ING Basketbol Süper Ligi Galatasaray Medical Park, gözünü ikinci maça çevirdi

Galatasaray Medical Park, gözünü ikinci maça çevirdi

06.06.2013 - 12:12 | Son Güncellenme:

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Özyer: "Sahada maçın kazanılmasına önemli katkı veren kahramanlar vardı"

Galatasaray Medical Park, gözünü ikinci maça çevirdi

Beko Basketbol Ligi play-off finali ilk maçında Banvit'i 79-62 yenerek seride 1-0 öne geçen Galatasaray Medical Park'da gözler yarın yapılacak ikinci karşılaşmaya çevrildi.

Haberin Devamı

Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer ve Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, AA muhabirine yaptıkları değerlendirmede ikinci maçın önemine dikkati çektiler.

Murat Özyer, elde ettikleri galibiyetin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Sahada maçın kazanılmasına önemli katkı veren kahramanlar vardı. Bunların başında, bir gün önce oynama ihtimali bulunmayan ancak sağlık ekibimizin ve özel bir doktorun müdahalesiyle karşılaşmanın başlamasına 4 saat kala oynama şansı beliren Boniface Ndong geliyor. İstatistik olarak Carlos Arroyo ve Jamont Gordon ön planda gözükse de yine Ender Arslan oyuna girdikten sonra bu iki oyuncunun rahatlamasında önemli bir faktör oldu. Manuchar Markoishvili, ilk kez baba olduğu günde bu moralle takımımıza hem hücumda hem savunmada ciddi bir katkı verdi. Ayrıca, Furkan Aldemir'in ribaunt katkısı da bizim adımıza maçın artılarındandı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bavnit'in özellikle ilk iki çeyrek iyi bir mücadele ortaya kolduğuna değinen Özyer, "Onları oyunda tutan en önemli faktör, 22 kez faul çizgisine gelmeleri oldu. Biz ise sadece 11 kez faul çizgisine gidebildik. Buradan kazandıkları sayılar, oyunda kalmalarını sağladı" dedi.

Özyer, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yaklaşık 11 bin taraftarın kendilerine destek verdiğini ve bunun da şampiyonluğa inancın bir göstegesi olduğunu dile getirerek, "İkinci maç için 6 binin üzerinde bilet de satılmış durumda. Yarın salonda oturacak yer kalmayacağını tahmin ediyoruz. Galibiyet serimizin başlamasından itibaren taraftarlarımızın şampiyonluğa olan inancı giderek arttı ve bu bize olan desteklerine de yansıdı. Ayrıca dünkü maçta Fenerbahçe formalı bir taraftarın da Galatasaray taraftarlarıyla birlikte maçı izlemesini, içinde bulunulan sürecin sporda fair-play'e katkısı olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Banvit'e karşı yarın serinin kendileri adına en önemli maçını oynayacaklarını vurgulayan Murat Özyer, "İkinci maça rakibimiz daha konsantre ve bazı stratejik değişikliklerle çıkacaktır. Galibiyet serisi yakaladığımız son 23 maçtaki kararlı, akıllı mücadeleyi ve iyi basketbolu yarın da ortaya koyup, seyircimizin vereceği enerjiyle galip gelmek istiyoruz. Seride 2-0 öne geçmemiz, bize saha avantajını da kazandıracak" şeklinde görüş belirtti.

Haberin Devamı

Ataman: "Şu anda şampiyonluğu düşünmüyoruz"

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman ise şu anda şampiyonluğu düşünmediklerini ve kalan 3 maçta da galibiyete ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Final serisinde her maçın kendine özel taktikleri olduğunu vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Oyuncuların bireysel performansları doğrultusunda her maçın ayrı bir havası oluyor. Yarın Banvit ile başka bir maç yapacağız. Banvit ilk karşılaşmada özellikle klasik oyunumuzu oynayamadığımız zaman ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdi. O açıdan yarınki mücadelede ilk dakikadan itibaren daha dikkatli oynamalıyız. Oyuncular kadar teknik kadrolar da hamleler yapıyorlar. Biz şu anda şampiyonluğu düşünmüyoruz. Sadece maçlarımızı kazanmayı hedefliyoruz. Toplam 3 galibiyete ulaştığımız zaman şampiyonluğu düşünmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Play-off final serisinin ilk maçında taraftarların da kendilerine büyük destek verdiğini kaydeden Ataman, "Taraftarlar kötü başladığımız maçın geri dönüşünde çok büyük katkı verdi. Onların coşkusu ve desteği takıma yansıyor. Onlardan yarın da aynı desteği bekliyorum" diye konuştu.