Basketbol Galatasaray Odeabank - Pınar Karşıyaka: 77-62

Galatasaray Odeabank - Pınar Karşıyaka: 77-62

22.05.2016 - 19:30 | Son Güncellenme:

Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi 3. maçında Galatasaray Odeabank sahasında Pınar Karşıyaka'yı 77-62 yendi.

Galatasaray Odeabank - Pınar Karşıyaka: 77-62

Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final üçüncü maçında Galatasaray Odeabank, sahasında Pınar Karşıyaka'yı 77-62 yenerek, seriyi 2-1 kazandı ve yarı finalde Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Haberin Devamı

İLK YARI

Karşılaşmaya her iki takım da skor üretmekte zorlanarak başladı. Galatasaray Odeabank, pota altından ve orta mesafeden Lasme ve Davis ikilisiyle basketler bulurken, Pınar Karşıyaka Kenan Sipahi önderliğinde isabetler yakaladı ve ilk 5 dakika 9-8 konuk ekip üstünlüğüyle geçildi. Iverson'ın maçın başında üç faulle kenara gelmesiyle boyalı alan hakimiyetini eline geçiren sarı-kırmızılılar, ilk çeyreği 22-16 önde tamamladı.

Müsabakanın ikinci çeyreğine Schilb ve Sinan Güler'in basketleriyle başlayan Galatasaray Odeabank, 12. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 27-16. Can Altıntığ'ın skorer oyununa McCollum ile cevap veren ve yaptığı sert savunmayla rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen sarı-kırmızılılar, soyunma odasına 35-27 üstün gitti.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI

Maçın ikinci yarısına etkili başlayan ve baskılı savunma sonucunda kaptığı toplarla hızlı hücumlardan skor üreten sarı-kırmızılılar, 25. dakikada farkı 15 sayıya çıkardı: 48-33. Taraftarının da desteğiyle oyun kontrolünü tamamen eline alan ev sahibi takım, son çeyreğe 58-44 önde girdi.

Mücadelenin son periyoduna üçüncü çeyrekte yakaladığı skor avantajını kullanarak başlayan Galatasaray Odeabank, karşılıklı basketler sonucunda rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi ve sahadan 77-62 galip ayrıldı.

EN SKORERLER

Maçın en skorer ismi Pınar Karşıyaka formasıyla 16 sayı üreten Gabriel olurken, Can Altıntığ'ın 14 sayısı mağlubiyete engel olamadı. Galatasaray Odeabank'ta ise Schilb 15, Micov ve Lasme 14'er, McCollum 12 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Öte yandan eski Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ile sarı-kırmızılı futbolculardan Lukas Podolski ve Sinan Gümüş de karşılaşmayı tribünden takip etti.

GALATASARAY ODEABANK: 77 - PINAR KARŞIYAKA: 62

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Murat Biricik, Emin Moğulkoç, Mehmet Serdar Ünal

Galatasaray Odeabank: McCollum 12, Sinan Güler 10, Micov 14, Davis 8, Lasme 14, Schilb 15, Ege Arar, Göksenin Köksal 4, Şafak Edge, Doğukan Şanlı, Dusan Cantekin
Başantrenör: Ergin Ataman

Pınar Karşıyaka: Wright 2, Can Altıntığ 14, Kenan Sipahi 3, Abercrombie 7, Iverson 7, Samet Geyik 3, Gabriel 16, Kerem Gönlüm 6, Soner Şentürk 1, Muhammed Baygül 3
Başantrenör: Ufuk Sarıca

Haberin Devamı

1. Periyot: 22-16
2. Periyot: 35-27 (13-11)
3. Periyot: 58-44 (23-17)
4. Periyot: 77-62 (19-18)

MAÇIN ARDINDAN

Galatasaray cephesi

Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi üçüncü maçında sahasında Pınar Karşıyaka'yı 77-62 yenerek yarı finale yükselen Galatasaray Odeabank'ın başantrenörü Ergin Ataman, ilk maçta yaptıkları hataları tekrarlamadıklarını ve bu seviyeye yakışır bir oyun oynadıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ataman, sezon boyu oynadıkları etkili oyunu bu maçta da sürdürdüklerini belirterek, "Şimdi önemli bir yarı final oynayacağız. Avrupa basketbolunun zirvesindeki iki takım oynayacak. Fenerbahçe, Avrupa'nın en iyi takımı ve başında Avrupa'nın en iyi antrenörü var. Her ne kadar şanssız bir şekilde birtakım hakem kararlarının da etkili olmasıyla ve uzatmada finali kaybetse de sezon boyunca en iyi takım olduğunu gördük." diye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin karşısında karakterli ve inançlı bir Galatasaray Odeabank takımı olacağını vurgulayan Ataman, "Bu hafta boyunca Türk sporseverlerin bu heyecanı birlikte yaşamalarını temenni ediyorum. Kazanmak için en üst seviyede mücadele vereceğiz. Her iki salonda da belki azınlık bir şekilde düzeni bozmaya çalışacak kişiler olsa da ben buradan her iki takım taraftarına da çağrıda bulunuyorum. Taraftarlar bu iki iyi takımı izlemeli ve bu azınlığı kendi içlerinde yok etmeli."

Pınar Karşıyaka cephesi

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, yarı finale çıkmayı çok istediklerini, ilk maçı kazanarak avantajı da yakaladıklarını ama başaramadıklarını dile getirdi.

Çalınan ve çalınmayan faullerle skorda geri düştüklerini dile getiren Sarıca, "Bugün psikolojik dezavantajlıydık. Skorda geride kaldık ama bu tamamen çalınan kolay faul ve çalınmayan faullerden kaynaklandı. Bizi yalnız bırakmayan Pınar Karşıyaka taraftarına teşekkür ediyoruz. Son iki, iki buçuk aydır yalnız mücadele ediyoruz. O yüzden takımımla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.