Futbol Galatasaray Beşiktaş derbi maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?

Galatasaray Beşiktaş derbi maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?

18.05.2015 - 16:45 | Son Güncellenme:

Galatasaray Beşiktaş maçı bu hafta nefesleri kesecek bir derbiye sahne olacak. Peki Galatasaray Beşikaş derbi maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? İşte Galatasaray ve Beşiktaş'ın tarihe damga vuran derbi geçmişi ve analizler

Galatasaray Beşiktaş derbi maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak

Galatasaray Beşiktaş maçı ile spor severler keyifli bir mücadelenin yanında oldukça heyecanlı bir karşılaşmaya şahit olacaklar. Galatasaray'ın şampiyonluk yolundaki en önemli virajı olan dev derbide ev sahibi Galatasaray oldukça etkili bir avantaj ile sahada olacak. Peki Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda canlı olarak yayınlanacak?

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de 24 Mayıs Pazar günü Beşiktaş'ı konuk edecek Galatasaray'ın bu sezon oynadığı maçlarda en fazla gol son çeyrek ve uzatmalarda atıldı. Maçlarının son 15 dakika ve uzatmalarında 13 gol atan sarı-kırmızılı takım, bu bölümde kalesinde ise 12 gol gördü - Beşiktaş da son çeyrek ve uzatmalarda 15 gol attı, ağlarından 11 kez topu çıkardı

Galatasaray Beşiktaş maçı 24 Mayıs Pazar günü saat 20:00'da başlayacak. Mücadele Lig TV'den naklen yayınlanacak. Spor Toto Süper Lig'de bu haftaki kritik Galatasaray-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu. Spor Toto Süper Lig'de bu haftaki kritik Galatasaray-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu. Derbiyi Hüseyin Göçek yönetecek.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında 24 Mayıs Pazar günü derbi maçta karşılaşacak Galatasaray ile Beşiktaş'ın bu sezonki karşılaşmalarının son çeyrekleri bol gollü geçti. Süper Lig'de son iki haftaya lider giren Galatasaray'ın bu sezon oynadığı maçlarda en fazla gol 75. dakikalardan sonra atıldı.

Geride kalan 32 haftada rakip ağları 57 kez havalandıran ve kalesinde 34 gol gören sarı-kırmızılı ekibin bu sezonki maçlarında, son 15 dakika ve uzatmalarda 25 kez meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Galatasaray maçlarının bu bölümünde 13 gol atarken, 12 kez de topu ağlarından çıkardı.

Son maçında Torku Konyaspor'a yenilerek şampiyonluk yarışından kopan Beşiktaş ise bu sezon attığı 53 gole karşı kalesinde 29 gol gördü. Maçlarının son çeyrek ve uzatmalarında 26 golün olduğu siyah-beyazlı ekip, bu bölümde 15 kez topu ağlarla buluşturdu, 11 kez de rakiplerinin gol atmasını engelleyemedi.

Haberin Devamı



Galatasaray ikinci yarıda daha etkili
Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon maçların ikinci yarılarında gol yollarında daha etkili bir performans sergiledi. Karşılaşmalarının ilk yarılarında 23 gol atan sarı-kırmızılı takım, ikinci yarılarda ise 34 kez topu ağlara gönderdi. Bu sezon yaptığı maçlarda 16-30 ve 46-60 dakika aralıkları ile 76. dakikalardan sonraki bölümlerde 13'er kez meşin yuvarlağı filelere gönderen Galatasaray, 1-15 ve 31-45 dakika aralıklarında ise 5'er gol attı. Maçlarının ilk çeyreğinde sadece 1 gol yiyen sarı-kırmızılı takım, kalesinde en fazla golü 12 kezle son 15 dakika ve uzatma bölümünde gördü.

Galatasaray, 31-45 dakika aralığında attığından fazla gol yedi. Bu bölümde 5 gol kaydeden sarı-kırmızılı takım, rakiplerinin 6 golünü engel olamadı.

Beşiktaş ikinci yarı kalesini koruyamıyor
Rakibi Galatasaray gibi bu sezon maçlarının ikinci yarılarında skorda daha etkili olan Beşiktaş, bu bölümde ilk yarıya oranla kalesinde çok daha fazla gol gördü. Bu sezon oynadığı maçların ilk yarılarında 19 gol bulan siyah-beyazlı ekip, ikinci yarılarda ise 34 kez meşin yuvarlağı filelere yolladı.

Karşılaşmalarının ilk yarılarında rakiplerine sadece 8 gol fırsatı tanıyan Beşiktaş, ikinci yarılarda ise 21 kez topu ağlarından çıkardı. En az golü 3 kezle ilk çeyrekte atan Beşiktaş, 75. dakikadan sonra ise 15 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Yaptığı karşılaşmaların 16-30 dakika aralığında kalesinde sadece 1 gol gören siyah-beyazlı takım, son çeyrek ve uzatma bölümünde ise 11 kez topu ağlarında buldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş-Galatasaray derbisi, İstanbul merkezli iki Türk spor kulübü olan Beşiktaş ile Galatasaray'ın futbol takımlarının karşılaştığı maçları tanımlayan bir ifadedir. Süper Lig'de mücadele eden iki takımdan Beşiktaş iç saha maçlarını Başakşehir'deki Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynarken, Galatasaray'ın iç saha maçlarına Sarıyer'deki Türk Telekom Arena ev sahipliği yapmaktadır.
1903'te kurulan Beşiktaş ile 1905'de kurulan Galatasaray ilk olarak 22 Ağustos 1924 tarihinde, bir İstanbul Futbol Ligi maçında karşı karşıya geldi. Taksim Stadyumu'ndaki bu ilk maç 2-0'lık Beşiktaş galibiyetiyle sonuçlanmıştı. 31 Temmuz 1925'te iki takım arasında oynanan ikinci maçı 6-1 kazanan Galatasaray, derbi tarihindeki ilk galibiyetini elde etti. İki takım arasında günümüze kadar oynanan 335 maçın 121'inde kazanan taraf Galatasaray, 110'unda Beşiktaş olurken, 104 maç beraberlikle sonuçlandı. 30 Haziran 1940'taki 9-2'lik maç Galatasaray'ın, 18 Mart 1933 ve 29 Aralık 1940 tarihlerindeki 5-0'lık maçlar ise Beşiktaş'ın aldığı en farklı galibiyetlerdi. İki takım en son 4 Ocak 2015 tarihinde, Süper Lig maçında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'da karşı karşıya geldi. Maç, Galatasaray'ın 2-0'lık galibiyetiyle sona erdi.

Haberin Devamı

İki takım ilk kez 22 Ağustos 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda oynanan İstanbul Futbol Ligi maçında karşı karşıya geldi. İlk maçı kazanan takım 2-0'lık skorla Beşiktaş oldu. Bu maçta Beşiktaş'ın gollerini atan Refik Osman Top derbi tarihinin ilk golüne de imza atmış oldu. Galatasaray ise ilk galibiyetini 31 Temmuz 1925'de oynanan İstanbul Futbol Ligi yarı final maçında 6-2'lik skorla aldı. Bu maçta Galatasaray'ın ilk golünü atan Mehmet Leblebi ise derbi tarihinde Galatasaray'ın ilk golünü de atan isim oldu.İki takım en son 22 Şubat 2014 tarihinde Türk Telekom Arena stadyumunda karşı karşıya gelmiş ve bu karşılaşma Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlanmıştır. Beşiktaş, rakibine karşı en son galibiyetini 30 Nisan 2011 tarihinde 2-0'lık skorla almıştır.