Galatasaray Galatasaray geleceğini yıldızlarını keşfetmek için büyük bir adım attı

Galatasaray geleceğini yıldızlarını keşfetmek için büyük bir adım attı

08.10.2016 - 12:26 | Son Güncellenme:

Galatasaray deyim yerindeyse, durdu durdu turnayı gözünden vurdu.

Galatasaray geleceğini yıldızlarını keşfetmek için büyük bir adım attı

Galatasaray, Afrika ve Brezilya'daki genç yetenekleri keşfetme konusunda öyle bir adım attı ki, dünya devlerine sıkı rakip olacak türden. Haftalardır büyük gizlilik içinde yürütülen ve artık son aşamaya gelen operasyona göre Galatasaray, Portekiz'in başkenti Lizbon'a bağlı Vila Franca De Xira kasabasının, Povoa de Santa İria takımını satın alacak.

Haberin Devamı

Bu adı sanı pek bilinmeyen takımın sırrı kulübün başkanı Antonio Fonseca'da gizli. Tam bir yetenek avcısı olan Fonseca, Afrika ve Brezilya'yı köy köy dolaşıp genç futbolcuları keşfetmesiyle ünlü. Gelecek gördüğü çocuk yaştaki gençleri Portekiz'e getiren Fonseca, onlara takımının formasını giydirip vitrine çıkarıyor. İçlerinden en yeteneklileri kısa süre sonra kendilerini Porto, Benfica ve Sporting Lizbon gibi kulüplerde buluyor.

Galatasaray geleceğini yıldızlarını keşfetmek için büyük bir adım attı

Bu takımlarda yıldızını iyice parlatanlar ise astronomik transfer bedelleriyle Avrupa'nın kalburüstü kulüplerinin yolunu tutuyor. Galatasaray işte bu adamın kulübünü pilot takım olarak kullanacak. Anlaşma neredeyse tamam. Fonseca'nın keşfettiği futbolcularda tüm öncelik Galatasaray'da olacak. Proje başarıya ulaşırsa birkaç yıl sonra Galatasaray, "Futbolcu fabrikası" olarak ünlenecek, başarıdan başarıya koşacak ve kasasını da parayla dolduracak.

Haberin Devamı

BRUMA'YI DA O KEŞFETTİ

Galatasaray'ın Sporting Lizbon'dan aldığı Bruma'yı Gine Bissau'da ilk keşfeden isim Antonio Fonseca'dan başkası değil. Sporting Lizbon, Bruma'yı çok küçük yaşta Fonseca'nın elinden kapmış. Şu anda Yunanistan'ın Levadiakos kulübünde oynayan Zezinho ve bir süre Barcelona B takımında forma giyen Agostinho Ca da Fonseca'nın futbol piyasasına sürdüğü son isimler arasında. (Fotomaç)