Galatasaray Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası sıcak gelişmeler

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası sıcak gelişmeler

23.10.2017 - 11:45 | Son Güncellenme:

Gazetemiz Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar ve Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, dün gece oynanan dev derbi sonrası sıcak gelişmeleri Skorer TV canlı yayınında aktardılar.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası sıcak gelişmeler

8Gazetemiz Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar ve Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, dün gece oynanan dev derbi sonrası sıcak gelişmeleri Skorer TV canlı yayınında aktardılar.

Haberin Devamı

GALATASARAY CEPHESİ

G.Saray muhabiri Nevzat Dindar derbiyle alakalı şu yorumları yaptı: "G.Saray için hayal kırıklığı. G.Saray'da beklentiler çok yüksekti. Bu maç için maçın skoru üzerinde büyük hayal kırıklığı var. Tudor'un seçimleri, kadro seçimleri, G.Saray'ın alışık olmadığı bir sistemle oynaması bir handikaptı. G.Saray'ın üzerinde Tudor'un verdiği kararlar büyük etken oldu. F.Bahçe'nin etkili olduğu bölümde Serdar Aziz değişikliği G.Saray'ı olumlu etkiledi. Tudor derbiden sonra rahat bir uyku çekmiş olabilir. G.Saray'ın forma olduğu bir döneme denk geldi derbi. Eğer G.Saray yenseydi F.Bahçe şampiyonluktan daha da kopacaktı. G.Saray nedense bu maçlarda hep geriliyor. Maçın 0-0 bitmesi sürpriz olmadı. Bu tarz genç teknik adamlarda farklı bir şeyler yapmak için kendilerini göstermek için yeni bir şeyler deniyorlar. Galatasaray taraftar kendi stadında beklenti içinde oluyor.

Haberin Devamı

Galatasaray ikinci yarıya iyi başladı. İkinci yarı G.Saray ritmini bulmuştu ama o sırada Belhanda'nın atılması tüm oyunu değiştirdi. Evet Belhanda'nın son 7-8 haftadır performansı iyi değil. Belhanda'nın atılması sürpriz değildi, bir gün öncesinden beri çok gergindi. Belhanda Kameni pozisyonda iyi niyetli değil. Kırmızı karttan dolayı oyuncunun kredisi dolmak üzere. G.Saray'da artık Belhanda'nın geleceği sorgulanmaya başladı. Dünkü maçtan sonra genel olarak yorumlara baktığımızda G.Saray'ın maskesi düştü gibi yorumlar yapılıyor ama bu maç ölçü değildir. Dünkü maçın sonucu tamamen Beşiktaş'a yaradı. Derbilerin atmosferi farklı oluyor. Dünkü maçtan sonra Fenerbahçe geleceği dair umutla bakacaktır. Artık Tudor bazı şeyleri gözden geçirecektir özellikle Denayer ile alakalı. Belçika pasaportu olduğu için Denayer değerli, insanları beklenti içinde tutuyor.

Serdar Aziz'in durumunun ciddi olmadığını öğrendik. Serdar Aziz'in çıkması G.Saray için iyi oldu. Sonuç olarak 1 puan G.Saray için iyidir. Dün akşamki maçta Felipe Melo ve Volkan Demirel olsaydı maç bitmezdi. Maç daha agresif olurdu, kırmızı kartların sayısı daha da yükselirdi.

Haberin Devamı

Dün akşam Hasan Ali'nin pozisyonu kesinlikle penaltı ama bunun için taraftarın verdiği tepki olacak şey değil. Yan hakeme o maddeleri atanlar kulübe ihanet etmiştir. Kulüp bunu yapanları kesinlikle tespit etmesi gerekir. Bu yapılanlar hiç hoş değildi. Dün kü maçtan sonra G.Saray'ın kasasına 7 milyon lira girdi. Ama bu olaylardan sonra kulübe ceza gelecek ve bir dahaki maç sahası kapatılacak. Bence bu yabancı maddeleri atan kişilerin bulunup, Passolig'leri iptal edilmelidir. Kulübe çok büyük zarar vermiştir. Bundan 3-5 sene önce Kadıköy'de de bu durumlar oldu. Hakem içeri gitti tedavi oldu geldi, maç devam etti.

Galatasaray'ın derbi sonrası gündemi Belhanda'nın form durumu. Kulağı çekilecektir. Bu tarz hareketleri, performansının da sorgulanmasına sebep oluyor. Artık G.Saray zor bir döneme girdi. Fikstür olarak zor bir dönemde. Belhanda dün atılmasaydı Selçuk İnan oyuna girip fark yaratabilirdi. Selçuk dün oyuna girseydi oyunu sakinleştirebilirdi.

Serdar Aziz, N'diaye ve Belhanda'nın ufak sakatlıkları var ama Trabzonspor maçına çıkacaklar.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE CEPHESİ

F.Bahçe muhabiri Senad Ok derbiyle ilgili şöyle konuştu:" Aslında temel konu G.Saray'ın F.Bahçe karşısında etkisiz kalması. G.Saray'da bir gerginlik vardı ama F.Bahçe daha sakindi. G.Saray çok hırslıydı ama golü bulamadı.

Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 7-0 yenmesi gibi bir kapasitesi yok. Tabi ki bir takım diğer takımı 7-0 yenebilir ama bu Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Başakşehir arasında olağanüstü bir durum olması lazım. Galatasaray'ın yenememesinin taraftar ile etkisi yok. Eğer G.Saray etkili oynasaydı, taraftarın tepkisi de farklı olurdu. Taraftar maçı çok analiz ediyor. Kendisini heyecandıracak bir pozisyon olmadı. G.Saray'ın oynadığı oyun taraftarı heyecanlandırmayınca taraftar da aksiyon gösteremedi. Taraftarlar F.Bahçe'yi yeneceğiz fark 11 olacak diye gidiyor. Bence bu maçtan sonra herkesin ayaklarının yere basmasını sağlamıştır. Fenerbahçe, rakip 10 kişi kaldıktan sonra yine hücum edemedi. Valbuena ve Janssen'in çıkması hataydı.

Haberin Devamı

Basketbol takımında Bogdanovic ne kadar kötü oynasa da Obradovic oyuncuyu çıkarmıyor. Çünkü oyuncu büyük bir tehlikte. Valbuena da cıkınca Galatasaray çok rahatladı. Kocaman'ı tek eleştirdiği konu Valbuena konusudur. Valbuena'nın zor bir karakteri var, bunu hissettim. Oyundan çıkarmalar sıkıntı yaratabilir. Valbuena'nın çıkmaması lazım. Valbuena maç içinde ne kadar etkisiz olursa olsun 90 dakika oyunda kalmalı.

Fenerbahçe'nin 1 numarası Valbuena, 2 numarası Janssendir. Hoca iki maçtır bu oyuncuları çıkartıyor. Rakip savunma rahatlıyor. Janssen'in hedefi Hollanda milli takımının 1. golcüsü olup, Premier Lig'de yeniden forma giymek.

Cüneyt Çakır maçtan koptuğu için olayı idrak edemedi. Yan hakem yerde yatıyor ama maç devam ediyor. Anons bile yaptırmadı. Cüneyt Hoca kendi ekibini dahi koruyamadı. Çakır'ın aklı diğer pozisyonlarda kaldı. Aykut Kocaman ve Tudor'un dediği gibi maç gerçekten çok zor bir maçtı. Çakır dünyanın en rahat hakemi. Janssen'in golünü verse kimse ona neden diyemez. Türkiye'de en çok kredisi olan isim Cüneyt Çakır'dır. Aziz Yıldırım, Cüneyt Çakır için kötü hakem demişti, ben bu açıklamayı doğru bulmadım ama şu anda bakarsak Aziz Yıldırım haklı gibi duruyor. Bu kadar farklılık bu düşünceyi yaratıyor.

Janssen'in pozisyonu Kadıköy'de olsaydı hakem o golü iptal eder miydi yada Denayer'in yaptığı o faulu Kadıköy'de yapsaydı yine aynı karar çıkarmıydı bilinmez. Bence bu pozisyon Kadıköy'de olsa Cüneyt hoca verirdi.

Fenerbahçe'de derbi sonrası gündem puan farkını kapatmak. İlk yarıyı puan kaybetmeden kapatmak.