Galatasaray ‘Galatasaray’ı dünya biliyor’

‘Galatasaray’ı dünya biliyor’

06.06.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Daha önce çeşitli kupalar kaldırdığını ancak buradakinin çok özel olduğunu söyleyen Luyindama, Cim-Bom’un, Shabani Nonda’dan dolayı Kongo’da bilindiğini söyledi, “Ancak Galatasaray bunun haricinde de sadece Kongo’da değil tüm dünyada biliniyor” dedi

‘Galatasaray’ı dünya biliyor’

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray’a katıldığı ilk sezonda kendini kabul ettiren ve sarı-kırmızılılara sevdiren Luyindama, başarılarını daha ileriye taşıyacaklarını söyledi.

Daha önce kupalar kaldırdığını dile getiren sarı-kırmızılı futbolcu, “Belçika’da Belçika Kupası’nı kazandım. Buraya geldikten sonra hemen Türkiye Kupası’nı ve lig kupasını kazandık. Afrika’da da iki kez Afrika Kupası’nı kazanmıştım. Dolayısıyla kariyerimde daha önce kupa kaldırdığımı söyleyebilirim ama Galatasaray ile bu kupaları kaldırmak benim için çok özeldi” dedi.

Takıma çabuk adapte olduğunu ve Fatih Terim’in kendilerine bir baba gibi davrandığını söyleyen Luyindama, Muslera’yı da överek, “Çok büyük bir kaleci olduğunu söyleyebilirim. Çok yetenekli bir kaleci. Ayrıca Marcao ve bana da defansta çok yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bir dahaki 28

Luyindama, ülkesi Kongo’da Galatasaray’ı duyup duymadığıyla ilgili soruya, “Kongo’da Shabani Nonda’dan dolayı biliniyor. Ancak Galatasaray bunun haricinde de sadece Kongo’da değil tüm dünyada biliniyor” cevabını verdi.

Başarılı savunmacı, neden 27 numarayı giydiğini ise şöyle anlattı: “Profesyonel olarak futbolculuğa başladığım TP Mazembe takımı büyük bir kulüptü ve orada da 25 numaralı formayı giyiyordum. Sonra Standart Liege’e geçtim. Orada bana 26 numaralı formayı verdiler. Galatasaray’a geldiğimde de 27 numaralı forma vardı; ben de o yüzden 27 numarayı aldım. Gelecek, bir sonraki muhtemel takımımda da 28 numaralı formayı giyeceğim diye düşünüyorum.”

‘Galatasaray’ı dünya biliyor’