Galatasaray Galatasaray - Alanyaspor: 6-0 (İşte maçın özeti)

Galatasaray - Alanyaspor: 6-0 (İşte maçın özeti)

27.08.2018 - 23:30 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nun 3. hafta maçında Galatasaray sahasında Aytemiz Alanyaspor'u 6-0 yendi, 3'te 3 yapan Aslan liderliği ele geçirdi. İşte maçın özeti...

Galatasaray - Alanyaspor: 6-0 (İşte maçın özeti)

Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nun 3. hafta maçında Galatasaray sahasında Aytemiz Alanyaspor'u 6-0 mağlup etti. Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan mücadelede goller Fernando Reges, Sinan Gümüş, Eren Derdiyok, Emre Akbaba (2) ve Henry Onyekuru'dan geldi. Bu sonucun ardından ligde 3'te 3 yapan Galatasaray 9 puanla liderliğe yükselirken, Aytemiz Alanyaspor ise 0 puanla 18. ve son sırada kaldı.

Haberin Devamı

Goller: Dk. 37 Fernando Reges, Dk. 49 Sinan Gümüş, Dk. 53 Eren Derdiyok, Dk. 56 ve 84 Emre Akbababa, Dk. 82 Henry Onyekuru (Galatasaray)

DAKİKA DAKİKA MAÇ ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN

İLK YARI

2. dakikada Villafanez'in sol kanatta ceza sahası yan çizgisi ile taç çizgisi arasından kullandığı serbest vuruşta top az farkla uzak köşeden auta gitti.
16. dakikada Djalma Campos'un ara pasıyla ceza sahasına giren Bobo, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Brezilyalı oyuncunun vuruşunda zamanında kalesini terk eden Uruguaylı file bekçisi topun sahibi oldu.
20. dakikada Belhanda'nın pasıyla soldan ceza sahasına giren Nagatomo, pasını penaltı noktası önündeki Onyekuru'ya aktardı. Bu oyuncunun bekletmeden şutunda meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.
37. dakikada Galatasaray, müsabakada öne geçti. Emre Akbaba'nın sağdan kullandığı kornerde Sinan Gümüş arka direkte topu kafayla altıpasa indirdi. Eren Derdiyok, Maniatis ve Cenk Ahmet Alkılıç'ın yer aldığı karambolde top kale çizgisi gerisindeki Fernando'nun önünde kaldı. Brezilyalı oyuncu, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0
40. dakikada hızlı gelişen atakta Galatasaraylı futbolcular Aytemiz Alanyaspor savunmasını 4'e 2 yakaladı. Sinan Gümüş, uzun mesafe sürdüğü topu soldan bindiren Nagatomo'ya verdi. Bu oyuncunun ceza sahası içi sol çaprazda ortasında araya giren savunma meşin yuvarlağı kornere attı.
Müsabakanın ilk yarısı sarı-kırmızılı ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI

49. dakikada sarı-kırmızılı ekip, farkı 2'ye çıkardı. Belhanda'nın pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Sinan Gümüş sol ayağıyla sert bir şut çıkardı. Savunmadaki Tzavellas'ın kafasına da çarpan top kaleci Haydar Yılmaz'ı yanılttı ve yakın köşeden filelerle buluştu: 2-0
53. dakikada ev sahibi takım 3. golü buldu. Belhanda'nın derinlemesine pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Sinan Gümüş, pasını Eren Derdiyok'a aktardı. Bu oyuncu, altıpas gerisinde uygun durumda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-0
56. dakikada Galatasaray, 4 farklı üstünlük kurdu. Belhanda'nın uzaktan şutunda savunmaya çarpan top sol kanada açıldı. Pozisyonu devam ettiren Emre Akbaba, ceza sahasına girdikten sonra yerden şutunu çekti ve uzak köşeden meşin yuvarlağı filelere yolladı: 4-0
63. dakikada Belhanda'nın uzaktan sert şutunda top yandan auta çıktı.
65. dakikada şık çalımlarla ceza sahasına sokulan Onyekuru'nun şutunda, kaleci Haydar Yılmaz meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.
67. dakikada Sinan Gümüş, ceza sahası içi sağ çaprazda Villafanez ile girdiği mücadelede yerde kalınca hakem Halil Umut Meler penaltı kararı verdi. Video Yardımcı Hakem'in uyarısı üzerine pozisyonu yeniden inceleyen Meler, kararını değiştirerek hava atışıyla oyunu yeniden başlattı.
82. dakikada sarı-kırmızılı ekip 5. golü buldu. Soldan ceza sahasına giren Emre Akbaba'nın çaprazdan şutunda top kaleci Haydar Yılmaz'dan döndü. Pozisyonu takip ederek son çizgi üzerinde topu tutan Emre, meşin yuvarlağı ortaya çevirdi. Altıpas içinde Muğdat Çelik'in vurduğu meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına döndü. Altıpas gerisinde meşin yuvarlağı önünde bulan Onyekuru, düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 5-0
84. dakikada Galatasaray bir gol daha buldu. Yunus Akgün'ün soldan ortasında arka direkteki Emre Akbaba'nın uygun durumda vuruşunda, top filelerle buluştu: 6-0
Müsabaka sarı-kırmızılı ekibin 6-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Haberin Devamı

GALATASARAY: 6 - AYTEMİZ ALANYASPOR: 0

Haberin Devamı

Stat: Türk Telekom
Hakemler: Halil Umut Meler, İbrahim Çağlar Uyarcan, Cevdet Kömürcüoğlu

Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Ahmet Çalık, Nagatomo, Fernando (Dk. 86 Ozan Kabak), Belhanda, Emre Akbaba, Sinan Gümüş (Dk. 73 Muğdat Çelik), Onyekuru (Dk. 83 Yunus Akgün), Eren Derdiyok
Teknik Direktör: Fatih Terim

Aytemiz Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Cenk Ahmet Alkılıç, Barış Başdaş, Tzavellas, Nsakala, Efecan Karaca (Dk. 73 Augusto), Maniatis, Taha Yalçıner, Djalma Campos (Dk. 59 Hasan Ayaroğlu), Villafanez, Bobo (Dk. 46 Mbilla)
Teknik Direktör: Mesut Bakkal

Haberin Devamı

Goller: Dk. 37 Fernando Reges, Dk. 49 Sinan Gümüş, Dk. 53 Eren Derdiyok, Dk. 56 ve 84 Emre Akbababa, Dk. 82 Henry Onyekuru (Galatasaray)
Sarı Kart: Dk. 35 Barış Başdaş (Aytemiz Alanyaspor)

MAÇTAN NOTLAR

Fatih Terim'den tek değişiklik

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk eden Galatasaray, geçen haftaki maça göre ilk 11'de tek değişiklik yaptı.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, geçen hafta Göztepe'yi 1-0 yendikleri karşılaşmanın ilk 11'inde görev alan Ryan Donk'u yedeğe çekerken, Aytemiz Alanyaspor karşısında bu futbolcunun yerine yeni transfer Emre Akbaba'yı oynattı.
Sarı-kırmızılı takım, müsabakaya Fernando Muslera, Mariano Filho, Maicon Roque, Ahmet Çalık, Yuto Nagatomo, Fernando Reges, Emre Akbaba, Sinan Gümüş, Younes Belhanda, Henry Onyekuru ve Eren Derdiyok 11'i ile çıktı.

Emre Akbaba ilk 11'de yer aldı

Galatasaray'ın yeni transferi Emre Akbaba, sarı-kırmızılı formayla ilk kez bir maçta ilk 11'de başladı.
Geçen haftaki Göztepe maçında oyuna sonradan dahil olan Emre Akbaba, eski takımı Aytemiz Alanyaspor ile yapılan müsabakada ilk 11'de forma giydi.

Sofiane Feghouli yine yedek başladı

Galatasaray'ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, Aytemiz Alanyaspor maçında da yedek kulübesinde oturdu.
Teknik direktör Fatih Terim, ligde MKE Ankaragücü ve Göztepe müsabakalarının ardından Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında da Feghouli'ye ilk 11'de şans vermedi.

Garry Rodrigues yok, Serdar Aziz yedek

Galatasaray'da sakatlığı nedeniyle geçen haftaki Göztepe maçında forma giymeyen Garry Rodrigues, Aytemiz Alanyaspor maçının kadrosunda da yer almadı.
Sağ uyluk arka adalesindeki sakatlık nedeniyle hafta içinde tedavisine devam edilen Rodrigues, müsabakanın 21 kişilik kadrosunda bulunmadı.
Sakatlığı dolayısıyla Göztepe maçında oynayamayan Serdar Aziz ise Aytemiz Alanyaspor maçında yedekler arasında yer aldı.

Badou Ndiaye de maçı izledi

Galatasaray'ın kiralık olarak renklerine katmak için görüşmelere başlandığını duyurduğu Badou Ndiaye de maçı izledi.
Bugün İstanbul'a gelen ve sağlık kontrolünden geçirilen Ndiaye, karşılaşmayı sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinin arkasındaki tribünden takip etti.

Aytemiz Alanyaspor'da 3 eksik

Aytemiz Alanyaspor'da sakatlığı bulunan 2, cezası olan bir futbolcu maçta forma giyemedi.
Akdeniz temsilcisinde sakat olan Welinton ve Junior Fernandes ile kırmızı kart cezalısı Isaac Sackey maçta görev yapamadı.

İstiklal Marşı'nı taraftarlar okudu

Öte yandan seremoni sırasında ses sisteminde yaşanan sorun nedeniyle İstiklal Marşı hoparlörlerden çalınamadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, yaşanan soruna rağmen coşkulu bir şekilde marşı okudu.

Galatasaray farklı kazandı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u farklı mağlup etti.
Sarı-kırmızılı takım, seyircisi önünde oynadığı karşılaşmayı Fernando Reges, Sinan Gümüş, Eren Derdiyok, Emre Akbaba (2) ve Henry Onyekuru'nun attığı gollerle 6-0 kazandı.
Akdeniz temsilcisi karşısında aldığı galibiyetle ligde bu sezonki 3'üncü maçını da kazanan Galatasaray, puanını 9 yaptı ve averajla liderliğe yükseldi.
Aytemiz Alanyaspor ise Demir Grup Sivasspor ve MKE Ankaragücü mağlubiyetlerinin ardından Galatasaray'a da yenildi ve henüz puanla tanışamadı.

10 dakikada 3 gol attı

Galatasaray, maçta etkili başladığı ikinci yarının ilk 10 dakikasında 3 gol kaydetti.
Karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde bitiren sarı-kırmızılı takım, 49. dakikada Sinan Gümüş, 53. dakikada Eren Derdiyok ve 56. dakikada Emre Akbaba'nın attığı gollerle skoru 4-0 yaptı.

Evindeki yenilmezlik serisini 21 maça çıkardı

Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor karşısında elde ettiği galibiyetle Süper Lig'de sahasındaki yenilmezlik serisini 21 maça çıkardı.
Türk Telekom Stadı'nda ligdeki son mağlubiyetini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, daha sonra çıktığı 21 müsabakada rakiplerine yenilmedi.
Sarı-kırmızılı takım, evindeki son 21 maçın 20'sini kazanırken, birinden beraberlikle ayrıldı.

Galibiyet serisini 9'a taşıdı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 9 maçtan da galip geldi.
Sarı-kırmızılı takım, geçen sezon 28. haftada Gençlerbirliği'ne 1-0 yenildiği karşılaşmanın ardından oynadığı 6 müsabakayı kazandı.
Galatasaray, bu sezon ise MKE Ankaragücü, Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor ile yaptığı maçları üstün bitirerek galibiyet serisini 9'a çıkardı.

Aytemiz Alanyaspor'a puan kaybetmedi

Galatasaray, Süper Lig'de Aytemiz Alanyaspor ile yaptığı 5. maçtan da galibiyetle ayrıldı.
Sarı-kırmızılı takım, 2016-2017 sezonundan bu yana ligde mücadele eden Akdeniz ekibiyle yaptığı maçlarda puan kaybı yaşamadı.
Rakibi ile 2016-2017 sezonunda oynadığı maçları 5-1 ve 3-2 kazanan Galatasaray, geçen sezonki müsabakaları da 2-0 ve 3-2 önde bitirdi.
Sarı-kırmızılı takım, bu sezon da Aytemiz Alanyaspor ile oynadığı ilk maçı 6-0 kazandı.
Akdeniz temsilcisi ile oynadığı maçlarda toplam 19 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 5 gol gördü.

Emre Akbaba gollerde sevinmedi

Galatasaray'ın yeni transferi Emre Akbaba, eski takımı Aytemiz Alanyaspor'a attığı gollerde sevinç yaşamadı.
Karşılaşmanın 56 ve 84. dakikalarında iki kez ağları havalandıran Emre Akbaba, gollerde herhangi bir sevinç gösterisi yapmadı.
Bu arada Emre Akbaba, sarı-kırmızılı takımla ilk 11'de çıktığı ilk maçta 2 gol atma başarısı gösterdi.

VAR'la penaltı iptal edildi

Karşılaşmanın 67. dakikasında Galatasaray lehine verilen penaltı kararı, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasıyla iptal edildi.
Sinan Gümüş'ün Aytemiz Alanyaspor ceza sahasında Villafanez ile girdiği mücadele sonrası yerde kaldığı pozisyonda hakem Halil Umut Meler penaltı kararı verdi.
Galatasaray'dan Belhanda'nın penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına geçtiği sırada VAR tarafından uyarılan hakem Halil Umut Meler, saha kenarındaki ekrandan pozisyonu tekrar izledi.
Görüntüleri izledikten sonra penaltı kararını değiştiren Meler, oyunu hava atışıyla yeniden başladı.

Muğdat Çelik ilk resmi maçına çıktı

Galatasaray'ın bu sezon kadrosuna dahil ettiği Muğdat Çelik, Aytemiz Alanyaspor maçında sonradan oyuna dahil olarak sarı-kırmızılı takımla ilk resmi maçına çıktı.
Muğdat Çelik, müsabakanın 73. dakikasında Sinan Gümüş'ün yerine oyuna dahil oldu.
Bu arada Galatasaray'ın genç oyuncularından Yunus Akgün, 83. dakikada Henry Onyekuru'nun yerine oyuna girerek Süper Lig'de ilk kez forma giydi.