hasan Ali Adıgüzel ilk 11'de çıktı

Akhisar Belediyespor'da 16 yaşındaki Hasan Ali Adıgüzel, Galatasaray karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Geçen hafta Kayserispor ile oynanan karşılaşmada sonradan oyuna dahil olarak ilk Süper Lig deneyimini yaşayan genç futbolcu, Galatasaray müsabakasında ise bu kulvarda ilk kez bir maça ilk 11'de başladı. Orta sahada görev yapan Hasan Ali, Akhisar Belediyespor'un hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Aydınspor 1923'ü 1-0 yendiği maçta attığı güzel golle dikkati çekmişti. Bu arada Akhisar Belediyespor'da forma giyen Galatasaray'ın eski futbolcusu Olcan Adın, eski takımına karşı ilk maçına çıktı.

Şehit Fethi Sekin'in ailesi misafir edildi

Galatasaray Kulübü, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında, İzmir'deki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in ailesini ağırladı. Fethi Sekin'in eşi Rabia, çocukları Burak Tolunay, Dila ve Nisa ile kardeşi Vedat Sekin, sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek'in davetiyle, karşılaşmayı Türk Telekom Arena'da izledi. Sekin'in oğlu Burak Tolunay, Galatasaray takımı ile maç seremonisine çıkarken, taraftarlar da bu sırada "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde tezahürat yaptı.

Dursun Özbek: "Fethi Sekin, Türkiye'nin unutulmaz bir şehidi"

Dursun Özbek, Fethi Sekin'in Türkiye'nin unutulmaz bir şehidi olduğunu dile getirerek, "Çok büyük bir kahramanlık örneği gösterdi. Vatanına canını veren değerli şehitlerimize biz de elimizden geldiği kadar ne yapacağımızı, nasıl destek vereceğimizi ilk günden itibaren söylüyoruz. Fethi Sekin'in oğlu Burak Tolunay Sekin hasta bir Galatasaraylı. Galatasaray altyapısına alacağız. İstanbul'a yerleşmeleri halinde ev ihtiyacı konusunda destek vereceğimizi söyledik. Kararı ise onlara bıraktık." diye konuştu.

Vedat Sekin: "Galatasaray çok iyi bir şekilde bizimle ilgilendi"

Fethi Sekin'in kardeşi Vedat Sekin ise "Stadı gördük, çok hoşumuza gitti. Havaalanına indiğimizden bu yana Galatasaray'da başkanından tüm çalışanlarına çok iyi bir şekilde bizimle ilgilendiler. Başkana ve tüm ekibe teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Galatasaray, Akhisar Belediyespor'u farklı geçti

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında konuk ettiği Akhisar Belediyespor'u 6-0'lık skorla farklı mağlup etti. Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada etkili bir mücadele ortaya koyan sarı-kırmızılı takım, ilk yarıyı Semih Kaya, Armindo Bruma (2) ve Yasin Öztekin'in golleriyle 4-0 üstün geçti. İkinci yarıda da iyi oyununu sürdüren Galatasaray, Selçuk İnan (penaltıdan) ve sonradan oyuna dahil olan Sinan Gümüş ile birer gol daha buldu ve sahadan 6-0 galip ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım, bu sonuçla ligdeki puanını 39'a çıkardı. Akhisar Belediyespor ise 21 puanda kaldı.

Bu sezonki en farklı galibiyet

Galatasaray, Akhisar Belediyespor karşısında bu sezonki en farklı galibiyetini elde etti. Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Anagold 24 Erzincanspor'u 6-2 yenen sarı-kırmızılı takım, ligde bundan önceki en farklı galibiyetini ise 5-1 ile 16. haftadaki Aytemiz Alanyaspor maçında yaşamıştı. Sarı-kırmızılı ekibin elde ettiği bu sonuç (6-0), aynı zamanda Spor Toto Süper Lig'de bu sezon bir maçtaki en farklı galibiyet oldu.

TT Arena'daki 300. gol Yasin Öztekin'den

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da oynadığı resmi maçlardaki 300. golü, Yasin Öztekin kaydetti. Akhisar Belediyespor karşısında takımının üçüncü golü kaydeden Yasin, 2011 yılının ocak ayında hizmete giren Türk Telekom Arena'da Galatasaray adına 300. golü atan isim olarak tarihe geçti. Sarı-kırmızılı takımın Türk Telekom Arena'daki ilk golünü Servet Çetin, 50. golünü Johan Elmander, 100. golünü Didier Drogba, 150. golünü Wesley Sneijder, 200. golünü Hakan Balta, 250. golünü de Selçuk İnan atmıştı. Bu arada, kariyerinin en skorer sezonunu geçiren Yasin Öztekin, Akhisar Belediyespor maçında kaydettiği golle Süper Lig'deki gol sayısını 9 yaptı.

Armindo Bruma'nın 7. golü

Akhisar Belediyespor maçında iki kez ağları havalandıran Portekizli futbolcu Armindo Bruma, Süper Lig'de bu sezonki gol sayısını 7'ye çıkardı. Bundan önceki 5 golünü de deplasman maçlarında kaydeden Bruma, Türk Telekom Arena'da bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı. Ligde 5 asisti de bulunan Bruma, 4 maç aradan sonra gol attı.

Wesley Sneijder'den 11. asist

Galatasaray'da Semih Kaya ve Sinan Gümüş'ün golleri ile Bruma'nın attığı ikinci golün pasını veren Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder, bu sezon ligdeki asist sayısını 11'e çıkardı. Süper Lig'de en fazla asist yapan oyuncu konumunda bulunan Sneijder, ayrıca 2 golle de takımının skor yüküne katkı sağladı.

Semih Kaya bu sezon 2. kez gol attı

Akhisar Belediyespor karşısında takımının ilk golünü atan savunma oyuncusu Semih Kaya, ligde bu sezon ikinci kez rakip fileleri havalandırdı. Süper Lig'de bu sezon 8. maçına çıkan Semih Kaya, ilk golünü 15. haftada deplasmanda Osmanlıspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçta kaydetmişti.

Sinan Gümüş golle döndü

Karşılaşmada Galatasaray'ın son golünü kaydeden Sinan Gümüş, yaşadığı sakatlıktan sonra golle sahalara döndü. Ligde 6 maç aradan sonra forma giyen ve Akhisar Belediyespor karşılaşmasında 84. dakikada Bruma'nın yerine oyuna dahil olan Sinan Gümüş, 87. dakikada takımının son golünü attı. Sinan Gümüş, bu sezon ligde ikinci kez ağları havalandırdı.

Taraftardan Lukas Podolski'ye sevgi gösterisi

Galatasaraylı taraftarlar, takımdan ayrılması gündemde olan Alman futbolcu Lukas Podolski'ye sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarlar, karşılaşmanın 78. dakikasında yerini Eren Derdiyok'a bırakan Alman futbolcu lehine tezahürat yaptı. Podolski, taraftarların ısrarı üzerine maç içinde tribünlere giderek "üçlü" çektirdi.

10 maçta 9 galibiyet

Galatasaray, Süper Lig'de Akhisar Belediyespor ile oynadığı 10. maçında 9. galibiyetini elde etti. Ege temsilcisi ile İstanbul'da oynadığı 5. maçından da galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılı takım, rakibi karşısındaki tek yenilgisini 2013-2014 sezonunda Manisa'da oynanan karşılaşmada yaşamıştı. Galatasaray, Akhisar Belediyespor ile sezonun ilk yarısında deplasmanda oynadığı karşılaşmadan da 3-1 galip ayrılmıştı. İki takım arasında oynanan lig maçlarında Galatasaray 30, yeşil-siyahlılar ise 9 gol attı. Bu arada Akhisar Belediyespor, Süper Lig'de üst üste 3. maçında da gol atmayı başaramadı.