Galatasaray Galatasaray, Babel'i açıkladı

Galatasaray, Babel'i açıkladı

28.06.2019 - 19:43 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Ryan Babel'le 3 yıllık anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Galatasaray, Babeli açıkladı

Galatasaray, Ryan Babel'le 3 yıllık anlaşmaya varıldığını KAP'a bildirdi.

Haberin Devamı

Sarı kırmızılı takım Babel ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını, Hollandalı oyuncuya da 2 milyon euro imza parasının yanı sıra yıllık da 2.5 milyon euro ücret ödeneceğini açıkladı.

KAP açıklaması şöyle:

Profesyonel futbolcu Ryan Guno Babel ile 2019-2020 futbol sezonundan başlamak üzere 3 sezon için anlaşmaya varılmıştır.

Buna göre her bir futbol sezonu için Futbolcuya net 2.500.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir

Ayrıca Şirketimiz bu dönem içerisinde Futbolcuya imza parası olarak net 2.000.000 EUR ödeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Transfere videolu duyuru

Videoda Hollandalı futbolcu sarı-kırmızılı kulübün en kıdemli üyesi Ali Fuat Diriker ile bir araya geldi. Videoda Diriker, Babel'e "Galatasaray'ın oyuncuları takımın şampiyon olması için bütün gayretlerini daima sarf ederler. Tahmin ederim ki siz de onlardan biri olacaksınız. Ben 101 yaşındayım. Galatasaraylıların en yaşlı üyesiyim. Bu yaşıma rağmen oyuncuların kulübe gelmesini yakinen takip ediyoruz. Böyle bir kulübe geldiğiniz için de çok şanslısınız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hollandalı futbolcuya forma hediye eden Diriker, "Çok kıymetli bir hediyedir. Herkese nasip olmaz." şeklinde görüş belirtti.

Ali Fuat Diriker'in elini öpen Babel de "Burada olmaktan ve kulübe katılmaktan onur duyuyorum. Küçükken Türk futbolu hakkında çok fazla bilgim yoktu. Fakat Galatasaray'ı bilmek zorundaydınız. Avrupa'da da varlığı hissettirmesi, büyük taraftarı olan Galatasaray gibi büyük bir kulübe geldiğim için son derece mutlu ve gururluyum." değerlendirmesinde bulundu.

Yazarlar