Galatasaray Galatasaray-Konyaspor: 2-1

Galatasaray-Konyaspor: 2-1

03.06.2017 - 18:50 | Son Güncellenme:

Süper Toto Süper Lig son hafta maçında Galatasaray evinde Ziraat Türkiye Kupasını müzesine götüren Konyaspor'u 2-1 mağlup etti.

Galatasaray-Konyaspor: 2-1

Süper Lig son hafta maçında Galatasaray, evinde Atiker Konyaspor'u 2-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Sarı-Kırmızılılara galibiyeti getiren goller Sinan Gümüş'ten geldi. Konyaspor'un tek sayısını ise 63'te Selim Ay kaydetti.

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Adana'da kazanmasıyla ligi dördüncü sırada bitirdi.

MAÇIN DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN

MAÇTAN DAKİKALAR
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında ağırladığı Atiker Konyaspor karşısında maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.
8. dakikada Linnes'in pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Bruma'nın şutunda, meşin yuvarlak kaleye paralel olarak yandan az farkla auta gitti.
12. dakikada soldan çalımlarla ceza sahasına giren Fofana'nın çizgiye inerek yaptığı sert vuruşta, kaleci Muslera iki hamlede topun sahibi oldu.
35. dakikada Galatasaray öne geçti. Atiker Konyaspor ceza sahası içinde oluşan karambolde, Podolski'nin soldan yaptığı orta sonrası arka direkte müsait durumdaki Sinan Gümüş, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0
51. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Soldan Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta, kale önünde Tolga Ciğerci ve Sinan Gümüş müsait durumda topa dokunamayınca, meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.
63. dakikada Atiker Konyaspor, maçta eşitliği sağladı. Galatasaray ceza sahası içinde Ömer Ali Şahiner'in peş peşe iki şutunda kaleci Muslera geçit vermezken, ardından yükselen topa Selim Ay'ın vuruşunda ise meşin yuvarlak savunmanın müdahalesine karşın ağlarla buluştu: 1-1
74. dakikada Josue'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Tolga Ciğerci'nin kaleyi karşıdan gören pozisyonda vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı uzanarak gole izin vermedi ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
78. dakikada Galatasaray yeniden öne geçti. Linnes'in derinlemesine pasında Atiker Konyaspor savunmasının arkasına sarkan Sinan Gümüş, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda şık bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-1
90. dakikada sağdan çalımlarla ceza sahasına giren Ömer Ali Şahiner'in şutunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak yandan az farkla kornere gitti.
Galatasaray-Atiker Konyaspor: 2-1
Stat: Türk Telekom
Hakemler: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Ahmet Çalık, Semih Kaya, Linnes, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Bruma, Sneijder (Dk. 46 Josue), Sinan Gümüş (Dk. 88 Eren Derdiyok), Podolski (Dk. 67 Yasin Öztekin)
Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Selim Ay, Mehmet Uslu, Mbamba (Dk. 64 Milosevic), Volkan Fındıklı, Ali Çamdalı, Fofana (Dk. 63 Bajic), Hora (Dk. 81 Douglas), Hadziahmetovic
Goller: Dk. 35 ve 78 Sinan Gümüş (Galatasaray), Dk. 63 Selim Ay (Atiker Konyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 16 Podolski (Galatasaray), Dk. 56 Volkan Fındıklı (Atiker Konyaspor)

Haberin Devamı

Kadro değişmedi

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında Atiker Konyaspor'u konuk eden Galatasaray'da kadro değişmedi.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Igor Tudor, ligde son oynanan ve deplasmanda 3-2 kazanılan Aytemiz Alanyaspor maçının başlangıç kadrosunda herhangi bir değişiklik yapmadan takımını Atiker Konyaspor önüne çıkardı.

Galatasaray, Atiker Konyaspor karşısında Muslera, Sabri Sarıoğlu, Ahmet Çalık, Semih Kaya, Linnes, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Bruma, Sneijder, Sinan Gümüş ve Podolski 11'iyle sahadaki yerini aldı.

- Muslera ikinci kez "dalya" dedi
Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera, sarı-kırmızılı ekipteki 200. resmi maçına Atiker Konyaspor önünde çıktı.

Tecrübeli kaleci, takımının Süper Lig'in son haftasında Atiker Konyaspor ile yaptığı müsabakanın ilk 11'inde yer alarak, ikinci kez "dalya" dedi.

İtalya'nın Lazio ekibinden 2011-2012 sezonu başında transfer edilen 30 yaşındaki kaleci, geldiği günden bu yana Galatasaray'ın en istikrarlı isimlerinden biri olarak dikkati çekiyor.

- Selçuk İnan, Galatasaray formasıyla 250. kez
Sarı-kırmızılı ekibin tecrübeli oyuncusu Selçuk İnan, Galatasaray formasıyla 250. kez sahada yerini aldı.

Atiker Konyaspor müsabakasının ilk 11'inde yer alan Selçuk, sarı-kırmızılı formayla 250. maçına çıkmış oldu.

Galatasaray'a 2011-2012 sezonu başında transfer olan Selçuk, takımda 6. sezonunu tamamlarken, bu süreçte birçok önemli başarıya katkı sağladı.


- Podolski'den veda
Galatasaraylı oyuncu Lukas Podolski, Atiker Konyaspor önünde sarı-kırmızılı ekipteki son maçını oynadı.

Sezon ortasında Japonya Ligi ekiplerinden Vissel Kobe'ye satılan Podolski, Atiker Konyaspor müsabakasında sarı-kırmızılı taraftarlarla vedalaştı.

Sarı-kırmızılı ekibe 2015-2016 sezonu başında transfer olan Podolski, bu müsabaka öncesi çıktığı 74 resmi maçta 27 gol üretti.

- Üç oyuncuya plaket
Karşılaşma öncesi Galatasaray Kulübü tarafından 3 oyuncuya plaket verildi.

Japonya'nın Vissel Kobe ekibine transfer olan Lukas Podolski, sarı-kırmızılı formayla 250. maçına çıkan Selçuk İnan ve 200. karşılaşmasını oynayan Fernando Muslera'ya, takıma verdikleri hizmetlerden ötürü plaket takdim edildi.

Yönetim kurulu üyelerinden Alper Narman, Selçuk İnan'a, Nasuhi Sezgin, Muslera'ya ve Cengiz Özyalçın da Podolski'ye plaket veren isim oldu.

- Atiker Konyaspor'da 6 değişiklik
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir'e penaltılarda üstünlük sağlayarak şampiyon olan Atiker Konyaspor, Galatasaray karşısına 6 değişiklikle çıktı.

Teknik direktör Aykut Kocaman, kupadaki Medipol Başakşehir maçının ilk 11'inde yer alan oyunculardan Skubic, Vukovic, Douglas, Jonsson, Milosevic ve Bajic'e Galatasaray müsabakasının başlangıç kadrosunda yer vermedi.

Bu oyunculardan Vukovic, Douglas, Milosevic ve Bajic yedek soyunurken, Skubic ile Jonsson ise kadroda yer almadı.

- Şehitler unutulmadı
Şırnak'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 13 asker için müsabaka öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Taraftarlar, saygı duruşu sonrası bir süre, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratı yaparken, tribünde de "Aziz şehitlerimizin mekanları cennet olsun" ve "Milletimizin başı sağ olsun." pankartları yer aldı.
Sezonu erken açacak
Ligi Fenerbahçe'nin averajla arkasında 4. bitiren Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan itibaren katılacak olmasından dolayı sezonu erken açacak.

Atiker Konyaspor'u yendiği haftada, Fenerbahçe'nin de Adanaspor deplasmanında puan kaybetmesini bekleyen sarı-kırmızılılar, bu durum gerçekleşmeyince 4. sırada kaldı.

Süper Lig'de sezonu 3. sırada bitiren ekip, UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan, 4. sırada bitiren takım ise 2. ön eleme turundan başlayacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde 2. ön eleme turu maçlarının 13 ve 20 Temmuz'da oynanacak olmasından dolayı Galatasaray, yeni sezon çalışmalarına erken başlamak durumunda kaldı.

Sinan Gümüş yine boş geçmedi
Teknik direktör Igor Tudor'dan son haftalarda forma şansı bulan Sinan Gümüş, skorer futbolunu Atiker Konyaspor maçında da sürdürdü.

Ligde son oynanan Osmanlıspor maçında 1, Aytemiz Alanyaspor müsabakasında da 2 kez rakip fileleri havalandıran Sinan, Atiker Konyaspor karşısında takımının 2 golüne imza atarak son 3 maçta 5 kez skora katkı sağlamış oldu.

Sinan Gümüş, bu sezon ligi toplam 7 golle tamamladı.

İlk kez 4 maçlık seri
Sarı-kırmızılı ekip, Atiker Konyaspor karşısında kazanarak bu sezonun en yüksek galibiyet serisine ulaştı.

Ligde Gaziantepspor, Osmanlıspor ve Aytemiz Alanyaspor müsabakalarının ardından Atiker Konyaspor önünde de 3 puanın sahibi olan Galatasaray, bu sezon ilk kez üst üste 4 maç kazanmayı başardı.

Bu sezon oldukça istikrarsız bir performans ortaya koyan Galatasaray, daha önce 12. haftada Bursaspor, 13. haftada Kasımpaşa ve 14. haftada Gaziantepspor'u yenerek 3 maçlık bir seri yakalayabilmişti.

Sneijder 45 dakika sahada kaldı
Galatasaray'ın yıldız ismi Wesley Sneijder, Atiker Konyaspor karşısında 45 dakika sahada kaldı.

Müsabakanın ilk yarısında forma giyen Sneijder, ikinci devre öncesi yerini Josue'ye bıraktı.

Sneijder, Hollanda Milli Takımı'nın yarın Fildişi Sahili ile yapacağı özel maç için ülkesine gidecek.

Hollanda Milli Takımı formasını 129 kez giyen Sneijder, Fildişi Sahili karşısında süre alması durumunda, bu alanda efsane kaleci Edwin van der Sar'a ait olan rekoru egale edecek.

Podolski alkışlarla
Galatasaray'da son maçına çıkan Lukas Podolski, sahadan alkışlarla ayrıldı.

Müsabakanın 67. dakikasında yerini Yasin Öztekin'e bırakan Podolski, taraftarların tezahüratları ve alkışları altında saha kenarına geldi.

Podolski, taraftarları alkışlayarak selamlarken, tribünde "Güle güle Poldi." yazılı bir pankart açıldı.

Bruma'ya sevgi gösterisi
Karşılaşmanın ardından Galatasaraylı taraftarlar, Almanya'nın Leipzig ekibi tarafından transfer edilmek istenen Armindo Bruma'ya sevgi gösterisinde bulundu.

Portekizli futbolcu, soyunma odalarına giden tünelden geri dönerek sarı-kırmızılı taraftarların sevgi gösterilerine karşılık verdi.

Bruma, kendisi için tezahürat yapan taraftarların isteği üzerine "üçlü" de çektirdi.